POSTED IN Kina, USA

USA gjenoppliver gammel allianse.

USA vil isolere Kina politisk i Asia.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er helt åpenbart at USA omdisponerer sine ressurser og omprioriterer sine politiske målsettinger for å kunne møte det stadig voksende utfordringen fra China. På den andre siden vil det måtte føre til at demoniseringen av og opprustningen mot Russland reduseres. Toppmøtet med Puten kan være en slik anledning, men foreløpig er det lite som peker mot noe annet enn forsterket konfrontasjon også overfor Russland.

Det betyr at USA risikerer å forstrekke sine ressurser. Alliansen Kina/Russland er formidabel både økonomisk og militært – etterhvert også politisk. Og Kina sette nå hardt mot hardt vedrørende sanksjonsvåpnet som USA har brukt flittig de siste årene for å få gjenstridige i kne. De som gir etter for USAs sanksjonskrav vil bli sanksjonert av Kina. I praksis betyr at mange tvinges å velge: Skal vi satse på den stigende økonomiske solen (Kina) eller den som er i ferd med å gå ned?

man in blue tank top and black shorts lying on black mat on green grass field
Det er en grense for hvor langt en kan bøye og strekke en kropp.

Russland har lenge forberedt seg på nye økonomiske sanksjoner fra USA. Det har f.eks. forsterket landets gullreserver og solgt ut alt av verdipapirer i dollar.

Når USA nå vil aktivere den gamle diplomatiske alliansen i Asia og forsterke den med nye medlemmer er de sannsynligvis for seint ute. India har nå så sterk økonomi at de vil kjøre sin egen politikk – ikke underkaste seg USA. Australia har kanskje ikke et valg, men betaler allerede en betydelig økonomisk pris for sin lojalitet til USA. (Viktige eksport-områder (eks. kull, vin etc.) utestenges fra det kinesiske markedet.)

Og de andre ASEAN-landene i regionen er svært avhengig av den kinesiske økonomien.

Men naturligvis må USA gjøre sitt ytterste for å stanse den kinesiske fremmarsjen. Med den nåværende svake ledelsen i USA og trykkingen av penger i en vanvittig fart for å drive økonomien i USA, tro jeg faren for politiske/økonomiske sjølskudd er større enn muligheten for å stanse Kina.

Knut Lindtner (red. derimot)

Biden-administrasjonen reaktiverer Quad

Voltaire Network

Innenfor  rammene av DOD (DoD er Forsvarsdept.) China Task Force, introduserte USA en reaktivering av gruppen til de andre medlemmene av «Quad» (Australia, India, Japan, USA).

Quad

Det rapporterte formålet med dette initiativet, er å reaktivere denne strukturen for å omforme den til en militærallianse for forsvaret av demokratiet.

Andre kontakter er også opprettet med Sør-Korea, Filippinene, Malaysia, Singapore og Vietnam med sikte på å skape et Quad +.

Denne strategien tar sikte på å unngå å gjøre noe som direkte truer Kina, men tar sikte på å isolere det politisk.

Selvfølgelig må initiativet støttes av et propagandaapparat: India under Narendra Modi og USA under Joe Biden er ikke lenger demokratier.

Oversatt av Jostein Bjoerkmo

https://www.voltairenet.org/article213356.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vannkrise i California.

Systemet som skulle forhindre det fungerer ikke.

Forrige innlegg

Norsk podkast:

Mikrobiolog advarer mot mRNA-injeksjoner og bruk av PCR-tester. (Del 2)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.