POSTED IN Sensur, Ytringsfrihet

To ukjente journalister får fredprisen. Assange utleveres til USA.

En feighet uten like. Hvor er det norske journalistkorpset?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Britisk høyesterett har nettopp vedtatt å utlevere Julian Assange til USA, dvs. de har gitt etter for USAs krav om utlevering. 

Saken har fått liten oppmerksomhet i de store vestlige mediene til tross for at dette dreier seg om journalistisk frihet, retten til å avsløre forbrytelser og ikke minst retten til ikke å bli straffeforfulgt når en utøver sin grunnlovsgitte rett til tale-og trykkefrihet.

Saken er også pinlig for norsk journalistikk og for norske journalister. Mens en skal hylle journalistisk frihet i Russland og på Filippinene ved å gi to, for oss ukjent journalister, fredsprisen vedtar den britiske høyesteretten å utlevere verdens fremste journalistiske fange til USA.

Det er et så gedigent paradoks at en nesten ikke kan tro det som skjer. Dette snur i virkeligheten hele verden på hodet. Vår frihet til kritikk av våre makthavere er nå snudd til det motsatte. 

Det er Vi som fengsler og straffeforfølger journalister som utøver sitt yrke, mens vi hyller langt mindre journalister som utøver sitt yrke i land vi misliker.

En kan prøve å bortforklare det som nå skjer. Men saken synes for meg å være helt åpenbar. Rettssaken har vært en farse. 

derimot.no ligger det dagsreferater fra rettssaken mot Assange. Enhver som leser gjennom disse omfattende referatene vil måtte spørre seg om ikke hele rettssaken har vært en iscenesatt forestilling. Hensikten var å for å få det formelle i orden, dvs. utleveringen til USA etter et formelt lovlig rettsvedtak. 

Når en følger rettsforhandlingene, referert av den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray, slår det enhver som leser referatene hvilken retning det hele bærer.

Det er bare en sterk opinion som kan stoppe denne retts-skandalen vi nå ser avslutningen på. Hvis han utleveres til USA er det slutt på kritisk journalistikk i vestlige medier. Hvem vil utsette seg for det Assange nå opplever?

Mye peker på at den kritiske journalistikken er over i vesten og i de store mediene. De er faktisk en del av et kommende sensur-system, i Norge kalt Faktisk.no. Sensuren på sosiale medier er også et tydelig tegn i tiden. Dette forsterker seg hele tiden.

Norge deler fredspris til to ukjente journalister mens britisk høyesterett vedtar å utlevere Assange til å rotne i et USA-fengsel. Kan den politiske krisen i vesten og journalistikkens forfall i vår del av verden tydeligere illustreres?

Knut Lindtner

Redaktør

https://derimot.no/rettssaken-mot-julian-assange-rapport-fra-rettssalen/
https://derimot.no/dag-16-i-rettssaken-mot-julian-assange-er-det-et-burleskteater-vi-er-vitne-til/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • journalister eksisterer ikke lenger – Det har vi vel fått nok av bevis på nå !

  Svar
  • Er du ikke innenfor konsensus blir du utstøtt som en pariakkasse som skal elimineres på lik linje som uvaksinerte.

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  10 desember 2021 13:29

  Ja, dette er pinlig.
  Pinlig for Storbritannia som etter en slett rettsprosess har vist hvor dypt de har sunket ned i bunnslammet for å tekkes USA.
  Pinlig for NRK som ikke dekket denne rettsfarsen skikkelig
  Pinlig for norske journalister som ikke har stått opp for Assange
  Pinlig for Nobel-komiteen som lot en enestående sjanse gå til spille ved å berømme Assange med å gi ham en del av fredsprisen.
  Nå skal han til USA og sitte i fengsel til han råtner.

  Svar
 • Den russiske «journalisten» får antagelig prisen, fordi Russland skal angripes.
  Den Thailandske antagelig fordi hun angriper Trump for «stormingen av det hvite hus.» At Trump burde fått prisen, som den minst krigerske amerikanske presidenten på mange tiår, er ikke verdt å nevne…
  Heller ikke at det burde være Assange som selvfølgelig skulle ha fått prisen.
  Han blir istedet utlevert og satt i høyrisikofengsel i det landet han avslørte!

  Dette er jo bare et skuespill. Nobels fredspris burde vært delt ut i et sirkustelt.

  Svar
 • Er du ikke innenfor konsensus blir du utstøtt som en pariakkasse som skal elimineres på lik linje som uvaksinerte.

  Svar
 • Northern Light.
  10 desember 2021 16:48

  «HVIS DU VIL VITE HVEM SOM STYRER DEG OG VERDEN, TA REDE PÅ HVEM DU IKKE TILATES Å KRITISERE».

  Den globale storkapitalen statuerer et eksempel med Assange, og straffer en journalist som driver journalistikk – det journalister skal gjøre. De skal avsløre maktmisbruk utøvet av makthaverne. Wall Street finansfolket som bruker USA/NATOs krigsmaskin, liker ikke at Assange avslørte at den brukes til deres globalistiske agenda, og ikke til forsvar av Vesten som den samme storkapitalens vestlige presse og media får den vestlige befolkningen til å tro.

  Assange beskyldes offisielt for a ha bedrevet spionasje, og den vanlige nyhetskonsument forstår det som om han har gitt informasjon om USA/NATOs ubåt posisjoner eller hvor alliansens rakettbatterier befinner seg. Men Assange avslørte massemord på sivile, det krig alltid når alt kommer til alt dreier seg om.

  Det er journalistikk som her står på tiltalebenken. Finanskapitalen som også har sine folk i påtalemyndigheter og dommerstand, de skal vise hva som skjer med journalister med integritet når de ikke vil gjengi det verdensbildet til befolkningene som storkapitalen vil de skal ha.

  Den amerikanske krigsvåpenindustrien er privateid, og har de enorme kapitalforvaltningsselskapene som private eiere, som investerer pengene til verdens rikeste mennesker, selskaper og fond. De skal ha maksimal avkasting på sine penger, og da kan ikke ammunisjon, granater, bomber, stridsvogner, kampfly, krigsskip, raketter og missiler ligge på lager og i opplag, for krig er enormt lønnsomt.

  Det militær-industrielle komplekset (MIC) som ble formet etter atombomben ble oppfunnet og brukt første gang, har gjort som de har villet etterpå, og fått stort sett det de har bedt om fra det amerikanske statsbudsjettet. USAs militærbudsjett er ikke transparent, og mange milliarder havner i kontraktørenes lommer hvert år, grunnet systematisk overfakturering og overproduksjon av militærmateriell som ikke trengs, enda det er ingen som truer USA. Det er USA som truer verden.

  Det hjalp ikke at Eisenhower og Kennedy forsøkte å advare mot MIC, de har hatt sine folk i høyt oppe i forsvars(angreps)ministeriet i USA siden annen verdenskrig, også forsvarsministerposten. Mark Esper kom fra Raython, verdens største produsent av militære raketter og missiler, og i sin første tale som forsvarsminister sa han at USA må bruke mer raketter og missiler i sitt forsvar. Hans forgjenger kom fra Boeing, en av de største kontraktørene i USAs krigsvåpenindustri. MIC bestemmer trusselbildet mot USA.

  Den samme storkapitalen som er finansielle eiere av krigsvåpenindustrien, er også finansiell eier av vestlig presse og media, som har oppdraget med å opprettholde et fiendebilde av landene Wall Street finansfolket ennå ikke kontrollerer, som Russland og Kina. De vestlige befolkningene skal tro at det må brukes så mye av NATO-landenes BNP til våpenkjøp av USA.

  NATO er en gullgruve for MIC, og det er NATO-generalsekretærens oppgave å presse landene til å kjøpe så mye krigsvåpen som mulig av USA, mer en våpenselger for sitt egen finansfolk enn generalsekretær som han offisielt er.

  USA/NATOs krigsmaskin gir Wall Street finansfolket enorm profitt, de får all fortjenesten uten utgifter, for det er amerikanske skattebetalere som betaler for krigsvåpenindustrien, krigsmaskinen og bruken av den. Storkapitalen har sine folk i hele dem militære og politiske beslutningskjeden. Det er finansfolkets egne politikere i kongress, senat i USA og parlamentariske styrer i de vestlige landene som beslutter å gå til krig på oppdrag av dem.

  Det er klart at da må ekte journalister som avslører dette stoppes, og det med en offentlig ødeleggelse av et menneske fysisk og psykisk gjennom flere år, med utmattende runder i et korrupt rettsvesen, og endelig deretter utlevering til landet hvor finansfolket som vil Assange til livs som endelig resultat. Det vil få enhver journalist som kan komme på tanken om å kritisere Makten til å ombestemme seg.

  Finansfolket har med Assange demonstrert at de har kapitalmakten, krigsmakten, media-makten og den politiske makten. Et sitat av Kevin Alfred Strom har aldri vært mer relevant: «Hvis du vil vite hvem som styrer deg og verden, ta rede på hvem du ikke tillates å kritisere».

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 desember 2021 17:44

  Hadde me vore skikkelege folk, hadde me gjeve både Assange og Snowdon asyl i Noreg for lenge sidan.

  Svar
 • Og Nobelinstituttet måtte selfølgelig gi fredsprisen til ufarlige «journalister», mens Assange ble utlevert…. 🙂
  Så har de vasket hendene, – som makta også gjorde for 2000 år siden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Redaktør Lurås i Resett:

Ikke skriv på Resett!

Forrige innlegg

Når du sliter hjemme er det godt å ha en fiende.

Russland gjør nytten. Det har fungert i alle år.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.