POSTED IN Diverse

Tidligere verdensmester i tikamp som skiftet kjønnsrolle:

Biologiske gutter kan ikke konkurrere i jentesport.

0
Print Friendly, PDF & Email

Noen tror de kan skifte kjønn. Det er ikke mulig for det biologiske kjønnet sitter i kromosomene i hver celle i kroppen. En skifter ikke kjønn selv om en fjerner eller endrer kjønnsorganene. Det er bare ytre kjønnskjennetegn, men kjønnet sitter dypere i kroppen, altså i hver enkelt celle.

Men naturligvis kan en skifte «kjønnsrolle». Men det er noe annet enn «kjønnskifte».

Derfor er det ikke riktig å la gutter/menn som har «skiftet kjønn» å delta i kvinneidrett for de har en biologisk fordel som kvinner ikke har. For de har ikke skiftet kjønn men opptrer med menns fordeler i kvinneidrett. Noen som har skiftet kjønnsrolle har forstått dette, bl.a. den tidligere tikampvinneren i fri-idrett William Bruce Jenner som nå heter Caitlyn Jenner.

Knut Lindtner

«Det er ikke rettferdig»: Caitlyn Jenner går mot at «biologiske gutter kan konkurrere i jentesport».

«Dette er et spørsmål om rettferdighet. Det er derfor jeg går mot at biologiske gutter som er transpersoner kan konkurrere i jentesport på skolene».

Caitlyn Marie Jenner (tidligere William Bruce Jenner; født 28. oktober 1949[7] i Mount Kisco i New York) er en amerikansk friidrettsutøver, som i en periode i 1970-årene var verdens fremste tikjemper.
Jenner satte verdensrekord i tikamp i 1975 og 1976, og vant gullmedaljen i sommer-OL i 1976 i Montréal. Jenner har også spilt i en del filmer, deriblant Can’t Stop the Music.

Jenner stilte spørsmål om det å forby trans-jenter fra kvinnelige sports-team fordi det kunne «avsløre deres identitet». Senere gjentok hun sine meninger på twitter.

«Jeg ventet ikke å bli spurt om dette i kaffepausen min på lørdag. Men jeg er helt klar på hvor jeg står. Dette er en sak om rettferdighet. Vi trenger å beskytte jentesporten på skolene våre».

Saken om unge trans-personer i sporten har den siste tiden blir hissig debattert i USA. Mer enn 20 stater her introdusert en konservativ-ledet lovgivning for å forby eller begrense atleter fra å konkurrere i team etter sin kjønnsidentitet. 

Loven er allerede undertegnet i Mississippi, Sør-Dakota og Alabama. Liknende lovforslag ble møtte med tilbakeslag eller veto i andre stater som Nord- og Sør-Dakota, Kansas og Pennsylvania.

En av USAs mest berømte atleter vant en gullmedalje i tikamp i de olympiske leker i 1976. Jenner ble blandet inn i en lukrativt sponsorsak og TV-karriere etterpå. 

Men Caitlyn Jenner er best kjent i dag for å komme ut som en transperson i 2015, og for et reality TV-show «I am Cait», som dokumenterte hennes kirurgiske sex-endring.

I forrige uke kunngjorde Jenner at hun har bestemt seg for å stille i guvernørvalget i California for republikanerne.

Hun beskriver seg som «den eneste outsider» som kan være i stand tik å bryte demokratenes flere tiår lange «ett-parti-styre» i The Golden State.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Crawford Jolly

https://www.rt.com/usa/522719-caitlyn-jenner-transgender-sports/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ansiktsmasker:

Er de mere til plage enn til gavn?

Forrige innlegg

Global temperatur april:

Lite som tyder på global oppvarming.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.