POSTED IN Pakistan, Russland

Tegn i tiden?

Russland og Pakistan inngår viktig avtale.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Denne avtalen forteller flere ting. For det første at USA-sanksjonene mot Russland er gjennomhullet og fungerer stadig dårligere. Den forteller dessuten at et av verdens mest folkerike land vender seg den «feile» politiske veien når de skal inngå avtaler som bidrar til landets økonomiske utvikling.

Det viktigste signaler er imidlertid det som ligger bak dette som skjer. USAs politiske og militære utvikling er i tilbakegang over hele linjen, både politisk, militært og økonomisk. USA må finne seg en plass i en ny verdensorden hvor landet ikke lenger kan diktere andre, men må forholde seg etter regler som gjelder alle.

Reality Versus Imagination and Illusion | Illusions, Trompe l'oeil, Nature  pictures
Det er viktig med en presis forståelse av virkeligheten

Dette sitter langt inne i den politiske eliten i USA. Mange tror fortsatt at landet er umistelig og enestående. De lever i illusjonenes verden. Jo lenger dette selvbedraget varer, desto større blir sjokket nå det går opp for disse folkene hvordan verden faktisk fungerer. Men læringen står for døren nesten daglig. Enten det gjelder Midt-Østen, Europa ( North Stream, Ukraina, Hviterussland etc.) eller Asia (Afghanistan, Iran, og nå Pakistan.)

Også i Norge lever en også i illusjonenes verden fordi en har overlatt den politiske og militære tenkningen til ledelsen i USA. Dermed har en i praksis oppgitt norsk selvstendighet.

Når de blåser i fløyta i USA reagere våre politikere og medier med å gå i de politiske skyttergravene med hjelmene på.

Knut Lindtner

Russland og Pakistan er enige om å bygge en gassrørledning fra Karachi til Lahore – den største avtalen på flere tiår.

Russland har undertegnet en avtale med Pakistan om å bygge en større gassrørledning som skal binde sammen landets sørlige havn Karachi med de industrielle nervesentrene i nord.

Avtalen er den største som er inngått mellom Moskva og Islamabad siden 1970-tallet.

Russlands energi-minister Nikolay Shulginov og den pakistanske ambassadøren Shafqat Ali Khan undertegnet en revidert avtale om prosjektet i Moskva på fredag. Dette åpner veien for byggestart på prosjektet i nær framtid.

brown concrete building during daytime
Pakistan, offisielt Den islamske republikken Pakistan er en uavhengig stat i Sør-Asia, og ligger i et krysningspunkt for de strategisk viktige regionene Sør-Asia, Sentral-Asia og Vest-Asia. Med sin befolkning på mer enn 180 millioner innbyggere, er Pakistan det sjette mest befolkede landet i verden. Wikipedia

Gassrørledningen vil bli mer enn 1100 kilometer lang. Den blir kalt «Pakistan Stream», og er ventet å få en kapasitet på opp til 12,3 milliarder kubikkmeter naturgass i året. Dette ifølge uttalelse fra energiministeren.

Rørledningen vil forbinde terminalene for flytende naturgass i Karachi og en annen havneby Gwadar med kraftstasjoner og industrielle nervesentre i Pakistans nordlige region Punjab.

Det inkluderer også byen Lahore.

Begge nasjonene «har lagt mye arbeid  i« å forberede noen endringer i avtalen, sa Shulginov, og la til at signering av avtalen kan føre til at man kan starte konstruksjonen av rørledningen «så snart som mulig».

Avtalen vil «hjelpe Pakistan til å styrke sin energi-sikkerhet, og øke tilliten til naturgass som en miljøvennlig energi-kilde», la ministeren til.

I fjor fortalte pakistanske myndigheter til Bloomberg at byggingen vil starte så tidlig som i juni, men myndighetene i Russland har ikke bekreftet dette ennå.

Prosjektet er beregnet å koste 2,25 milliarder dollar ifølge pakistanske medier. Det vil inkludere selskap som Special Purpose Vehicle – selskapet (SPV) som skal operere sammen med Pakistans Inter Gas Systems og flere russiske firmaer som TMK – et selskap som er et av verdens ledende på å legge stål-rørledninger for gass- og oljeindustrien. De opererer i Russland, i USA og Canada og flere andre land.

brown dome building under white sky during daytime
Lahore er den nest største byen i Pakistan, etter Karachi, den 34. største byen i verden. Byen er administrasjonssenteret til Punjab-provinsen og var hovedstaden til Punjab-provinsen av Britisk India. Befolkningsmessig er innbyggertallet til byen ca. 8 850 000, mens stor-Lahore utgjør ca. 10 000 000 innbyggere. Wikipedia

Ifølge avtalen skal Pakistan eie 74 prosent av aksjene til rørledningsoperatøren. Russland skal ha de resterende 26 prosentene.

Den opprinnelige avtalen om bygging av rørledningen ble undertegnet så tidlig som i 2015, men nå er den altså fornyet.

Prosjektet kommer til å å bli den største infrastruktur-avtalen mellom Russland og Pakistan siden tidlig på 1970-tallet, da Sovjet-Unionen bygget Pakistan Steel Mills industri-kompleks ved Port Qasim nær Karachi.

«Pakistan Stream vil være et flaggskip-prosjekt i det bilaterale samarbeidet mellom Russland og Pakistan, og begge land gir prioritet til denne saken», sier Shulginov.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Tja. Årlig kapasitet til ledningen tilsvarer litt over en måneds produksjon i Nordsjøen. Kostnaden tilsvarer halvparten av et årlig bistandsbudsjett i Norge.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Folkediplomati Norge:

Her er videokonferansen «Krim i et Geopolitisk perspektiv».

Previous Post

Frontet anti-rasisme, ble rik.

Hvor kommer pengene fra?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.