POSTED IN Klima

Jorden ‘koker’ ikke.

Tallene viser at vår planet er uvanlig kald akkurat nå.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Pierre Gosselin

Uvanlig kaldt vær påvirker for tiden nesten hele planeten, og arktisk havis vokser.

Uventet snø i Saudi-Arabia

I Afif-ørkenen, vest for Riyadh, snødde det helt uventet, og både innbyggere og turister ble sjokkert.
Det betydelige temperaturfallet var ventet, men med sterk nordvestlig vind som gjorde det enda kaldere. I fjor (2023) så deler av Saudi-Arabia sitt første snøfall på 100 år.

På grunn av det økende snøfallet de siste årene (og til tross for de «ødeleggende effektene av klimaendringer»), satser Saudi-Arabia på å utvide tilbudet for sine fjellturister med eget skianlegg som skal bygges innen 2026.

Australia fryser

Den siste uken så det australske kontinentet temperaturavvik på opptil 28 °C under normalen på flere tiår, noe som påvirker store regioner.

GFS-2m temperaturavvik (°C) 20.–26. mars 2024 [tropicaltidbits.com]

–57,9°C på Grønland

Temperaturene på Grønland har falt kraftig, termometeret i Summit viste -55,1 °C lørdag. Mandag ble det enda kaldere, og falt til -57,9 °C, det er omtrent 15 °C under sesongnormen.

Den eksepsjonelle kulden helt i nord har bidratt til at utbredelsen av havis i Arktis er over gjennomsnittet for perioden 2011-2020, og nærmer seg raskt gjennomsnittet for perioden 2001-2010.

Chart: https://electroverse.substack.com/

Det er klart at Arktis overrasker ekspertene, som advarte om at havis der visstnok var i rask tilbakegang.

Uvanlig, rekordlav kulde i India

Intens kulde vedvarer i indiske byer som Bhubaneswar, Cuttack, Puri, Chandbali, Paradeep og Baripada, som opplever rekordlave temperaturer. Onsdag opplevde mange steder i den østlige delstaten Odisha de kaldeste marsdagene noensinne.

I Bhubaneswar ble det registrert en maksimal temperatur på bare 19,2 °C i går, og brøt den forrige rekorden på 24,3 °C med hele 5 °C!

I Nord-India bringer snø fra nord temperaturene ned på de lavere breddegrader i det sentrale og sørlige India. I mange byer, inkludert de østlige storbyene Bhubaneswar, Cuttack, Puri, Chandbali, Paradeep og Baripada, ble det registrert rekordlave temperaturer i mars, og slo rekorder fra 1970-tallet og utover.

Kulderekord i New Zealand

På den sørlige halvkulen, der sommeren har kommet til slutten, falt temperaturen i Whanganui, New Zealand til 4°C onsdag morgen, den nest laveste marstemperaturen i byens historie.

Den laveste marstemperaturen gjennom tidene i New Zealand, ble registrert 28 mars 1985 (under et solminimum, 21. syklusen) med 2,5 °C.

Nye kulderekorder i Australia

En kraftig kuldeperiode har rammet det sørøstlige Australia. I fjellene i New South Wales var det frost i Perisher Valley med temperaturer så lave som -5,7°C. Dette er bare 1,4°C over den nasjonale rekorden for mars måned.

Thredbo, målte -4,4°C. Cooma målte også -1,9°C. I Mt. Hotham, Victoria, ble det målt temperaturer som bare var 1,2 °C, unna den nasjonale rekorden med en temperatur på -3,1 °C. Rekorden for måneden falt også i Omeo, Victoria: torsdag morgen var temperaturen på -0,7°C, en 1°C under den tidligere rekorden (2021). Og i Cleve, Sør-Australia, oversteg temperaturen på 6,8 °C også den gamle rekorden med 1 °C (ennå ikke bekreftet).

Temperaturen i Antarktis synker til nær -68°C

Den 21. mars falt det sesongmessige minimum ved Concordia til -67,7°C, fra -67,4°C den 20. mars.
Antarktis avkjøles, tallene viser det helt klart.


Fra Principa Scientific, publisert 26. mars 2024.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker og oversikter i originalartikkelen.
Originalartikkel: Data Shows An Unseasonably Cold Planet Right Now

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Det vil komme naturlige svingninger for solen er snart klar til å skifte polene så nord blir til sør på den planeten.
  WION har stoff på saken: «Why is our sun angry?»
  Ellers tukles det mye og det setter alt i ytterligere ubalanse ved geoengineering. Manipulerte eller naturlige katastrofer er ikke lett å vite forskjell på for vanlige folk. Sykloner bråstopper og starter like brått opp igjen. Sånne ting. Lahaina skulle forestille å være en lei naturlig hendelse slik luddermedia fremstilte det.
  «Klimaekspertene» blir overrasket? Really? Da er de ikke mye til eksperter. Hvordan fikk de sin utdannelse og sin anerkjennelse?
  Som Kjerkol?
  «Helseeksperter» i Norge blir fortsatt «FORBLØFFET» og «bekymret» og «skjønner ingenting» angående dødskurven; hvordan KAN dette ha seg? Nakstad legger ansiktet i de riktige folder igjen og igjen.
  Er de så inderlig udugelige? Eller må de følge opp med det de har lirt av seg hittil for å beholde jobben. Og utsette fallet og den eventuelle rettssaken?
  Sover de godt om natten? Håper ikke det.

  Svar
 • Det er derfor IPCC skiftet fra å kalle det «Global Warming «til «Klima endringer» for da er vi skyld i alt som skjer på klimafronten og de kan fortsette sitt spill for å «redde verden»

  Svar
 • Steinar Åge Brenden, Oslo
  2 april 2024 14:09

  I NRK rapporteres bare høye temperaturer. Og de refererer om alle flommer og skogbranner på kloden. Men når det gjelder lave temperaturer og store snømengder er alt tyst. Her i Norge har man hatt den kaldeste og mest snørike vinteren på 10 år. Dette nevnes ikke i toneangivende media f. eks. NRK. Rett som det er hevdes det at Jordas middeltemperatur er rekordhøy. Og temperaturer med en nøyaktighet på hundredels grader oppgis. For eksempel 17.14 grader C. Slikt juks slipper man unna med som ingenting. Å måle noen middeltemperatur for Jorda med en slik nøyaktighet er sjølsagt umulig. Og man betrakter værforhold bare de siste 100-150 år. For å gi et rett bilde må man i allefall ta de siste 10 000 år, fra slutten av siste istid og frem til nåtiden. Undervisningen i skolen må styrkes i naturfagene, slik som kjemi, fysikk, biologi, geologi og astronomi.

  Svar
 • Et alvorlig forsøk på å ta livsløgnen fra en rekke selvhøytidige klimaforskere.

  Svar
 • «Tallene viser at vår planet er uvanlig kald akkurat nå.»

  Og oppslagene i media viser at klima er bare politikk. Økonomisk og/eller politisk

  Og for at vi skal frykte, – ikke tenke sjøl,

  Trist.
  Og selvfølgelig farlig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

OL-øvelsen dobbeltmoral:

Ordføreren i Paris ligger godt an.

Forrige innlegg

Uproblematisk?

Samarbeidet mellom stat og legemiddelindustri.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.