POSTED IN Endring av politikken, Helse

Sykehusene går mot krise.

Hva skjer når influensasesongen kommer for fullt?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Har ikke helsemyndighetene noen plan B?

Av redaksjonen

Sykehus etter sykehus melder om krise på grunn av stor pågang. Hva vil skje når sykehusene går fulle av pasienter og bemanningen er sykmeldt?

StOlavs Hospital i Trondheim stoppet mandag all planlagt behandling og tar kun mot akuttinnleggelser. Det skjer i midten av november, med 20 covid-pasienter i et sykehus med 1018 senger. Hvordan ser situasjonen ved StOlavs ut om en måned eller to når luftveisvirusene vanligvis tar av for alvor?

Helseforetaket Helse Fonna i Hardanger, med tre sykehus, har også oppgradert til gul beredskap på grunn av stor pågang av akutt sykdom. De tre sykehusene har til sammen seks covid-pasienter, ifølge statistikken på VG. Har de en plan for hva de gjør når situasjonen blir rød? Har de mer ressurser å sette inn?

group of doctors walking on hospital hallway
Hva skjer når en både mangeler helsepersonell og sykehus-senger?

De eneste tiltakene vi hører om fra myndighetene er stadig strengere innstramminger, med covidpass og lockdown for å stoppe spredningen av covid-19. Hva hjelper det når det er sykepleierne og legene som blir syke og kommunene ikke lenger har plass til å ta imot utskrivningsklare pasienter?

Er det «uvaksinerte» som fyller sykehusene?

Sist vi hørte om andel vaksinerte blant innlagte på sykehusene, var over halvparten av de covid-syke fullvaksinert. Det er en stund siden. Hvor mange av dagens pasienter som er fullvaksinert er ikke riksavisene lenger opptatt av å melde. Hadde de som fyller akuttmottak og sykehussenger vært uvaksinert, ville det garantert ha blitt brukt for det det er verdt i vaksinepropagandaen.

Statsforvalteren øker også beredskapen

Statsforvalteren i Troms og Finnmark meldte mandag at han øker beredskapen på grunn av en «svært utfordrende» situasjon i kommunene, ifølge Dagbladet.

– For mange kommuner er situasjonen svært utfordrende. På bakgrunn av det har Statsforvalteren i Troms og Finnmark besluttet å oppjustere eget beredskapsnivå. Det betyr at vi vil bruke mer personell fra egen organisasjon for å understøtte kommunene og følge opp henvendelser, oppgaver og oppdrag som vi mottar, heter det i en pressemelding. 

Hva den utordrende situasjonen i kommunene går ut på får vi ikke vite, bortsett fra at det skal ha å gjøre med en pågående smittebølge. Vi får heller ikke vite mer om hva statsforvalteren foretar seg når han nå øker beredskapen. Hva i all verden er det statsforvalteren rår over av beredskap som kan hjelpe helsetjenesten i kommunene under en «smittebølge»? Sivilforsvaret? Oljevernutstyr?

Har myndighetene bare håpet igjen?

man and woman sitting on bench facing sea
Sykehjemmene er fulle og du må bli stadig mer hjelpetrengende for å få plass der.

Vi hører heller ikke at kommunene legger planer for hva de skal gjøre når sykehjemmene er fulle. At det allerede er fullt på institusjonene hos enkelte kommuner må være helt klart. Når sykehusene fylles av ferdigbehandlede pasienter, er det fordi kommunene ikke har institusjonsplasser til å ta imot dem. Dette er i hovedsak gamle folk som må på institusjon når de blir sendt hjem fra sykehuset.

Vi hører heller ikke om at sykehusene har planer for hva de vil gjøre hvis eller når kapasiteten en dag blir sprengt. Vi hører det ene ropet om alarm og krise etter det andre, men ingenting om hva sykehusene vil gjøre når krisa er et faktum og sykehusene ikke kan ta imot flere akutt syke.

Hva planlegger myndighetene å gjøre når alle sengene på sykehusene er fulle, sykepleiere og leger ligger syke og syke folk står i kø utenfor akuttmottakene? Er det da de skal stenge pubene?

Forsidebilde: Alex Padurariu

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Hva planlegger myndighetene å gjøre når alle sengene på sykehusene er fulle, sykepleiere og leger ligger syke og syke folk står i kø utenfor akuttmottakene?»

  Det er jo enkelt å svare på. Da blir det tvangsvaksinering av befolkningen.

  Svar
 • har dere hørt om Antibody dependant Enhancement ADE? dette er det vi får se nå i høst og vinter, ta på deg sikkerhetsbeltet og se og lær det er når vaksinerte får en hyper immunrespons når kroppene deres blir utsatt for noe som ligner men som ikke er det samme som det de angivelig er vaksinert imot….

  Ser med glede denne artikkelen på Steigan idag.:
  «Blant de høringsinstansene som ikke støtter forslaget, kan nevnes: Demokratene, Partiet De Kristne, Kristelig Folkeparti – landsdekkende utvalg av folkevalgte og medlemmer, Liberalistene, Norges Kommunistiske Parti, Norges Rederiforbund, Det norske folks interesseorganisasjon, Foreningen Fritt vaksinevalg, Norsk Forening for Integrative & Komplementære Terapeuter, Stop Lockdown Norge og Steigan.no.»

  For en fin liten bråkete bøtteballet vi har, vi er ikke størst, men vi er den beste gjengen, vi er alt fra skipsredere, yogalærerinder, kommunister, liberalister, religiøse og nasjonalister, hvem var det som kalte oss for en intolerant gjeng? De kan få beholde kontorene sine i by’n så tar vi resten, takk for alle dere….;)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Statistikk kan misbrukes

SANNHETEN KOMMER I KAPP

Forrige innlegg

Rapport fra Australia:

Motstanden mot koronadiktaturet vokser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.