POSTED IN USA, Økonomi

Stemningen snur i USA.

Økonomien viktigere enn sanksjoner mot Russland.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke alltid lett å føre en utenrikspolitikk bygget på våpen og trusler. Særlig vanskelig blir det når regningene kommer. Og hvis det er velgerne som må ta dem går det øyeblikkelig ut over oppslutningen. Det er det denne meldingen fra AP-News under forteller.

Stemningen overfor den enorme økonomiske pakken/bistanden til Ukraina snur nå i USA fordi regningen sendes til befolkningen mens gevinsten havner i krigsindustrien.

En trenger ikke være rakettforsker for å skjønne det. Det er tilstrekkelig å ha hatt dårlig råd og så  oppleve at den blir dårligere fordi det som skulle gå til egen velferd havner hos krigsprofitører og korrupte i et land du ikke vet hvor befinner seg.

Knut Lindtner
Redaktør

Økonomien er en viktigere prioritet enn å straffe Russland

Amerikanere blir mindre støttende for å straffe Russland for invasjonen av Ukraina hvis det går på bekostning av den amerikanske økonomien. Dette et tegn på økende angst for inflasjon og andre utfordringer, ifølge en ny meningsmåling.

Mens bred støtte til amerikanske sanksjoner ikke har falt sammen, har meningene om prioritering av sanksjoner over økonomien endret seg, ifølge meningsmålingen fra The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Nå sier 45 % av amerikanske voksne at nasjonens største prioritet bør være å sanksjonere Russland så effektivt som mulig, mens litt flere – 51 % – sier at det bør begrense skaden på den amerikanske økonomien.

I april var disse tallene nøyaktig snudd. I mars, kort tid etter at Russland angrep Ukraina, sa et klart flertall – 55 prosent – ​​at den største prioriteringen burde være å sanksjonere Russland så effektivt som mulig.

Forandringene i mening gjenspeiler hvordan stigende priser biter seg fast i amerikanske husholdninger – økende kostnader for gass, dagligvarer og andre varer har anstrengt budsjettene for millioner av mennesker – og kanskje begrenser deres vilje til å støtte Ukraina økonomisk. 

Dette er et urovekkende tegn for president Joe Biden, som lørdag godkjente ytterligere 40 milliarder dollar i finansiering for å hjelpe Ukraina. Inkludert var både våpen og økonomisk bistand. Målingen viser lav tro på at han klarer å håndtere situasjonen, og førte til det svakeste oppslutning om hans presidentskap så langt.

https://apnews.com/article/russia-ukraine-economy-inflation-467db62b671b1057ab867cf9a1335c93

Forsidebilde: Gunnar Ridderström

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hvordan vil dagens konflikt (krig) mellom USA og Russland/Kina bli avsluttet? Trolig ved at enten USA eller Kina bryter sammen økonomisk og på andre måter.

  Svar
 • Kina har produksjonskapasitet, råvarer får de fra Russland, og 85% av verden handler med dem.
  USA har nesten ingen produksjonskapasitet (out-sorcet til Kina), lite råvarer igjen innenlands, og kun 15% av verden heier på deres imperium (den vestlige NATO blokken), de har dessuten verdens største utenlandsgjeld og fallende dollar-verdi.
  Hvordan kan dette gå galt for krigshaukene i Washington? (sarkasmevarsel på siste setning)
  Undres på om C-19 «vaksinene» lobotomerer folk i tillegg til alt det andre de gjør med kroppen?
  Ser spesielt på Ukraina i så måte, hvordan folk fornekter realiteter om hva som skjer der, energimangel og matvarekrise er andre aspekter.
  Men hey! «Slava Ukraina», som man ser skrevet over alt, og «Putler» må dø for at Ruzzland skal våkne og gjøre «det riktige».
  Bio-laboratorier på grensa til Russland i Ukraina, med forskning på russiske gener spiller da ingen rolle, såpass må russere kunne finne seg i når det gjelder å få innført NWO, ser det ut til at flertallet av nordmenn mener. Og slakt av 20.000 russere i øst-ukraina er da ikke noe å bry seg med, vi sier bare at det ikke har skjedd, at det er en løgn fra «Putler». Folk MÅ være kjemisk lobotomert, jeg kan ikke forstå annet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Realitetene trumfer propaganda.

Nå må den vestlige virkeligheten omskrives radikalt.

Forrige innlegg

Plutselig kom apekopper-utbruddet

Nok en orkestrert helsekrise på gang?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.