POSTED IN Helse

Statens D-vitamin anbefalinger kommer ikke:

Kunnskapen er der. Autoritetene stritter imot.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi må vente lenge på en endret anbefaling

Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!

Til våren kommer det en «ny» anbefaling om D-vitamintilskudd fra staten. De ser ingen grunn til å endre den gamle.

Dagens anbefaling for D-vitamin fra myndighetene om D-vitamintilskudd er tilstrekkelig til det den er myntet på: SKJELETTHELSE.

Hvis vi sørger for minst 10 mikrogram D-vitamin i maten hver dag, reduserer vi risikoen for å utvikle alvorlige skader på skjelettet, slik vi får av f.eks. rakitt eller osteomalasi. Det er vitenskapelig bevist hinsides enhver tvil.

Immunforsvaret er ikke med i anbefalingen

At immunforsvaret er avhengig av D-vitamin for å fungere var ukjent da dagens anbefalingen ble laget for snart 100 år siden.

Sammenhengen mellom immunforsvaret og D-vitamin ble først avdekket i 1983. Siden den gang er dette forsket mye på, men det var først rundt 2010 at denne forskningen begynte å bli tatt bitte litt på alvor.

woman facing the ocean during day
Photo by Nikolay Draganov on Pexels.com

Det vil trolig gå minst 20 år til før sammenhengen mellom D-vitamin og immunforsvaret vil bli tatt inn i lærebøkene på medisinstudiet. Først da vil det komme en ny anbefaling om D-vitamin fra helsemyndighetene.

For å si det mildt og diplomatisk; det er noen eksperter som må bli pensjonert først. De var i sin tid ildsjeler. Nå fungerer de som ildpropper i systemet.

Hvis vanlige folk i mellomtida skal få vite om vitenskapen som forklarer at immunforsvaret ikke fungerer uten D-vitamin, må denne informasjonen distribueres på grasrotplan. Enkelte av oss synes dette er viktig, så vi maser. Av og til blir det støy og protester av det. Det er bra, hvis det er det som må til for å få løftet fram denne kunnskapen.

Bevis nok – mangler konensus

Det eksisterer bevis nok for at immunforsvaret trenger D-vitamin for å fungere regulert. Problemet er at bevisene fortsatt ligger lagret vitenskapelige databaser.

Og den som løfter fram kunnskapen bryter konsensus.

Konsensus er et viktig begrep i moderne vitenskapsfilosofi som betegner et samsvar i meninger og holdninger som rår mellom kompetente fagfolk innen et avgrenset fagområde, og som kan gi rom for en viss, men ikke radikal uenighet.

Store Norske Leksikon

Å lansere ideer som går mot den felles sannheten i et miljø (altså konsensus), det bidrar sjelden til karrierebygging.

Vi må altså smøre oss med tålmodighet før myndighetene kommer med en ny anbefaling om D-vitamintilskudd.

Forsidebilde: Aleksandra Sapozhnikova

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Det skolemedisinske komplekset er ikke opptatt av noe annet enn å drive butikk, og friske mennesker er dårlig butikk. Dette betyr at alle som verdsetter god helse er nødt til å gjøre sin egen research og i utgangspunktet anta at det helsemyndighetene sier er helseskadelig inntil det motsatte er bevist.

  Svar
  • det er sant og det er arven etter the flexner report av 1910 finansiert av the rockefeller fundation som (har) finansierer fhi

   Svar
 • sunhunter61
  6 januar 2023 14:19

  Og velferdsstaten står bak og applauderer.
  Ikke noe er som frykt for sykdom for å understøtte velferdsstatens berettigelse. Bare spør Hvermansen.
  Og hvem vil ikke slåss for sitt eget yrkes berettigelse?
  Derav holder også hele det norske helsevesen kjeft.

  Svar
  • ja, men tror de fleste bare er ignorante. men klart, mange vet, og «mæler sin egen kake»

   Svar
 • Hva er immunforsvaret? Mange meninger om det, men lympfesystemet er det viktigste. Lymphesystemet er kroppens sewer system og avgjørende for helsen. Et ikke velfungerende lymphesystem vil gi folk allslags sykdomer. Avfall vil bygge seg opp over tid og resultere i et surt miljø (acidic intra celleular fluid), hvor en er i en kjemisk tilstand for nedbryting og sykdom (Warburg, Seyfried). Kosthold som virker alkalisk er frukt, meloner, bær som vil hydrere kroppen som blir støtte et velfungerende lymphesystemet. Vil virke på alle slags sykdommer. Kosthold rikt på kvalitetsmatvarere nevt og en er i modus for god helse. Det er ikke naturlig å være syk, kroppen håndterer alt, gitt riktige betingelser. Vi spiser feil, (skikkelig) mat er dyrt og mye innehar uheldige kjemiske stoffer. Dessverre. Og dessverre gjør ingen noe med det. Det vi virkelig skulle bruke pengene våre på er mat, kvalitetsmat. Dessverre stjeler staten pengene våre og bruker det til bla en helsesektor som 3. vikgste årsak til død og som ikke har svar på noe, annet enn å berike seg selv.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kjent USA-økonom:

Vi kan ikke fortsette å pumpe inn penger og våpen i Ukraina. Vi trenger en politisk løsning.

Forrige innlegg

Det skjer noe nå hele tiden.

Forbereder Kina et utspill i Sørkinahavet for å svekke Nato/USA i Ukraina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.