POSTED IN Terrorisme

Skylder Putin på oss?

«Mest sannsynlig at USA sprengte rørgassledningen».

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En trenger ikke være særlig intelligent for å kunne si seg enig i det det russiske presidenten her sier. Han uttrykker seg i diplomatiske vendinger, men vi som ikke er hemmet av slike kan uttrykke oss mer direkte.

Det er høyst sannsynlig at det var USA som sto bak sprengningen av de russiske rørgassledningene i september 2022 – og med god norsk hjelp. Dette er den overveiende sannsynlige forklaringen og den setter vårt land i et meget uheldig lys – som internasjonale terrorister.

Mediene har i lang tid vært svært iherdige med å omskrive det som har skjedd slik at forståelsen hos mange nå er det motsatt av virkeligheten: Det er Russland som nekter EU og særlig Tyskland energi.

Ønsketenkning er en øvelse de fleste kjenner. Den gir oss håp og lindring.

Denne fortellingen er ganske utrolig og kan bare fungere fordi folk sin hukommelse er i stor grad påvirket av det vi får høre og ikke minst ønsker å høre. Siden Russland er definert for mange som den internasjonale kjeltringen og USA som helten, kan ikke USA ha gjort noe slikt. Og når Europa mangler russisk gass må det være Russlands skyld.

Det spiller ingen rolle at sunn fornuft og faktiske forhold forteller det motsatte. At USA/EU sanksjonerer Russland så kraftig det lar seg gjøre, faktisk så sterkt at det skader EU mer enn Russland, har ingen betydning i folks bevissthet. Det er egentlig Russlands feil at Tyskland ikke har gass fordi… Her stopper fornuften og følelsene tar over. Det er umulig for mange å tenke seg at helten egentlig er kjeltringen. Helt umulig og til tross for Gaza.

Fordi Putin er ond.

Knut Lindtner
Redaktør

«Mest sannsynlig» at det var USA som sprengte Nord Stream – mener Putin.

Washington eller deres allierte er de mest sannsynlig skyldige i sabotasjen mot den russiske gassrørledningen, påstår den russiske presidenten.

Bombingen av Nord Stream-gassrørledningen ble høyst sannsynlig gjennomført av USA eller noen som gjorde det etter USAs ordre.

Dette påsto den russiske presidenten Vladimir Putin på torsdag.

Naturgass-rørledningene Nord Stream 1 og 2 var to separate distribusjonskanaler mellom Russland og Tyskland. Tre av fire gassrør ble ødelagt i en serie eksplosjoner nær den danske øya Bornholm i september 2022. Det førte til skader på Tysklands direkte energitilførsel fra Russland. Det førte til at Tysklands gass-avhengige økonomi heretter måtte kjøpe den mye dyrere amerikanske flytende naturgassen.

Alltid still spørsmålet når det er uklart hvem som står bak en handling: Hvem tjener på den?

Under hans offentlige maratonforestilling med spørsmål og svar på torsdag pekte Putin på at EU bare kan skylde på seg selv for de problemene den nye gasstilførselen de står overfor.

«Merkelig nok har de prøvd å skylde på oss for mangelen på gass. De påstår at vi ikke vil selge  nok ha gass til dem», slår den russiske lederen fast.

«Dette er rent sprøyt. Det var heller ikke vi som stengte Yamal-Europa-rørledningen i Polen, den andre grenen av rørledninger, den som går gjennom Ukraina.  Det var det ukrainerne som gjorde.

Det var ikke vi som blåste Nord Stream 1 og deler av Nord Stream 2 til værs. Det ble mest sannsynlig gjennomført av amerikanerne, eller noen som handlet etter deres instrukser».

Putin har notert seg at én av Nord Stream 1- ledningene nå kan brukes. Men Tyskland vil ikke lenger ha russisk gass. Den russiske gass-kjempen Gazprom er en pålitelig partner, og vil innfri alle sine kontraktsmessige  forpliktelser, understreket Putin.

Undersøkelser av Nord Stream-sabotasjen har så langt ikke greid med sikkerhet identifisere den skyldige. Noen påstår at angrepet var gjennomført av Kiev. Andre har pekt på USA.

Den amerikanske grave-journalisten Seymour Hersh har påstått at det var den amerikanske presidenten Joe Biden som hadde beordret CIA til å sprenge rørledningene. Hersh påstår at CIA-dykkere, i samarbeid med den norske marinen, plasserte  fjernstyrte bomber på ledningene. De brukte enn NATO-øvelse i området som dekke.

Putin sa allerede i mars at han «var helt enig» med Hersh sin konklusjon. USA hadde jo fordeler av dette angrepet med sine konkurrerende gassforsyninger til Europa.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Forsidebilde: Cason Asher

https://www.rt.com/business/589066-putin-nord-stream-gas-pipelines-us/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 desember 2023 10:41

  Sjølvsagt var det USA som stod bak det uprovoserte åtaket på Tyskland i september 2022.

  Verda har lært at artikkel 5 i Nato-traktaten er verdilaus.

  Svar
 • «Dette er den overveiende sannsynlige forklaringen og den setter vårt land i et meget uheldig lys – som internasjonale terrorister.
  …..gjennomført av USA eller noen som gjorde det etter USAs ordre.»

  Hvem da tro?
  Hvilke parti i Norge kunne utføre en slik ordre fra over-nasjonale makter?
  Terror- bombingen av Libya ikke glemt.
  Lyset er nok slukket i Norge for lengst. ( – med hodet ned sanden blir det ikke mye lys. )
  Det er på tide at vi kaster lyseslukkerne ( og strømtyvene) ut av Løvebakken.

  Svar
 • Ja, i hvert fall etter avstemmingen på mandag om WHO traktaten i tillegg til alt annet. Det begynner å bli ganske mye i en eventuell tiltale i forbindelse med en riksrettssak. Det de viser, er toppen av maktarroganse og at de kaller styresettet i Norge for et demokrati, er rett og slett kriminelt. Få dem ut av Stortinget, og sett dem bak lås og slå så de ikke kan få gjort mer ugagn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå omskrives COP28-møtet i Dubai som en seier.

Klimatoppmøtet i Dubai vil føre til mer CO2-utslipp, ikke mindre.

Forrige innlegg

Stol ikke på Aftenposten

Tidligere propagandist for Hitlers Tyskland og nå for sionist-jøders «Israel»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.