POSTED IN Klima

Skremming er den nye stilen:

FNs generalsekretær skremmer om noe som ikke skjer.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«VI ER PÅ KANTEN AV AVGRUNNEN»

Morten Jødal

Politikk baseres stadig tydeligere på frykt, og gale kunnskaper. På torsdagens klimatoppkonferanse hevdet FNs generalsekretær at «vi er på kanten av avgrunnen». Overdrivelsene har blitt bunnløse, vi skal alle skremmes. Men FN, dette har dere holdt på med i førti år. Alltid kommer det en ny dato for sammenbruddet. Eller avgrunnen. Hvor lenge skal dere holde på?

white and brown concrete buildings near green trees and mountain during daytime
Disse husene står på kanten av en avgrunn.

Du som lever et vanlig liv, i kontakt med den virkelige verden, ta en tur på hytta på fjellet. Gå en tur gjennom bjørkeskogen, opp gjennom vierbeltet, og inn til nærmeste fiskevann. Observer hva du ser rundt deg, og sammenlikn med de minnene du har fra liknende turer for ti, tjue eller tredve år siden. Holder bjørkeskogen på å dø? Er det ikke blomster på bakken, og ingen fugler i trærne? Er vierskogen visnet bort, og forsvunnet? Er det ikke grønn mose i oppkommet hvor du pleier å drikke vann? Finnes det ikke mygg og klegg der du går? Og har fisken blitt borte i fjellvannet?

Du kan gjøre det samme på kajakktur langs kysten. Er livet i fjæra forsvunnet? Er det ikke tjeld på berget, niser i sjøen, eller måker i lufta? Er det ikke knott rundt ørene ved teltet på kvelden? Er teltplassen din fra 25 år siden langt under vann, på grunn av havnivåstigningen? 

green trees near lake during daytime
Det er lite som tyder på at natur kollapser i Norge

På samme vis kan du ta en tur på Svalbard, i en skog i England, en strand i Frankrike, til en kornåker i Ukraina, eller en øy i Vietnam. Du vil oppleve det samme; det er ingen avgrunn. Stort sett fungerer naturen eller jordbruksområdene som før. 

Og vi mennesker får hvert eneste tiår et litt bedre liv, med bedre helse, flere leveår, bedre utdanning, høyere inntekter, bedre drikkevann og mindre sult. Snart er det ingen som dør av klimarelaterte hendelser, og verden har ikke sett en eneste klimaflyktning. 

Fortellingen om jordens undergang er gal. Fortellingen om «klimakrisen» er fri fantasi, forkynt av predikanter uten kontakt med den virkelige verden. Lederne i både FN og EU har blitt falske profeter. 

Det er på tide å roe ned retorikken. Det er på tide å forholde seg til virkeligheten.

Bilder m/kommentarer: Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Det er på tide å stole på egne observasjoner.
    Enten det gjelder KLIMMAKRISE eller PANDEMI.

    Svar
  • Det generalsekretæren sikkert mente var at han og resten av «eliten» og bangsterne står på kanten av avgrunnen. Hvis de ikke snur om vil verdens befolkning pushe dem alle utfor, en gang for alle, og resten av verden kan deretter leve i (forhåpentligvis) fred med hverandre etter «The Great Reset».

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Overlege i Bergen:

I Bergen hadde vi i 2000/2001 en langt verre viruskrise uten at noen reagerte.

Forrige innlegg

Det står dårlig til

Eliten må omskrive virkeligheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.