POSTED IN Klima, Olje-Energi

Serbias president:

Det går mot polarvinter. Det blir enda verre neste vinter.

6 kommentarer

Den serbiske statsministeren stiller et meget nærgående og avslørende spørsmål i dette intervjuet. Hvorfor har ikke europeiske lederne tenkt på dette (energiproblemet) før de iverksatte sanksjonene? Har de ikke tenkt i det hele tatt eller er dette en del av en langsiktig plan?

For meg ser det ut til at siden dette ikke vil ramme dem sjøl personlig er ikke problemet for dem de lidelser de påfører millioner av europeere, men hvordan de skal komme seg igjennom den kommende krisen politisk.

I Norge ser det ut til at befolkningen skjønner det som venter mer enn våre topp-politikere. Her er det solidariteten med det korrupte EU-systemet og det avdankete britiske imperiet som er det viktigste, ikke å sørge for egen befolknings velferd.

Knut Lindtner
Redaktør

Europa går mot en «polarvinter», spår den serbiske presidenten.

Siden ingen er villige til å inngå noen kompromisser om Ukraina, bør Europa «forberede seg godt» for et kommende slit, sier Alexandar Vucic.

Aleksandar Vučić – Wikipedia
Serbias president

Europa går en vanskelig vinter i møte i år. Men neste vinter vil bli «arktisk» sa den serbiske presidenten Alexandar Vucic på onsdag, da han kommenterte den russiske presidenten Vladimir Putins tale på Eastern Economic Forum.

Blant annet understreket Putin at Russland ikke vil tilby energi til land som innfører pristak som vil være brudd på inngåtte kontrakter. Han sa også at etter de sanksjonene som EU har innført som svar på Russlands militære operasjoner i Ukraina, ser ikke Russland lenger på EU som sitt viktigste eksportmål.

Selv om Serbia ikke er medlem av EU, går deres forsyningslinjer med gass gjennom EU-land. Det vil bety at enhver EU-sanksjon mot Russland også vil angå Serbia.

På en felles pressekonferanse med sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan i Beograd, innrømmet Vucic at han bare hadde lyttet til deler av Putins tale. Men han fikk med seg hva den handlet om.

«Det kommer til å bli en kald vinter for oss alle», sa Vucic. Og han la til at «neste vinter kommer til å bli arktisk for alle i Europa».

Han tviler på at de russiske styrkene i Ukraina kan bli slått uten videre. Og han noterer seg at ingen ser ut til å prøve å komme til noe kompromiss. Så den serbiske lederen sier at Europa bør «forberede seg godt for både en kald og en arktisk vinter».

Erdogan kommenterte også den samme saken, og sa at «de som undervurderer Russland tar feil». Fordi de «er ikke et land man kan ta lett på».

«Russland har sluttet å sende gass, prisene har gått opp, og nå leter alle etter alternativer. Hvorfor tenkte dere ikke på dette før?»spør han.

Den tyrkiske presidenten la også til at nå, når «alle angriper» landet, så vil Russland «bruke alle midler de har til rådighet».

Energiprisene og folks regninger har gått til himmels i de siste få månedene. 

En nylig kunngjøring fra den russiske energi-giganten Gazprom sier at Nord Stream 1, den viktigste gass-ruten fra Russland til EU vil være stengt på ubestemt tid på grunn av vedlikeholdsproblemer  som følge  av sanksjonene. Prisene vil derfor stige enda mer.

Både Tyrkia og Serbia gjør det klart at de fortsatt vil stole på energi fra Russland. Beograd har nylig gjort en avtale med Moskva om tilleggs-volum på naturgass.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/562381-europe-faces-polar-winter/

Forsidebilde: Hans-Jurgen Mager1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 808 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Hvorfor har ikke europeiske lederne tenkt på dette (energiproblemet) før de iverksatte sanksjonene? Har de ikke tenkt i det hele tatt eller er dette en del av en langsiktig plan?»

  Dette er en del av en langsiktig plan. Europeiske politikere fører krig mot sine egne befolkninger. Desverre har europeiske befolkninger veldig vanskelig for å forstå dette.

  Svar
 • «Energiprisene og folks regninger har gått til himmels i de siste få månedene. »

  Og økte strømpriser har altså ikke noe med økte produksjonsutgifter å gjøre.
  Og økte strømpriser brukes til å proklamere ‘ inflasjon, ‘ – for å øke rentene.
  Begge deler ødelegger vårt næringsliv, og innbyggernes trygghet.
  Begge deler igangsatt av våre egne (?) politikere..

  Hadde en fremmed okopasjonsmakt gjort noe slikt hadde vi startet motstandsbevegelser.
  Er vi okkupert?
  Det kan virke slik.
  Men av hva?
  Trojanske hester, ‘politikere’, – som får sine ordre fra fremmede makter?
  – eller av idioti?

  Svar
 • En Betraktning !

  Er det rettferdig at folk i Europa skal fryse til vinteren på grunn av en meningsløs konstruert konflikt mellom Russland og Ukraina, skapt av Nato og Globalistene på den ene siden og Russland på motsatt side ?

  Den virkelige krigen i dette skuespillet ble igangsatt av ekstremt høyreorienterte amerikanske nativister (NeoCons). Dette er de samme skallene som krevde USAs engasjement i Irak og resten av Midtøsten for 20 år siden og vi alle vet hvordan det gikk, nå har de samme idiotene presset på for USAs engasjement i Ukraina. Disse idiotiene er selvfølgelig de samme som injiserte War on Terror men var egentlig selv de verste terroristene!

  Det er ingen hemmelighet at NATO var engasjert i Ukraina både strategisk og militært i mange år,
  allerede før den russiske invasjonen av Krim og har av den grunn vært medvirkende til å preparere dette området i Europa til å bli en kruttønne for en mulig «global» krig !

  Energikrisen vi nå erfarer er en blanding av forskjellige faktorer og skyldes selvfølgelig ikke kun denne meningsløse krigen i Ukraina men den hjelper godt på !

  Vi lider alle nå av at Russlands stenger nå olje og gasskranene. Trodde virkelig ansvarlige myndigheter i EU og England at dette ikke kunne eller ville skje? – Europa er totalt avhengig av Russisk olje og gass for rundt 40 % av den totale energiproduksjonen. Sier ikke mer om dette, tror vi alle forstår konsekvensene! Vi får håpe det blir en mild vinter 😉

  Sannsynligvis ikke et sort problem i Norge der snart alle skal kjøre elektrisk! 😉

  God Kveld

  Svar
  • Norge produserer mere gass enn olje per dags dato og vil i fremtiden også produsere mere gass enn olje, hvordan få folk til å kjøre en gass-drevet bil? (El-bil der elektrisiteten er produsert ved brenne gass.) Vent å se prisen på hurtigladere i vinter en enkel oppladning av en Tesla kan få den nette pris av 270 $….

   Svar
  • Det er minimal sjanse for at Europa vil makte å fylle tomrommet etter russisk gass og olje.
   En viss prosentandel av den europeiske befolkningen og bedrifter kommer uansett til å lide denne vinteren og i lang tid fremover !
   Praktisk for Globalistene !

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Strømprisene

Store demonstrasjonstog mot strømprisene — før jul

Previous Post

Utfallet av krigen har hele tiden vært gitt.

Det kreves bare litt regneferdighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.