POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

Senatet vedtar at tyveri er lovlig.

Men bare hvis det er russisk eiendom.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kapitalismen er en form for tyveri, men det er regler for hvordan det skal foregå. Nå vedtar USAs senat at disse reglene ikke lenger gjelder hvis det er russisk eiendom. Hva folk som vil plassere eiendom/verdier i et annet land tenker om det som skjer er ikke godt å si.

Men etter dette vedtaket er det mer enn tvilsomt at de vil føle seg trygge på å plassere dem i USA eller i EU som også har frosset russiske verdier.

Vi hørte ikke noe slikt etter USAs overfall på Irak, Afghanistan (der stjal USA statskassen på 80 milliarder kroner) eller Nato-angrepet på Libya. Sistnevte land hadde store verdier plassert i banker i utlandet. Hvor forsvant de pengene? Skulle ikke det norske oljefondet vært konfiskert etter Libya-bombingen og brukt til gjenoppbygging av landet?

Den som bestemmer reglene forandrer og bruker dem naturligvis sjøl slik det passer. Det er det som nå også skjer. Naturligvis vil mange ikke plassere penger i USA etter disse tyveriene. Så dette er å lage ris til egen bak. Men heldigvis er USAs tid som regelsetter forbi.

Den norske regjeringen holder helt kjeft. Vi har et oljefond å tenke på. Kanskje det også blir borte en dag.

Knut Lindtner
Redaktør

Johnny Dollar – Post-pop Surrealism

Senatet i USA godkjenner å konfiskere russisk eiendom

Lovgiverne i kongressen er enige om en pakke verdt så mye som 1,7 billioner dollar i tillegg til de allerede bevilgede 44 milliardene til Kiev.

Senatet i USA har gitt grønt lys til å gi Biden-administrasjonen lov til å konfiskerte amerikanske eiendommer som tilhører russiske myndigheter, forretningsfolk og selskaper, for så å sende pengene til Ukraina. Senator Lindsey Graham fra republikanerne sa at en slik endring av lovene kan gi «milliarder av dollar» til Kiev.

Lov-tillegget ble foreslått av Graham og senator Sheldon Whitehouse, som er demokrat. Det gikk enstemmig gjennom, og kommer som et tillegg til pakken på 1,7 billioner dollar som senatet vedtok med 68 mot 29 stemmer, godt over de 60 stemmene som kreves for en lovendring.

Dette lov-tillegget gir justisdepartementet adgang til å selge eiendommer som tilhører »oligarker og andre sanksjonerte enheter».

Før avstemmingen forklarte Graham: «Jeg venter at milliarder av dollar ligger i disse eiendommene, milliarder som kan bli sendt for å hjelpe Ukraina» i Twitter etterpå. Da USA kom med planen om å konfiskere russiske eiendelen var Graham og Whitehouse de mest høylydte  anti-russiske stemmene på Capitol Hill. Dette skjedde til og med før Moskva satte i gang sine militære operasjoner i februar.

Graham reiste til og med til Ukraina i 2016 i et slags støtteshow for Kiev, samtidig som deres  styrker bombet sivile i Donetsk og Luhansk. Nylig etterlyste han også mord på den russiske presidenten Vladimir Putin.

USA har fram til i dag sanksjonert 1097 russiske enheter og 1331 individer ifølge data fra Atlantic Council, en tenketank grunnlagt av NATO og vestlige våpenprodusenter.  Den totale verdien av disse eiendelens som USA holder tilbake er uklar.

USA og deres allierte har også frosset eiendeler som tilhører den russiske sentralbanken, verdt rundt 300 milliarder dollar. Men EU og USAs myndigheter har ikke funnet noen lovlig måte å konfiskere disse midlene som for det meste består av utenlandske valutaer.

«En stor del av våre eiendommer har faktisk blitt stjålet av visse vestlige land», slo Kremls talsmann Dmitry Peskov i oktober. «Dette er absolutt ulovlige aksjoner, det er mot internasjonale lover».

Lovforslaget i USAs senat som gikk gjennom på torsdag må også godkjennes av Representantens Hus. Der et det ventet å bli godkjent siden demokratene fortsatt har flertall der. 

Noen får republikanere har våget å opponere mot dette lovforslaget  og vil straffe sine republikanske med-representanter som stemmer for det.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/568770-senate-seize-russian-assets/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Norges logrende ydmykhet og lydighet til USA skyldes at bandittstaten med et pennestrøk kan konfiskere vårt «pensjonsfond utland». Alle norske statsministre blir gjort klar over det. Globalister overvåker Norges bruk av penger, Espen Barth Eide er storkapitalens kommissæren i regjeringen. Stortingets vedtak å tillate autonome amerikanske baser på norsk jord inngår i en avtale om frivillige okkupasjon. Fra disse basene har USA full kontroll over norske naturressurser, olje, gass, fiskeri, mineraler, samt plattform for å provosere spenning og krig i nordområdene for å berike sitt militær-industrielle kompleks. Det Quisling sto for er for er barnemat sammenlignet med det stortinget og de forskjellige regjeringer har stått for i etterkrigstiden, at de for vår «sikkerhet» frivillig godtar okkupasjon av vår land. Når skal folk våkne?

  Svar
 • Günther Braun
  28 desember 2022 3:42

  Kapitalisme som en form for tyvery. Dette gir absolutt ingen mening. Kan du utdype det Knut?

  USA har ikke hatt kapitalisme siden 1913 da de fikk sentralbank (monopolvaluta).

  Svar
 • «…eller Nato-angrepet på Libya. Sistnevte land hadde store verdier plassert i banker i utlandet. Hvor forsvant de pengene?»

  Gadaffi hentet jo også de store gullbeholdingene som Libya hadde deponert i Frankrike og England, for understøttelse av den nye valutaen som skulle konkurrere med Fed på det afrikanske kontinentet, Libyske Gulldinarer.
  Borte vekk, stjålet av mafiaen/Nato. – Og vår Stoltenberg.
  (Selvfølgelig måtte Gadaffi drepes av samme, også av den grunn. )

  » Skulle ikke det norske oljefondet vært konfiskert etter Libya-bombingen og brukt til gjenoppbygging av landet? »

  Full stillhet.
  Mens det stadig kommer krav i media om at Russland må bygge opp Ukraina.

  Slik dobbeltmoral har vært en del av vår kultur så lenge at folk ikke reagerer.
  Farlig for Norge/norsk kultur, og farlig for verden.
  – Og så uendelig trist.

  Svar
 • Det går heldigvis ikke mange år til før «imperiet» USA/IsisRaEl er borte, på godt og vondt. Brics+ vokser, raskere og raskere, mens «det Siviliserte Vest» visner og dør «på rot». Det ser ut til Brics+ blir «Den Nye Verdens» kausjonist for fred og fordragelighet, selv om ikke alt der heller er rosenrødt og bare fryd og gammen. Med en «reserve-valuta» bestående av mange små, kan land (regjerings-eliter) holdes i ørene ved at deres valuta utelukkes fra handel hvis de bryter internasjonal lov og rett. Inget «imperium» som skal bombe noen tilbake til steinalderen fordi man ikke «liker» deres «politikk», slik som USA/NATO gjør pr. idag. De det blir synd på er vanlige amerikanske innbyggere som må slite med skadevirkningene som MIC har påført dem via «sumpen». 33 trillioner $ i gjeld, og dårlig «vekslekurs» på US$ gir mye armod fremover. Samme med EU og UK, samt også oss her i Norge, olje-«fondet» vil være tapt, vi må begynne på nytt, bygge stein for stein for hånd, takket være 5.kolonnen i AP og H spesielt, men også de andre deltagerne i «Stortingspartiet» må ta sin del av skylden. Vi må ta et nytt «krigsoppgjør» med disse «fremmede makters» agenter, etter at man har nyttet ut rettsvesenets «mørkemenn» med ærlige kvinner og menn. Det blir en enorm «ryddejobb» for å koste ut alle WEF, WHO, FN, WEF og (S)NATO tilhengerene fra styre og stell, men det må gjøres før Norge kan gå videre med hevet hode.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korrekt vaksine-informasjon må kveles (sensureres).

Sensuren på sosiale medier er kontrollert av Biden-administrasjonen.

Forrige innlegg

Ukrainakrigen åpner en Pandoras eske.

Har USA satt Nato-alliansen på spill?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.