POSTED IN Norge, Russland

Russland erkjenner realiteten.

Norge er blitt en fiende.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Er det som Lavrov her beskriver en ønsket situasjon for Norge? Hvis det er dette våre politikere mener er de virkelig ekstremt kortsiktige, nærsynte og tanketomme. Norge har alt å vinne på et nærmere samarbeid med vår stor nabo i øst som vi aldri har vært i konflikt med. Tvert imot.

Vi har en stor havgrense mot Russland i Barentshavet, et område som krever felles forvaltning og samarbeid. I stedet omgjøres landet vårt til en av USAs tinnsoldater og stilles opp mot de som alltid har vært våre venner i øst og som aldri har truet oss.

Det er ikke Russland som har gjort Norge til en fiende, det er omvendt Norge som har gjort Russland til en fiende? Hva har vi å tjene på å gjøre Russland til fiende?

Knut Lindtner
Redaktør

Russland «ferdig» med Vest-Europa «i minst en generasjon» – Lavrov

En «akutt fase av den militærpolitiske konfrontasjonen med Vesten er i full gang», sa Moskvas utenriksminister.

Russland vil ikke se på vesteuropeiske land som partnere igjen på «minst én generasjon», har utenriksminister Sergey Lavrov spådd. Diplomaten bemerket at Moskva og Vesten allerede er låst i en konfrontasjon som ikke har noen ende i sikte.

Sergey Lavrov

Topp russiske embetsmenn, inkludert president Vladimir Putin, har gjentatte ganger beskrevet Moskvas pågående militære konflikt med Kiev som en stedfortreder-krig ført av NATO mot Russland. Bevis på dette, sier Kreml, er den materielle hjelpen, opplæringen og etterretningen som USA og mange europeiske land har gitt for å forsvare Ukraina.

I en tale på lørdag siterte Lavrov en artikkel av den russiske statsviteren Dmitrij Trenin, som har skrevet at «Europa som partner er ikke relevant for oss i minst én generasjon.» Ministeren sa at han «kan ikke annet enn å være enig» og at Moskva «føler dette i praksis nesten daglig». Den ledende russiske diplomaten hevdet også, uten å utdype det, at «mange fakta taler for en slik prognose».

«Den akutte fasen av den militærpolitiske konfrontasjonen med Vesten fortsetter [og] er i full gang,» sa Lavrov, og pekte på arten av narrativene som for tiden er utbredt i USA og Europa.

I et intervju med TASS på fredag sammenlignet Russlands viseutenriksminister Sergey Ryabkov vestlige eliter med kriminelle ungdommer og provokatører som har til hensikt å eskalere spenninger til randen av en «katastrofal sammenbrudd», og uten hensyn til konsekvensene.

Når han snakket om arbeidet til russiske diplomater i Vesten, avslørte tjenestemannen at det er «i en krisehåndteringsmodus, rettet mot å forhindre en eskalering til en virkelig massiv konflikt.»

NATO er «en gruppe der vi ikke føler et gram av tillit, som utløser politisk og til og med følelsesmessig avvisning» i Moskva, sa Ryabkov til media.

Han sa at uansett hvem som kommer til topps i det amerikanske presidentvalget i november, «kan det ikke øynes sjanse for forbedring av situasjonen, tatt i betraktning den grunnleggende anti-russiske konsensusen til de amerikanske elitene.»

Under sin innsettelsestale tirsdag hevdet Russlands president Vladimir Putin likevel at Moskva ikke «nekte dialog med vestlige stater».

«Valget er deres,» foreslo presidenten, og stilte spørsmålet: «Har de tenkt å fortsette å prøve å begrense utviklingen av Russland, fortsette aggresjonspolitikken og det nådeløse presset som de har ført i årevis, eller se etter en vei til samarbeid og fred?»

https://www.rt.com/russia/597827-lavrov-europe-no-partner-for-generation

Forsidebilde: HONG Lei

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Globalarkitektene og deres klakører mener de MÅ knekke Russland for å åpne veien for en verdensregjering. Putin & co blir «den gode fiende» som ved hjelp av de vestlige propaganda-mediene henges ut som verdens hovedfiende.

  Hele det djevelske plottet er nøye uttenkt over lang tid. Det er ingen vei tilbake for Bilderberger- og Davos-gjengen. Det er nå eller aldri. Feiler deres plan er de så spik, spenna, fanatisk sprø at de trolig er villige til å ødelegge absolutt alt rundt seg for at «de andre» ikke skal få en dritt. Så gale kan altså menneskene bli i fri dressur.

  Svar
  • Pravdamedia
   22 mai 2024 8:54

   Ja, det er sandkasse mentaliteten, som rår, blant dårene, men hadde de kunne ødelegge alt rundt seg, så hadde de gjort det. For de tilber ondskapen og får ikke sove, hvis de ikke får gjort noe ondt.
   Kunnskapen og teknologien ligger til rette, men siden vi lever vet vi at disse onde personene har tapt.

   Svar
  • Very True; Sadly SO …
   BUT WE ALL CAN COUNTER THEM,
   Them, their evil & their sick mind …
   Veldig sant; Dessverre SÅ…
   MEN VI KAN ALLE MOT DEM,
   Dem, deres ondskap og deres syke sinn …

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 mai 2024 9:07

  Tenk om Noreg hadde hatt ein like glup utanriksminister som Ungarn. Sjølv om Ungarn er Nato-land, har dei greidd å halda på eit snev av sjølvstende. Det er oppmuntrande å sjå at Nato sprikjer:

  https://www.rt.com/news/598013-western-russia-policy-failed/

  Takk til Lindtner for høgst betimeleg innleiing.

  Svar
  • At Ungarn har holdt kontakt med Russland og ikke bøyd seg for ett hvert ord som har kommet fra usa/eu syns jeg taler til gode for han. Samtidig lurer jeg på hvem Norge skal henvende seg til når Ukraina krigen er slutt. Eu land og EØS land er omtrent falitt, mye av jordbruk er borte. Hva gjør lille Norge da – lever av havvind?

   Svar
   • En viktig artikkel. Og gode kommentarer.

    N.:
    » Hva gjør lille Norge da – lever av havvind?

    Siden Norge har tømmer/bygningsmaterialer og arbeidskraft nok kan innbyggerne altså få bygget hver sin bolig.
    Bolignøden er altså politisk skapt. – Styrt etter et underlig pengeøkonomisk system.

    Siden Norge har vannkraft-energi nok kan vi altså gjøre disse boligene gode og varme selv om vinteren. ( Til et arbeidskraftbruk som tilsier 5 øre pr. kWh)
    Energikrisen er altså politisk skapt. – Styrt etter et underlig pengeøkonomisk system.

    Norge har beitemarker og fiskeområder nok til å forsyne hele befolkningen med det de trenger/ønsker av proteiner og fett. Og grønnsak/frukt-produksjon som også kunne dekke behovet.
    Matkrisen er altså politisk skapt. – Styrt etter et underlig pengeøkonomisk system.

    Hva trenger norske innbyggere ellers for å ha et godt liv?
    Ja, så lager vi dette; vi har arbeidskrefter og ideer nok.
    Og vi trenger ro,fred, trygghet /forutsigbarhet og LANGSOM videre bygging av landet.
    I glede, i samtale, i samarbeide.
    Med så mange frie livstimer som mulig. Antagelig er 5 timers arbeidsdager mer enn tilstrekkelig hvis vi kutter ut politikk og konstruerte motsetninger.

    Vår mentalitet ( -men dessverre også våre politikere) er vår skjebne.

    Havvind trenger vi like lite som vi trenger våre parti-politikere.

 • Godt beskrevet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Martin Durkin, som laget filmen Climate: The Movie:

Klima-alarmismen er en klassekrig

Forrige innlegg

Straffedomstolen om Gaza:

– Begge sider er «dårlige»?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.