POSTED IN India

Rasisme i Norge?

I India finner en virkelig rasisme.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De som snakker om rasisme i Norge er ofte ikke klar over at India er et av verdens mest rasistiske land. Det er det denne fortellingen under viser. Toleransen for andre meninger og skikker er ikke fremtredende og fra historien vet vi at det har vært store religiøse spenninger mellom særlig hinduer og muslimer i den tidligere britiske kronkolonien. 

Det førte til deling av den i to stater, India og Pakistan (seinere Pakistan og Bangaladesh) da britene måtte oppi den som koloni. Den ene staten ble preget av hinduer, de andre to muslimske.

I virkeligheten er ikke Norge rasistisk i det hele tatt. En blander skepsis til ukontrollert innvandring med rasisme. Historien under kan gi noen og enhver noe å tenke på. Tross alt bor det mer enn 250 ganger flere mennesker i India enn i Norge.

Knut Lindtner
Redaktør

Karnataka-skolene innfører forbud mot bruk av hijab.

Fra Voltaire Network.

Det indiske Indian People’s Party (BJP)), ledet av statsminister Narendra Modi, har nylig kommet med forbud mot det islamske hodeplagget hijab i skolene i staten Karnataka.

Foto: : Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), den største paramilitære organisasjonen i verden, er den væpnede fløyen til BJP. Den proklamerer at det å gi sitt liv for å beskytte India ved å drepe ikke-hinduer er en hellig plikt.

Det foregår for tiden en valgkampanje for valg til president for den regionale regjeringen. I den forbindelsen  foregår nå en voldsom anti-muslimsk, og noen ganger en anti-kristendom retorikk.

I juli 2020 ble 53 mennesker drept i et anti-muslimsk opprør i New Dehli.

Statene Madhya Pradesh, Uttar Pradesh og Himachal Pradesh har nettopp innført lover som forbyr konvertering til en annen religion, unntatt ved giftermål. Det kan tillates etter en 60 dagers tillatelse fra den regionale staten.

I Madhya Pradesh og Uttar Pradesh kan det å skifte fra Hindu til en annen religion straffes med 10 år i fengsel.

Sjefen for den regionale regjeringen i Uttar Pradesh, Yogi Adatyanath, er en nær venn av Narendra Modi, Han er blitt en ledende figur i debatten mot «fremmede religioner», som Islam og kristendommen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Adryan RA Det er fra Karnataka

https://www.voltairenet.org/article215614.html



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 448 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

  • India har et samfunnssystem som har vedvart mer eller mindre i 3500 år. Kanskje vi har noe å lære?

    Her er et par trekk som helt sikkert har medført at landet holder det gående såpass mye lenger enn ethvert demokrati:
    Religionen er basert på egen etnisitet. Ikke obskure historier fra midtøsten. Derfor greier de bl.a. å være beinharde mot Islam.
    De har et kastesystem som klart forteller at det er forskjell på folk. Kanskje det er det?

    Jeg var vitne til en debatt på nettet der en kar ville overbevise en inder om det egalitære demokratiets fortreffelighet, og at kastesystemet var forkastelig. Inderen svarte med å spørre hvor lenge dette flotte systemet hadde vært i virksomhet. Det avsluttet diskusjonen brått.

    Svar
  • Jonas Gahr Støre ble for en del år siden spurt av Aftenposten nettutgaven om hvilket land han hadde som forbilde for integrering. Det var nettopp India. Forstå det den som kan.

    Svar
  • Pravda Pundit
    17 februar 2022 20:19

    Religiøs diskriminering og rasisme er to forskjellige ting.

    Svar
    • Korrekt. Men jeg bruker begrepet så globalt som mange bruker det i Norge i dag. Her kalles det (ukritisk) rasisme når er motstander av andre gruppers bruk av grupper skikker og måter å leve på.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Er slaget om de inngripende Coronatiltakene i Canada over?

I Ontario avsluttes nå alle tiltakene.

Previous Post

Odd Handegård om energi:

Det grønne energiskiftets mål er faste høyere strømpriser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.