POSTED IN Russland

Putins årlige tale:

Barnetallet skal opp og lærerne skal få bedre betalt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland retter ryggen etter korona

Av Bjørn Ditlef Nistad

Putin taler til en fullstappet sal. Smittevernet er over.

Den 21. april holdt Vladimir Putin sin årlige tale til Den føderale forsamling. Det mest bemerkelsesverdige ved talen var ikke innholdet, men rammen om den. Flere hundre tilhørere satt tett sammenpakket, og toppen en tredjedel av dem hadde munnbind – som mange hadde plassert på haken, slik tv-bildene viste. Dette var noe helt annet enn de strenge smittevernstiltakene på Putins pressekonferanse 17. desember i fjor og formidlet på en utvetydig måte at korona-epidemien er over.

Se video av Putins tale dubbet til engelsk her. Legg merke til hvordan folk før talen, slik den statlige tv-sendingen viser, håndhilser og klemmer hverandre uten å ta det minste hensyn til smittevern!

I talen roste Putin folk for å ha opptrådt ansvarlig og solidarisk under korona-epidemien og takket helsepersonell for deres innsats. Han fremhevet også at Russland har utviklet tre av de mest effektive korona-vaksinene i verden. Selv om Putin advarte mot en ny oppblomstring av korona og oppfordret folk til å vaksinere seg, var budskapet klart: Korona i betydningen en eksistensiell trussel er over, og bare etterdønninger av pandemien gjenstår.

I motsetning til de fleste vestlige land har Russland da også for lengst gjenåpnet mesteparten av samfunnet.

Kanskje har Putin bedre enn vestlige ledere forstått at det er grenser for hvor lenge man kan holde en befolkning innesperret? Eller kanskje er han mer oppmerksom på de økonomiske skadevirkningene av langvarig nedstenging?

white and grey concrete tower
Folketallet i Russland er synkende

Neste hele Putins tale dreide seg om sosialpolitiske tiltak. Som i sine tidligere taler understreket presidenten at Russland står overfor en alvorlig demografisk utfordring i form av en krympende befolkning.

For å møte denne utfordringen lovet Putin enorme overføringer til barnefamilier. Støtten til barn under tre år skulle være 11 300 rubler i måneden, altså ca 20 prosent av en gjennomsnittlig månedslønn. Og støtten til barn mellom tre og syv år skulle også økes og bringes opp til dette nivået. Mødre som tok seg av et sykt barn under syv år, skulle få hundre prosent lønnskompensasjon, og staten skulle betale halvparten av kostnadene knyttet til barns ferie.

Et annet tiltak Putin lovte var høyere lønn til lærere.

Bare det siste kvarteret av Putins noe over en time lange tale dreide seg om utenrikspolitikk. Mesteparten av det presidenten sa var en gjentakelse av anklager mot Vesten for å bakvaske og motarbeide Russland, en betoning av Russlands ønske om fredelig samarbeid og en understrekning av at Russland var i stand til å forsvare sine interesser og å tilbakevise enhver form for aggresjon.

Aleksandr Grigorjevitsj Lukasjenko eller Aljaksandr Ryhoravitsj Lukasjenka er en hviterussisk politiker som har vært president i Hviterussland siden 20. juli 1994. (Fra Wikipedia)

Tonen overfor Vesten ble imidlertid skjerpet ved at Putin – i tilknytning til et nylig avdekket mulig terrorangrep – anklaget vestlige regjeringer for forsøk på statskupp i Hviterussland, inkludert drap på landets president, Aleksandr Lukasjenko. Hvorfor later Vesten som om denne type uhyrlige handlinger ikke finner sted? spurte han. Man kan mene hva man vil om Viktor Janukovitsj i Ukraina, Nicolás Maduro i Venezuela eller Aleksandr Lukasjenko, men drap og statskupp er under enhver omstendighet uakseptabelt, understreket den russiske presidenten.

La oss rette ryggen etter korona-epidemien og gjennomføre nødvendige forbedringer og reformer uten å la omverdenen stikke nesen i våre forhold, var Putins budskap til befolkningen.

https://nistadblog.wordpress.com/2021/04/21/russland-retter-ryggen-etter-korona/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Støtten til barn under tre år skulle være 11 300 rubler i måneden, altså ca 20 prosent av en gjennomsnittlig månedslønn. Og støtten til barn mellom tre og syv år skulle også økes og bringes opp til dette nivået. Mødre som tok seg av et sykt barn under syv år, skulle få hundre prosent lønnskompensasjon, og staten skulle betale halvparten av kostnadene knyttet til barns ferie.»

  Og ikke la dette være et nyhetsoppslagi media, mens man gjør oppslag om og dyrker Bidens tullball, er det samme som løgn. Russland/Puten ( vår nærmeste allierte) skal demoniseres. Enten ved løgn eller ved å utelate viktg informasjon.
  Hvorfor har vi ikke et differensiert media lengre?
  Hvorfor har vi ikke journalister med integritet lengre i Norge? Er alle kjøp og betalt?

  Svar
  • De presstituerte er nok helt sikkert mesteparten kjøpt og betalt, de som ikke er det tør ikke si noe fordi de frykter å bli utestengt fra jobb, sosialt liv og familien. Egentlig litt merkelig at såkalte oppegående utdannede mennesker ikke lærer en dr*tt av historien. Vi vet hva som skjedde med de som sto i første linje for å bringe bolsjevikene til makten i Russland, i Frankrike, i Kina, ikke noe særs hyggelig vil jeg påstå. Men når man ikke lærer av historien, vil den stadig gjenta seg selv, også denne gang. Revolusjonen spiser alltid sine egne, og globalistene vil også spise sine egne. På siden egentlig, men jeg ser at nå skal Antifa jage hvite mennesker ut av New York. Noen som undres på hvordan det vil bli der når de hvite har tatt med seg butikkene, industrien, oppfinnsomheten sin, pengene sine osv. og flyttet over til konservative stater? Vel ikke jeg, jeg har lært min historie.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

80-åring:

Ingen skal fortelle meg at jeg ikke skal kysse barnebarna.

Forrige innlegg

Arnt Folgerø:

USAs katastrofale krig mot terror

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.