POSTED IN Imperialismen

Korte nyheter som blir borte i alt fra MSM sine fortellinger

Politisk småplukk fra Asia

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Nytt i dag er bare småplukk, men de forteller om tendenser:

Australia og New Zealand kjører frem en anti-korrupsjonsgruppe i hovedstaden Honiara på Guadalcanal (Salomonøyene) mot regjeringens sikkerhetsavtale med Kina.

Det har vært mange stridigheter mellom folket der hovedstaden ligger, mot de som bor på den andre store øya i landet, Malaita. Siste stridighet var i november 2021 da hundrer av
Malaitere kom i båter for å rasere Chinatown i protest mot at Taiwan ble skiftet ut med Kina som diplomatisk forbindelse.

Man skal ikke være trollmann for å skjønne at USA-Australia-New Zealand hisser opp til slike stridigheter.

USAs delegasjon har meddelt at landet vil reagere ’tilsvarende’ på en kinesisk styrkeoppbygging på Salomonøyene. – In Westen Nichts Neues.

India

Etter at Boris Johnson var i India for å selge varer inkl. britiske jagerfly som må være Harrier STOL-fly for den indiske marine, kommer nå en meget tvilsom politiker i EU som heter Ursulavon der Leyen også til India. Selvsagt er det for å presse India til å vise avsky for Russland. India’s statsminister Narendra Modi har sagt at Boris Johnson ikke hadde nevnt Ukrainakrigen for ham, som virker sannferdig. Boris Johnson jobber for den britiske økonomi og eksportmuligheter til India.   

Siste nytt viser India som sterk stat:  De nekter et militært transportfly fra Japan Self Defence Force å mellomlande og tanke drivstoff i India. Flyet skal transportere materiell til ukrainske stridskrefter.

Som jeg tidligere har skrevet i det omfattende arbeidet om Asia høsten 2020, er det intet som tilsier at India skal delta i en handelsblokade mot Kina sammen med USA og deres allierte. Som tilnærmet tvunget kalles India et land i QUAD, USAs mislykkede forsøk på et asiatisk NATO. India deltar bare om bekjemping av Covid, overgang til grønn energi og klimasaker….. Om holdningen til Ukrainakrigen og Indias økende handel med Russland er å bemerke, at slik markeres slutten på den tid da kolonimaktene kunne styre Asia som de selv ønsket. Fra India vil antakelig fru Ursula von der Leyen reise like tomhendt tilbake til Europa som Boris Johnson gjorde.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Og for dem som også lurte på om Tyrkia virkelig er medlem i Nato – eller om de bare er Djenghis Khan sin Fan klubb.
    De protesterer kraftig mot Sverige og Finlands innlemming i Nato. de sier at nye medlemmer har bare medført mere utgifter og problemer. Videre er det ingenting med disse landenes beliggenhet som ikke er noe strategisk bedre enn Balter landene.

    Joda, Tyrkia er med i Nato, Like etter Putin startet redningsaksjonen sin i Ukraina, så nektet Erdogan Russiske krigsskip å passere gjennom Bosporosstredet. Etter 3 dager het det at ingen krigsskip fra noesomhelst land kunne passere. Og etter det har jeg ikke hørt noe mer om det.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainakrigen endrer karrakter.

I praksis en stedfortrederkrig mellom USA og Russland.

Forrige innlegg

Prisen for skremsel og pandemitiltak skal betales:

Ødelagt psykisk helse, angst og depresjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.