POSTED IN Israel

Politisk krise i Israel.

Gantz trekker seg fra krigskabinettet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er politisk krise i Israel som følge av Gazakrigen. En kan mene hva en vil om den, men den vil forandre Israel for alltid. I nord er Hezbollah en formidabel militær og politisk kraft som truer Nord-Israel militært og Iran har vist hva de kan med sine supersoniske missiler.

I Rødehavet truer houthiene skipsfarten. Russland antyder at de kan forsyne houthiene med missiler som kan senke USAs krigsskip i området hvis ikke USA besinner seg i Ukraina. Dette vil være et svar på USAs levering av langtrekkende missiler til Ukraina. Den ene stedfortrederen (Ukraina er USAs og f.eks houthiene kan blir Russlands) er like god som den andre.

Og nettopp nå besøker 4 russiske krigsskip Cuba på dørterskelen til USA. Det er også en advarsel. At Gantz trekker seg i israel forteller at parallellt med den militære utviklingen i Gaza-krigen vokser det også frem en politisk krise. USA og og Israel har rotet det godt til for seg selv, men over oss henger oss faren for en altødeleggende atomkrig. USAs ledere har ingen revers (ryggegir), bare eskalering og snart er det bare atomvåpen de ikke har levert til Ukraina.

Israel har dem, men kan de bruke dem?

Knut Lindtner
Redaktør

Israels Gantz trekk seg frå Krigskabinettet, krev nyval

Gantz informerte Det kvite hus om sine planar om å trekke seg fleire dagar på førehand

Dave DeCamp 

Benny Gantz, leiaren av Partiet for nasjonal einskap, annonserte på sundag at han ville trekke seg frå kriseregjeringa og Krigskabinettet som vart oppretta etter 7. oktober, og han bad statsminister Benjamin Netanyahu sette ein dato for nyval.

Gantz sa Netanyahu hindra Israel i å oppnå «ekte siger» i Gaza. «Eg ber Netanyahu: fastsett ein valdagsdato det er semje om. Ikkje la folket vårt splittast,» sa han.

Det at Partiet for nasjonal einskap trekk seg, tvingar ikkje fram val sidan koalisjonen til Netanyahu framleis held 64 av 120 sete i Knesset. Gantz bad andre slutte seg til han, inkludert forsvarsminister Yoav Gallant, som er medlem av Netanyahus parti Likud, men nyleg kritiserte statsministeren for hans mangel på ein langsiktig plan for Gaza.

Gantz’ trekk kjem nokre veker etter at han trua med å trekke seg viss ikkje Netanyahu ville gå med på ei liste med krav innan 8. juni. Krava inkluderte godkjenning av å etablere ein administrasjon samansett av folk frå USA og Europa, arabarar og palestinarar, som skulle styre i sivile saker i Gaza under Israels sikkerheitskontroll, noko som ville bety ein langsiktig israelsk militær okkupasjon.

Benny Gantz er en israelsk generalløytnant og politiker. Fra 2011 til 2015 var han den 20. forsvarssjefen og fra 2005 til 2007 var han øverstkommanderende for den israelske hæren. (Fra Wikipedia)

Haaretz rapporterte om at Gantz hadde informert Det kvite hus om sine planar om å trekke seg for fleire dagar sidan og bede om USA si meining. Artikkelen sa: «Offisielle tenestemenn i USA fortalde Gantz at dei ikkje ville blande seg inn i israelsk politikk, men at dei hadde merka seg den skjøre tilstanden til forhandlingane om gislar og våpenkvile. Hans avgang vil berre føre til sterkare press frå USA på Netanyahu.»

Tidlegare i år vitja Gantz USA og møtte fleire høgare tenestemenn under turen som ikkje var godkjend av Netanyahu.  Haaretz-artikkelen sa at US-amerikanske tenestemenn hadde sett på Gantz som sin «føretrukne samtalepartnar» i krigskabinettet.

Mange i USA ser på Gantz som Netanyahus moderate opposisjon. Men ein av dei tinga Gantz kritiserer Netanyahu for, er at han ikkje gjekk snart nok inn i sør-Gaza-byen Rafah.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Jason Leung

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  11 juni 2024 21:56

  Alt ved Israel er kunstig og falskt.

  Av Caitlin Johnstone.
  Israel er en fullstendig kunstig nasjon opprettet uten hensyn til de sosiopolitiske bevegelsene i landet og dets folk, uten røtter plassert på toppen av en eldgammel eksisterende sivilisasjon med dype røtter. Det er derfor det ikke kan eksistere uten å være kunstig støttet av nonstop propaganda, lobbyvirksomhet, online påvirkning og militær vold.

  Israel er så kunstig opprettet at landets ytre høyre minister for nasjonal sikkerhet Itamar Ben-Gvir, har nørt under religiøse spenninger ved å oppfordre militante sionister til å be på Tempelhøyden —kjent for muslimer som Al-Aqsa. Dette viser hvor falskt Israel og dets politiske ideologi er, fordi det er historisk sett ble forbudt for jøder å be på Tempelhøyden under jødisk lov; et skilt satt opp av Israels overrabbinat i 1967, og som fortsatt står der, lyder: «I henhold til Torah-loven er det strengt forbudt å gå inn i Tempelhøyden-området på grunn av stedets hellighet». Det er denne merkelige, evangelisk kristen-lignende tingen som sionister har begynt å gjøre i strid med sine egne tradisjoner og religiøse tekster, for å fremme sine nasjonalistiske agendaer.

  Journalist Dan Cohen forklarer på Twitter: «‘Bønn’ på Tempelhøyden er 100 % en sionistisk oppfinnelse helt i strid med jødisk lov. Jøder går ikke opp på Tempelhøyden, enn si «ber» der. Det er derfor skiltet er hengt opp ved inngangen som ikke-muslimer bruker. «Ben Gvir kunngjorde dette offentlig bare for å provosere frem en reaksjon, å bruke det som et påskudd for å drive muslimer fra stedet, få Jerusalem og Vestbredden til å eksplodere, og utvide den regionale krigen.

  Israel er så falskt at sionister kunstig gjenoppvekket et dødt språk-hebraisk- for at folket skulle ha et felles «morsmål» de kunne snakke, slik at de alle kan snakke sammen som urfolk fra Midtøsten i deres falske, kunstige land.

  Folkemord som en strategi for suksess.
  Israel har ingen egen kultur; alt er en blanding av en jødisk kultur hentet inn fra andre deler av verden av den jødiske diasporaen, en kultur som ble stjålet fra palestinere (se «israelsk mat»), og kulturen med indoktrinert folkemorderisk hat som er sammenvevd med moderne sionisme.

  Den enormt innflytelsesrike Israel-lobbyen brukes til å drive pro-israelsk utenrikspolitikk i mektige vestlige regjeringer, som Washington og London. I går fortalte USAs representant Thomas Massie til Tucker Carlson, at enhver republikaner i kongressen som han selv, «har en AIPAC-person» tildelt dem, som de er i konstant kommunikasjon med, og som han beskriver som å fungere «som barnevakter» med hensyn til til Israels interesser.

  Israels lobby eksisterer på grunn av den vestlige imperialistiske krigsmaskinen og dens hemmelige etterretningskartell, fordi vestlig militær støtte til Israel også er falsk og uredelig. Det vestlige imperiets strategiske interesser drar direkte nytte av vold og radikalisme i Midtøsten, og later som om det stadig utvider sin militære tilstedeværelse i regionen for å fremme stabilitet og beskytte en viktig alliert, men i virkeligheten er denne militære tilstedeværelsen ganske enkelt for å få større kontroll over ressursrike territorier, med befolkninger som ellers ville forenes for å danne en mektig blokk som handler i deres egne interesser.

  Støtte til Israel i media er også falsk og pålagt ovenfra. Siden oktober har mediahus som The New York Times, CNN og CBC hatt skandaler, som krav fra deres ledere om at de vinkler dekningen av krigen i Gaza for å gagne Israels interesser.

  Israels støtte fra kjendiser er på samme måte fremtvunget. En nylig lekket e-post fra den innflytelsesrike Hollywood-markedsførings- og merkevareguruen Ashlee Margolis, instruerer selskapets ansatte i å «stoppe å arbeide med enhver kjendis eller influencer som kritiserer Israel».

  Støtten til Israel på sosiale medier er også notorisk falsk. Etter angrepet på Gaza begynte, brukte Israel millioner på PR med annonsering på YouTube, Instagram og Facebook, og The New York Times har nettopp bekreftet tidligere rapporter, om at Israel har målrettet amerikanske lovgivere med falske sosiale medier-kontoer, for å påvirke deres politikk angående Israel.

  Israel er ikke et land, det er som en kunstig filmversjon av et land. Et filmsett hvor kulissene ikke en gang står av seg selv. Uten konstant propaganda, lobbyvirksomhet, online-påvirkningsoperasjoner og ustanselig militær vold, ville hele filmsettet falle, og folk ville sett alle i filmteamet og skuespillere for det de er. Det er klart at ikke noe av dette er bærekraftig. Det er klart at noe må gi etter. Det kommer til å rase før eller siden, det er bare et spørsmål om når, og hvor stor haugen med lik må være før det skjer.

  Fra Global Research, publisert 8 juni 2024.
  Oersatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Everything About Israel Is Fake.

  Svar
  • Tommy Olstad
   12 juni 2024 13:54

   Dette er en grunnleggende falsk fremstilling.

   Den enkle sannheten er at hvis alle hadde akseptert den historiske realiteten at landet mellom Middelhavet og Jordanelven tilhører hebreerne/jødene, hadde det ikke vært noe problem og alt hadde vært fred.

   Men når nazister bygget gasskamre og søkte å utrydde det jødiske folk den gang det ikke en gang fantes et fungerende jødisk land, hvordan kan man da forvente at de i dag skal akseptere den jødiske staten Israel.

   Forbudet fra Israels overrabbinat, som det refereres til i artikkelen, er fullstendig avskyelig. Man vet hvor Templet sto, og derfor hvor det hellige og det aller helligste lå, og man bruker det i dag når Templet er borte og det er det laveste av det lave som får råde på Tempelhøyden; muslimene med sin moske.

   Det er også helt feil at Vesten/USA prøver å bruke Israel for å skaffe seg et brohode i et strategisk viktig område. Hadde de virkelig gjort det, ville støtten til Israel ikke vært så falsk, mangelfull og halvhjertet som den nå typisk er under Biden.

   Når det gjelder propagandakrigen benytter selvfølgelig Israel de mulighetene som finnes for å fremme sine interesser.

   Israel vil ikke forsvinne. Tvert imot vil jødenes rett til landet måtte aksepteres av alle, herunder deres unike rett på sin evige hovedstad Jerusalem.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dekkhistorie?

Kamufleres vaksinedødsfall hos spedbarn som krybbedød?

Forrige innlegg

Aftenposten:

Den store samtalen, men uten klimadebatt!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.