POSTED IN Virkelighetsforståelse

Plyndring:

Det sitter i genene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det parasittiske genet

Av George Chabert -25. oktober 2022

«Europa er en hage; det meste av resten av verden er en jungel», sa nylig mannen som representerer EU utenrikspolitikk.

Europa plyndringstokt begynte år 1096. Den tok fart på 1400-tallet og kom til å omfatte hele kloden. Der andre sivilisasjoner herjet nå og da i begrensede geografiske områder, har Europas og dets amerikanske etterkommers utnyttelse av verden vært grenseløs og konstant. Plyndring og undertrykkelse ble etter hvert Vestens genetiske atferd.

Dens Modus operandi er alltid det samme:

1. Påstå åndelig, politisk eller moralsk overlegenhet;

2. Erobre med makt, enten militær eller økonomisk, det ønskede byttet;

3. Uttømme ressursene og forvandle byttet til en karikatur av et vestlig samfunn.

Før i tiden var kristendommen påskuddet, senere erstattet med «demokratiet». Det neste blir nok kjønn, som i sine mest fargerike varianter er uakseptable for de alle fleste mennesker. Enda en rettferdiggjøring for tilintetgjørelsen av utpekte umoderne samfunn som fortsatt nekter å gi opp sine ressurser for noen få dollar.

Den pågående krig som Vesten erklærte til Russland, med Kina i sikte, kjenner ingen ideologisk deling. Høyre, og venstresiden fra rosa til Rødt i Norge. Demokrater og Republikanere i USA. Krigslystne grønne partier med tyske die Grünen i spissen nå tilhengere av NATO. Det skyldes ikke bare at politikernes underdanighet overfor USA er en forutsetning til å bli valgt. Alle har jo skjønt at det som til syvende og sist står på spill er de gode tider da Vesten hadde resten av verden i sin hule hånd.

Hva nå? «Jungelen», bebodd av minst 85% av menneskeheten, har kommet sammen i en delt avsky for sine tidligere herrer. Kina, India, Russland, Brasil, Iran, Tyrkia og Sør-Afrika, framskynder avskaffelsen av dollaren som verdensvaluta og utfordrer Vesten teknologisk og militært. Den økonomiske krisen gjør seg gjeldende i USA, plaget med selvpåførte astronomisk statsgjeld som følge av sine uendelige kriger. Europa på sin side er første offeret i den pågående valsen av vestlige sanksjoner mot sine motstandere. Og den nåværende krigen? Det blir nok et nytt Vietnam og Afghanistan.  Sannelig, er dagens vestlige ledere virkelig så dumme som de ser ut?

Lytt til Charles de Gaulle i 1963: «Det store problemet er amerikansk imperialisme. Det problemet er i oss, blant vår herskende klasse, blant våre nabolands herskende klasser. Det problemet er i våre hoder.» Lytt til François Mitterrand noen tiår senere: «Frankrike vet det ikke, men vi er i krig med USA. Ja, en permanent krig, en økonomisk krig, en krig tilsynelatende uten døde. Ja, amerikanere er hensynsløse, de er grådige, de vil ha absolutt makt over verden. Det er en krig uten døde og likevel en krig til døden.»

Medienes fornuftskrenkende propaganda prøver å berolige oss med sine hærer av NATO-eksperter. Skal vi tro deres ønsketenkning er seieren nær og alt skal fortsette som før. På kveldene får NRK oss imidlertid til å undre hvor de fant sine krigskorrespondenter. Tror de på det de sier?

Det er ikke umulig. Som den egyptiske president Nasser en gang sa: «Det geniale med dere amerikanere er at dere aldri gjør et tydelig dumt trekk. Dere gjør alltid kompliserte dumme trekk, som får oss andre til å lure på muligheten for at vi kanskje gikk glipp av noe.»

George Chabert

Professor ved Institutt for Moderne Samfunnshistorie, NTNU

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  26 oktober 2022 10:44

  TV2 lærer ungdom at militarisme og krig er rett, godt, helsebringande og fornuftig. (Kompani Lauritzen)

  Koplinga mellom toppidrott(-sfolk) og Nato-dyrking har aldri vore klårare enn nett no.

  Gildt å lesa Chabert! Eit oppbyggjeleg alternativ til alle krigs-professorane våre.

  Svar
 • Mener Chabert at den hvite mann GENETISK er verre enn resten? Uff, det liker jeg ikke å tro. Jeg føler meg ikke personlig ansvarlig. Heller en overgripende «storhetstid» som er forbi, og på tide å jekke seg ned, slutte å delta sammen med «peace keeper» USA, som legger alt i ruiner alle steder hvor de ferdes. Nå Ukraina. Norge er høyst medskyldig. Men genetisk? Really? Kanskje. En slags form for selv-rasisme. Ikke helt med på den.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sveriges moral må vike.

Nato-medlemskap er viktigere enn alt annet.

Forrige innlegg

Russland advarer:

Ukraina forbereder bruk av en skitten bombe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.