POSTED IN Olje-Energi, Russland, Tyskland

North Stream 2 stanses av Tyskland.

Men hvor lenge holder det før de må krype til korset?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter at russiske styrker i går gikk inn i Ukraina, tror vi at denne rørledningen er politisk død i lang tid fremover. Men vi kan naturligvis ikke være sikre på noe i vår tid fordi situasjonen forandres relativt fort. De russiske styrkenes innmarsj kom uventet på svært mange, også på ukrainerne selv.

Men situasjonen på energifeltet i Europa er meget dramatisk og kan snu alle fordømmelser av Russland på et øyeblikk hvis det oppstår en energiforsyningskrise.

Vi må si med Bertold Brecht: «Først spise, siden moral». Og nøden fører til de merkeligste utslag. Det har vi sett gang på gang. Så vi vil ikke vedde på noe i den nåværende situasjonen.

Redaksjonen

EU vil snart måtte betale dobbelt så mye for gassen. Det sier Medvedev.

Advarselen kommer etter at Tyskland har utsatt godkjennelsen av Nord Stream 2-gassrørledningen.

Europeerne vil snart måtte betale 2000 euro (2200 dollar) per tusen kubikkmeter naturgass.

Dette sa den tidligere russiske presidenten og nåværende leder for det russiske sikkerhetsrådet Dmitry Medvedev på tirsdag.

Advarselen kom etter at Tyskland beordret stans i godkjennelsen av Nord Stream 2-gassrørledningen.

«Den tyske kansleren Olaf Scholz har beordret stans i godkjennelsen av Nord Stream 2-gassrørledningen. 

Vel, vel – velkommen til den nye verden, der europeerne snart vil måtte betale 2000 euro per tusen kubikkmeter gass», skrev Medvedev i en halvt ironisk twitter-post.

Tidligere på tirsdag sa kansler Scholz at den tyske regjeringen  stanset den månedslange godkjennelses-prosessen av det russisk-støttede Nord Stream  2- prosjektet. Og det var på grunn av den nåværende fastlåste situasjonen mellom Russland og Ukraina over Donbass-regionen.

Sent mandag kveld godkjente de russiske myndighetene at folkerepublikkene Donetsk og Luhansk brøt med Ukraina. 

Kansler Scholz sa han hadde snakket med den tyske finansministeren for å være sikker på at godkjennelsen av rørledningen ikke kan skje i øyeblikket.

«Det høres teknisk ut, men det er et nødvendig administrativt skritt. Så det kan ikke bli noen godkjennelse av rørledningen. Og uten godkjennelse kan ikke Nord Stream 2 begynne å fungere», understreket kansleren.

Rørledningen til 12 milliarder dollar, er for det meste eid av den russiske statens energi-gigant Gazprom. Den kan transportere 55 milliarder kubikkmeter gass årlig fra Russland til Tyskland.

Rørledningen kunne ha vært svaret på Europas nåværende energi-krise, og hjelpe til med å fylle kontinentets  gass-fasiliteter. De hadde mindre enn 5 % gass igjen forrige uke.

Etter at rørledningen ble ferdig i august i fjor har den siden møtt en mur av europeisk byråkrati. Og de har ikke en gang fått levert en eneste kubikkmeter på grunn av manglende godkjennelse.

USA og Ukraina, og også flere øst-europeiske stater har høylydt protestert mot lanseringen av rørledningen. De argumenterer med at da vil Moskva kunne få et politisk pressmiddel overfor Europa.

Fram til nå har Tyskland gjentatte ganger insistert på å gjennomføre prosjektet.

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/550254-europe-gas-price-double/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 476 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Anti Korrupt er nå = "antistatlig"...
  25 februar 2022 9:20

  Mektige krefter har i over et halvt år nå prøvd å provosere frem krig mot både Kina og Russland på mange fronter… De ønsker krig for å få fortgang i «the great reset» og det «grønne skiftet» som er ment å totalt tilintetgjøre økonomien til folk flest i hele verden slik at de senere kan redde oss med sitt nye økonomiske system hvor «du vil eie ingenting og være lykkelig (you will own nothing and be happy). Kort sagt så ønsker psykopatene som har makten i verden å skape et globalt paradis for eliten hvor folket lever som slaver uten eiendom, frihet eller makt… Alt dette kan alle lese om i boken «the great reset» skrevet av WEF lederen Klaus Schwab som forøvrig skryter av å ha infiltrert de fleste regjeringene i verden igjennom sit «unge lederes program hvor bla.a New Sealand og Canadas stats ministere er eksempler på WEF nikkedukker, også her hjemme er vår kronprins og Bart Eide medlemmer av denne lands sviker klubben.

  Svar
 • Sanksjonene og utsettelsen av Nort-stream2 passer eliten perfekt med Putin i spissen som sannsynligvis er villig med på det hele da han er medlem av WEF og Davos «eliten» som møtes regelmessig for å planlegge verdens skjebne. Dette vil ikke ramme Russland men Europa som vil oppleve kraftig økte priser på drivstoff, gass, strøm, mat med mere… Dette handler egentlig om «the great reset» hvor verdens økonomien skal ødelegges for enhver pris slik at de senere kan redde oss med sitt nye økonomiske system. Stakkars Ukraina blir bare brukt i et skittent globalt spill av psykopater som overhode ikke bryr seg om noen andre enn de selv.

  Svar
 • «Europeerne vil snart måtte betale 2000 euro (2200 dollar) per tusen kubikkmeter naturgass.»

  Russland har altså lagt, og betalt selv for, en rørledning for rimeligere gass til Europa.
  Alternativet er gass med skip fra USA, som er dyrere.
  To tilbud altså.
  Hva ville en mafiaorganisasjon gjort i en slik situasjon?
  Antagelig prøvd å ødelegge (for) en billigere konkurrent.

  Ikke noe nytt under solen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Er verden snudd på hodet?

Ny studie forteller: Fullvaksinerte blir superspredere.

Previous Post

«Ikke siden andre verdenskrig»

Har de glemt Natos og Norges bombing av Jugoslavia uten FN-mandat i 1999?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.