POSTED IN Korea

Nord-Korea har skjønt det og starter med nye rakett-tester.

USA raser over at Nord-Korea reagerer på sabelraslingen deres.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Nord-Korea har lært leksen fra Jugoslavia, Libya og Irak: Hvis vi ikke kan true med gjengjeldelse blir vi ødelagt av USA. Det er en elementær kunnskap i dagens verden.

At USA ikke liker at andre stater skaffer seg de samme utpressingsmidlene som de selv har og anklager dem for dette – det er helt korrekt en form for gangster-logikk.

Også Norge trenger å lære denne leksen, men vi tror at USA vil forsvare oss. Derfor har vi ikke lenger eget nasjonalt forsvar, men er en del av Natos (les USAs) militære styrker. Vi har ingen klær når vinteren kommer og det gjør den snart. For USA er i oppløsning med en president som er senil og ingen fast politisk hånd på rattet.

Og de vi demoniserer (Kina/Russland) etter ordre fra USA blir snart verdens dominerende akse. Og er de så farlige som vi vil ha det til, da…

Ikke mye langsiktig tenkning her hjemme i Norge, nei.

Knut Lindtner

«Det er gangster-aktig logikk»: Nord-Korea tilbakeviser Bidens kritikk av oppskyting av missiler – de peker på Washingtons egen sabel-rasling. 

Som svar på den amerikanske kritikken av de siste missil-oppskytingene så beskylder Nord-Korea Washington for å nekte dem å forsvare seg selv, selv om USA holder på med krigsleker på Nord-Koreas dørstokk og er i gang med å teste ut avanserte våpen.

«Det er en gangster-aktig logikk som gjør det mulig for USA å skipe strategiske atom-deler inn på den koreanske halvøya og å holde på med computer-spill for å teste ut disse våpnene. Men Nord-Korea får ikke lov til å holde på med slikt. 

Ri Pyong-cho

Det er virkelig fiendtlig å holde på med testing av taktiske våpen», sa en av Nord-Koreas offisielle, Ri Pyong-chol i en uttalelse på lørdag.

Denne kommentaren kom etter at USAs president Joe Biden fordømte at Pyongyang hadde skutt opp en serie missiler. Det var en test-oppskyting med en serie nylig utviklede «taktisk styrte missiler». Det skjedde på torsdag.

USAs leder lovet å «svare med noe liknende» dersom Nord-Korea velger å «trappe opp utskytingene».

Ri forsvarte utskytingene. Han argumenterte med at missil-testene kun var «en øvelse på vår absolutte rett», retten en selvstendig stat har til å forsvare seg selv.

Det var også  et svar på det USA og deres allierte rutinemessig driver med når de viser sine militære muskler i regionen, med sine «livsfarlige øvelser».

Nord-Korea er tilfredse når de kan utstyre seg  selv med avanserte våpen.

Ri avviste spekulasjoner om at rakett-oppskytingene ble gjennomført i den uken Biden skulle ha sin svært forventede første pressekonferanse på torsdag, at oppskytingene skulle være ment å sende et signal til den nye administrasjonen.

«Vi utvikler ikke nye våpen for å få Bidens oppmerksomhet eller for å ha noen innflytelse på hans politikk», sa Nord-Koreas offisielle.

Ri, hadde ifølge Nord-Koreas statlige medier, vært til stede under den siste oppskytingen. 

Han fortsatte å fordømme Bidens trussel om gjengjeldelse  som «et skjult inngrep» mot Nord-Koreas rett til selv-forsvar. Trusselen var en «provokasjon» men han advarte USA  «om at de kan bli møtt med noe som ikke er så godt for dem « om de fortsetter med slik retorikk. 

Nord-Korea har missiler som kan nå USA.

Missil-testene som fant sted på torsdag blir beskrevet av de japanske og sør-koreanske militære som ballistiske missiler.

Nord-Korea er forbudt å teste ballistiske missiler av en resolusjon i FNs sikkerhetsråd.

Washington er ikke bundet av noen slike begrensninger.

I fjor skjøt USAs marine ut et ubevæpnet LGM-30g Minuteman III, et interkontinetalt ballistisk missil (ICBM) fra en base i California. USAs Air Force sa at utskytningen viser at Washingtons

«strategiske avskrekking er trygg, sikker og effektiv.».

Forsidebilde: Micha Brändli

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Det ser ut til at USA’s avskrekkende muligheter blir mindre og mindre. For øyeblikket kan det virke som at både Russland og Kina har gått forbi og distansert Amerika på det våpentekniske. Skal nå N-Korea også gå forbi? Resultatet er at den amerikanske globalistiske imperialismen forvitrer og svinner hen, vi ser det i nye allianser som oppstår, og gamle som forsvinner. Hvis ikke Amerika/Israel snart ser sannheten i hvitøyet vil de bli distansert på alle områder, militært, økonomisk og maktbasert. Sannheten er at alle «imperier» før eller senere bukker under, man kan ikke holde store menneskemengder og land som «slaver» av sitt system i evighet. Romerriket trodde dette, det 3 rike trodde dette, det babyloniske rike trodde dette, Djengis Kahn trodde dette, men de tok alle feil, slik som USrael også tar feil. USA har sin berettigelse, men kun som ett land på like vilkår som andre land, ikke som et diktatorisk styre som via trusler og vold skal bestemme hva andre skal mene, tro og gjøre. Den tiden er nå forbi.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Moralisten Biden er i gang:

Skjerper konfliktene

Forrige innlegg

Skolen enda en gang i støpeskjeen.

Hva blir resultatet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.