POSTED IN Ideologi, Virkelighetsforståelse

Noam Chomsky:

De uvaksinerte må isoleres!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noam Chomsky er fremstilt i vestlige medier og blant intellektuelle som en liberal og venstreorientert kritiker ikke minst av USAs utenrikspolitikk etter 2. verdenskrig. Han har vært regnet som en av de mest profilerte samfunnskritikere i USA etter Vietnam-krigen.

De korte synspunktene hans som gjengies under forteller at forståelsen av Covid-19 og tiltakene i tilknytning til denne virusinfeksjonen fører han fra en liberal person til en person med en meget autoritær holdning. Og det stemmer overens med mine egne erfaringer fra pandemien med andre jeg har snakket med og kjenner.

Mange sluker skremselpropagandaen rått og blir rasende hvis det stilles spørsmål ved den foreslåtte politikken. De regner det som en samfunnsplikt å la seg vaksinere og nekter å skaffe seg alternativ informasjon.

Mange som regner seg som venstreorienterte regner det altså som solidaritet å følge kritikkløst de anbefalinger som regjeringene i de ulike landene kommer med. Min posisjon som venstreorientert i alle år er den motsatte. Det er uttrykk for både solidaritet og omsorg å advare mot det som skjer og å nekte å følge flokken inn i det ukjente.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Noam Chomsky går inn for at uvaksinerte skal isoleres.

Fra Voltaire Network

Den USA – intellektuelle Noam Chomsky går nå inn for å isolere folk som nekter å vaksinert seg mot Covid-19. 

«Hvordan skal vi skaffe dem mat?», ble han spurt om.

«Vel, det er faktisk deres eget problem», var svaret.

Noam Chomsky er en lingvist som driver med forskning eksklusivt for Pentagon. Han er kjent for sine bøker der han i hele kapitler fordømmer USAs utenrikspolitikk.

Under et møte med han ble vi slått av hans ultrakonservative holdning til fordel for De Forente Stater og Israel. Vi har publisert en studie om hans politiske holdninger. 

[1] «Damage Control: Noam Chomsky and the Israel-Palestine Conflict«, by Jeffrey Blankfort, Voltaire Network, 20 September 2006. (Second part) (Third part)

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Annie Spratt

https://www.voltairenet.org/article214482.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Noam Chomsky var en gang i tiden en sterk kritikker av en for sterk statsmakt, propaganda og en delvis forkjemper for den lille mann… men den mannen finnes ikke mer.

  How the mighty has fallen.

  Svar
 • Ja etter 911 i 2001 tok han tydelig parti med myndighetene. På tross av alt han hadde sagt tidligere.

  Svar
 • » Hvordan skal vi skaffe dem mat?»

  🙂

  Hvem produserer maten, arbeiderne eller de «intellektuelle»?
  Forsørger administrasjonen,- den døde «Staten», det levende arbeidende samfunnet? Eller er det tvert om omvendt?

  Svar
 • Det forbauser meg at man ikke har gjennomskuet at mannen har vært og er en tjener, raffinert riktignok, for dypstatskreftene. Men snart på vei mot graven, greide han å avsløre for all verden sin tilhørighet til de mørkeste krefter og sin anti-humanistiske totalitære kyniske grunnholdning. De uvaksinerte er vår tids jøder. Brutaliteten det utvises i Australia, NZ, Canada, Litauen, Tyskland og en rekke andre land vil ende med konsentrasjons leire og utryddelser. Et verdenskupp under dekke av å skulle bekjempe et virus. Det er dette Chomsky tydelig hyller og mangler helt tydelig kunnskap elementære vitenskapelige kjensgjerninger på C19 vaksineområdet.

  Svar
 • Stakkers liten redd gamling, gi han en booster shot ….

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvem betaler?

Hvem slipper?

Forrige innlegg

Etter dårlige økonomiske råd og press fra USA.

Polen taper nå milliarder og Russland soper inn penger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.