POSTED IN Atomvåpen, Venstresiden, Virkelighetsforståelse

Når verden ikke lenger er slik vi trodde,

Da trenger vi syndebukker.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Panikk i middelklassen

Jan Hårstad

Nå befinner verden seg i et så ekstremt uføre at alle mennesker som har litt politisk følelse bekymrer seg og noen havner i direkte angst. Alt går i oppløsning. En trenger ikke engang drive folkeopplysning om det, det ligger åpent oppi dagen.

Bortsett fra at det skytes skarpt på Covidkritikere i Europa og krigsforberedelser trappes opp rundt Russland i Ukraina og Hviterussland,var det mest oppsiktsvekkende som skjedde i forrige uke Jens Stoltenbergs tale fredag 19. november 2021.

Jens Stoltenberg er en norsk sosialøkonom og tidligere politiker, som siden 1. oktober 2014 har vært generalsekretær i NATO. (Fra Wikipedia)

 

Under påkallelse av Nato-solidaritet truet han Tyskland med at de må utplassere amerikanske atomvåpen. Mange partier i Tyskland er faktisk imot atomvåpen på tysk jord. Stoltenbergs tale er historisk. En hadde en ikke-spredningsavtale og den droppet USA og går man inn på verdens militære blogger så mener man i Nato-blokken at atomvåpen vil bli brukt i den tredje verdenskrig som er under oppseiling.

De gamle atomvåpen utplassert i Europa: B61 erstattes nå med B61-12.

Den offisielle norske «venstresida» som vi finner den i Klassekampen har lagt bort all krig mot Imperialisme og militarisme og slått seg på tannpleie og barnehager.

Før helga skrev jeg da på Steigan.no. Nå skal det bli interessant å se om Klassekampen skriver om Stoltenbergs mobiliseringstale for atomkrig i avisa. Ikke et kløyva ord i dag mandag 22 nov. Krigsforberedelser er noe som ikke eksisterer  på «venstresida».

Men her kommer mer vanvittig tale.

Når polske Nina Witoszek gjennom kronikker i Aftenposten kom inn i norsk debatt i sin tid bragte hun med seg nye innsikter og frisk luft intellektuelt. Nå skriver hun i samme avis 21. november at det kanskje forestår «et sivilisatorisk sammenbrudd i hjertet av Europa?»

I hennes verdensbilde er det slik at EU står for Pax Europea – den europeiske freden. Vi kan heller «ikke stole på at amerikanerne igjen vil redde oss fra sivilisatorisk kollaps.»

Det er sånn at en gnir seg i øyene og må lese flere ganger. EU-USA har nå ført sammenhengende krig fra Jugoslavia i 1995-99 via Tsjetsjenia, Afghanistan, Irak, Syria og Libya. Byer er bombet i filler, befolkningen som måtte være igjen i disse knuste statene er i sultemodus og mange millioner er på vandring og flukt. En større oppvisning i Imperialistisk barbari går det ikke an å finne siden Nazismen.

Det er alltid greit å ha noen å skylde på, enten det er Putin eller hunden.

Men slik er det ikke hos Witoszek. Den som har skylda for sivilisasjonssammenbruddet i Europa nå er det «dehumaniserte og barbariske Russland. Og likegyldig (derfra) over menneskelig lidelse.»  Det er Putins skyld at Europa nå bryter sammen og noen annen garantist for redning finnes ikke enn EU.

Putin har ikke bombet stater til grus. Det er bare akutt naive som tror at Putin-regimet er noen søndagsskole, men fakta er fakta. Putin har ikke lagt stater i grus. Tvert imot gikk Russland inn i Syria i 2015 etter invitasjon av Assad og reddet staten fra å havne i hendene på Nato-støttede islamske fundamentalister. Det var det eneste vi i moderne tid kan kalle en sivilisatorisk bragd.

Klassekampens er en lekegrind for middelklasseakademikere som helst hygger seg med middelklasseproblemer og vil ikke ta i brennbare konflikter som utspiller seg i og rundt Norge.

Witoszeks kronikk reflekterer akkurat den samme middelklassetrend av tenkning. En flykter inn i en total ønsketenkningsverden hvor vestimperialistiske organisasjoner med nye atomvåpen skal redde «sivilisasjonen».

Vi må bare forberede oss på at all denne middelklasse vil bli stående å applaudere når Jens Stoltenberg får fart på atomvåpnene sine i Ukraina – Hviterussland – Russland og Iran.

Forsidebilde: Tim Johnson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • »
  Større oppvisning i imperialistiske barbari kan man ikke finne siden nazismen»

  Du mener antagelig nasjonal-sosialismen, Hårstad, men, men..
  Det er vel bare å minne på at det er «De gode», ikke-nasjonalsosialistene, som vant 2 verdenskrig(som de også startet), og som har herjet og kriget på kloden siden 1945.
  Dette blir vel som å beskylde Gaddafi/Libya for flyktningestrømmen til Europa?

  Ellers er atomvåpenspøkelset en skinnmanøver, en del av tryllekunstnernes/gnagernes spill, for å lamme folk i frykt.
  Slik verden fortsatt lar seg styre av fiktiver/penger og renter, er kontroll over dette våpenet mye mer potent til å legge nasjoner i grus enn atomvåpen.
  Det vi har nå er en 3 verdenskrig. – Som økonomisk krig!
  Det er ikke bruk for Stoltenberg som generalsekretær-puddel lengre. Han skal overta som sentralbanksjef & rentene i Norge, og Europa.
  Ikke fordi han er sosialøkonom, men fordi han har familiebakgrunnen, og har vist seg som en utmerket skruppelløs ordre-mottaker for bakmennene. – Som ønsker En verden, En leder. – Og En valuta, og total styring av rente-våpenet.

  Svar
 • Northern Light.
  25 november 2021 15:21

  Atomraketter utplassert i Europa, i Ukraina, Romania eller Polen er galskap og hasard. Noe tyskerne forstod utmerket og nektet plent, til tross for at Tyskland har vært en USA-militærbase siden annen verdenskrig.

  Grunnen er at med kortdistanse atomraketter tas alle «sikkerhetsmarginer» ut av terrorbalansen med atomvåpen. Fordi med atomraketter bare noen titalls mil unna den russiske grensen, tar det bare noen få sekunder for en atomrakett fra for eksempel Romania å passere den russiske landegrensen.

  Det vil si at øverstkommanderende for det russiske radarsystemene som skal advare og spore rakettangrep mot Russland, har bare få sekunder på seg til å avgjøre om det er et virkelig angrep eller en teknisk feil. Angripes Russland med atomvåpen, vil gjengjeldelses motangrepet fra Russland mot USA og dets allierte bli total ødeleggelse av den vestlige verden. Som Putin selv sa med ett ord: Apokalypse.

  Nå i dag har vi den «sikkerheten» i systemet, at på grunn av jordens runding vil det ta noen minutter før et interkontinentalt missil avfyrt fra USA vil synlig fra et angivelig bakkebasert russisk radarsystem, og noen minutter til før missilet når russisk territorium. Dette gir atommaktene noen minutter til å finne ut om det er et angrep eller teknisk feil.

  Med kortdistanse atomraketter er det ingen tidsmarginer skulle det være en teknisk feil eller misforståelse som leder til avfyring. Bare et mobil rakettutskytningssystem har flere hundre prosessorer og sensorer som kan feile og flere datasystemer som kan feiltolke data fra dem.

  Romania skal ha sagt ja til amerikanske kortdistanse atomraketter, og det sannsynligvis etter noen millioner dollar under bordet til beslutningstakerne er det grunn til å tro. Putin burde henvende seg direkte til det rumenske folk, og i klartekst fortelle dem hva som blir konsekvensene av det russiske svaret på et amerikansk angrep startet fra Romania, så det rumenske folk kan avsette regimet og redde landet sitt.

  Den globale storkapitalen med hovedsete i Wall Street opprettholder det avsindige presset mot Russland og land de ennå ikke kontrollerer. Den enorme risikoen med kortdistanseraketter rettet mot Russland i Øst-Europa, kan sammenlignes med å rette en ladd revolver mot Putin, med spent hane og fingeren på avtrekkeren, og regne med at han ikke vil gjøre noe, men bare gå av og overlate posten til en «som vil åpne Russland mot Vesten».

  Les, la Wall Street kjøpe opp resten av russiske selskaper og landets ressurser, det vil si la de fortsette plyndringen av Russland som Wall Street var godt i gang med under Jeltsin, noe som Putin stoppet, og som Wall Street hater ham for. Den globale storkapitalen fortsetter utrettelig å forsøke med alle midler å overta landene de ikke kontrollerer, og Russland er øverst på listen.

  Svar
  • Northern Light.
   25 november 2021 16:49

   Del 2. Overstående kommentar blir aktuell når INF-avtalen som forbød kortdistanse raketter i Europa ble brutt når Trump opphevet den, og med det kan amerikanske rakettprodusenter som Raython kan se for seg kontrakter som gir mange milliarder dollar i fortjeneste.

   F35 kampflyet som USA ville Norge skulle kjøpe, og som de USA lojale regjeringene vi har hatt kjøpte som det lydrike Norge er under USA, kan bestykkes med B61-12 gravitasjonsbomben nevnt i innlegget. Derfor kan et F35 kampfly bestykket med B61-12 regnes som er kortdistanse atomvåpen når det tar av fra en amerikansk base her i Norge til bombetokt i Russland.

   Det vil Russland aldri tillate, og hvis flybaser her i Norge eller andre NATO land grensende til Russland eller nær Russland lagrer B51-12 bomben, vil den bli bombemål for Russland, og det med taktiske atomraketter i det russiske gjengjeldelses motangrepet. For det blir USA/NATO som vil fremprovosere en eventuell krig mot Russland. Blir det Rygge flyplass her i Norge, vil det store deler av Østlandet bli ubeboelig i all overskuelig fremtid.

   Den nye doktrinen med atombomber som USA implementerte i 2018, gjør at atombomber som B61-12, med en vekt på rundt 350 kg, diameter på ca. 0,4 meter og en lengde på ca. 3,5 meter, kan bli lagret på militære flyplasser og hangarskip som andre bomber, etter den nye doktrinen er den «bare en bombe med mer smell».

   Selv om B61-12 er en gravitasjonsbombe som skal fraktes til til målområdet med fly, blir det en betydelig høyere risiko når de skal lagres på mange flere steder sammen med konvensjonelle bomber. Med forholdsvis små ytre mål og lav vekt, får den plass i lasterommet i en stor SUV.

   Den kan mye lettere stjeles enn atomstridshoder i atomsiloer, rakettbatterier og i atomtorpedoer i ubåter, av en ressurssterk terroristorganisasjon. Eller mer sannsynlig i en iscenesatt terroristaksjon orkestrert av de som sto bak 9/11. Det kan gi påskudd til drakoniske kontrolltiltak for hele verdens befolkning med en sentralstyring som storkapitalen ønsker seg. Ikke en spekulasjon helt tatt ut av løse luften, hvis den den globale storkapitalen som har konstruert koronakrisen trenger en plan B, kan det godt være et scenario.

   Svar
 • Når Stoltenberg nå flytter atomvåpnene nærmer den russiske grensen ligger alt til rette for det 4. folkemordet i Europa og Kaukasus på under 200 år. Før det armenske folkemordet var det det sirkassiske folkemordet. Vi må heller ikke glemme at det var først i 1978 at det ble forbudt å kiddenappe urbefolkningens barn i USA. Det er barnegraver både enkelte og massegraver over hele Amerika. Det har helt klart at har vært flere folkemord på det kontinentet også. Saudi Arabia sier at nå vil de bygge sine egne atomvåpen og ikke kjøpe dem fra Pakistan lenger. Pakistan har antagelig lagt på prisen på atomvåpen. Dette ser ut til å gå fra vont til verre.

  Svar
 • Nå er Russland ingen helgen og vi må ikke glemme at den russisk- ortodokse kirken støttet Tsar Aleksander den andre`s utryddelse av de sirkassiske folkene. Europa har også en lang historie med fiendskap mot Russland. Karl 12., Napoleon, Hitler og Storbritannia har gått til krig mot Russland. Håper ikke Stoltenberg følger de tradisjonene.

  Svar
 • «reddet staten fra å havne i hendene på Nato-støttede islamske fundamentalister.»

  – Ja og nå vi dem her i Norge

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Australia vokser motstanden nå.

Tar du vaksinen må dette gjentas hver sjette måned for å få tilgang til samfunnet.

Forrige innlegg

Hvordan koke frosker langsomt?

Vi endrer gradvis standpunktene. Da svelges de av befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.