POSTED IN Krig-fred, NATO

Når Ukraina bryter sammen.

Går det da mot direkte Russland-Nato-krig?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette temaet diskuteres nå og den tidligere Nato-generalsekretæren Fogh Rasmussen lufter åpent tanken om en Nato-styrke i Ukraina. Vi vil bare nevne at faren for atomkrig vil forsterkes kraftig i et slikt tilfelle. Dette er noe de fleste skjønner. I praksis betyr det at hele vår verden slik vi kjenner den dermed trues med fullstendig ødeleggelse.

Anders Fogh Rasmussen
Tidligere NATOs generalsekretær


Fogh Rasmussen kommer ikke med slike advarsler og trusler uten grunn. Det som nå går opp for stadig flere til tross for alle medie-løgnene i mer enn år om at Ukraina kan vinne krigen, det er at dette er ville fantasier eller blanke løgner. Det stemmer heller ikke at Putin er dødssyk til tross for fjerndiagnostisering i en rekke vestlige medier. Russland går heller ikke tom for missiler eller andre våpen. Det er det Nato som gjør.

En rekke av de russiske våpensystemene er dessuten overlegne det Nato har.

Det er derfor mye som tyder på at Russland vil vinne en konvensjonell krig mot Nato. De har flere og bedre våpen, krigserfaring og kan mobilisere flere soldater. Viljen til å forsvare landet er også en helt annen i den russiske befolkningen enn i svært mange Nato-land. Ingen europeiske land fikk kjenne 2. verdenskrig så grundig på kroppen som den russiske befolkningen (utenom Polen og Hviterussland).

At polakkene vil stille opp på noe slikt uten protester stiller jeg meg svært tvilende til. Også i den befolkningen vet de hva krig betyr. Norske myndigheter vil helt sikkert svare ja hvis en marsjordre blir gitt. De har avskrevet egen tenke-evne for mange år siden og reagerer nå bare på ordrer fra Washington.

Knut Lindtner
Redaktør

Når Ukraina bryter sammen, venter mange av oss at en NATO-ekspedisjonsstyrke ledet av Polen skal invadere Ukraina.

Det punktet nærmer seg nå.

Av Karsten Riise

Tidligere NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen advarer om at en NATO-styrke går inn i Ukraina – sannsynligvis til og med for å kjempe direkte mot Russland.

Rasmussen sa:

Ukraina: Et «Afghanistan» i hjertet av Europa

» Hvis NATO ikke kan bli enige om en klar vei fremover for Ukraina, er det en klar mulighet for at enkelte land kan ta grep. Vi vet at  Polen  er svært engasjert i å gi konkret bistand til Ukraina. Og jeg vil ikke utelukke muligheten for at Polen vil engasjere seg enda sterkere i denne sammenhengen på nasjonal basis og bli fulgt av de baltiske statene, kanskje inkludert muligheten for tropper på bakken.

«Jeg tror polakkene seriøst vil vurdere å gå inn og sette sammen en koalisjon av villige hvis Ukraina ikke får noe i Vilnius. Vi bør ikke undervurdere de polske følelsene, polakkene føler at Vest-Europa for lenge ikke lyttet til deres advarsler mot den sanne russiske mentaliteten.» 

Se dette .

De siste dagene har Ukraina lidd svært store tap i bytte mot ingen gevinster. Tyskland sendte 14 Leopard-stridsvogner, og Ukraina mistet allerede 8. I følge oberst Douglas Macgregor har Ukraina de siste dagene mistet 54 stridsvogner, 210 pansrede personellførere (av 1200 fra NATO) og 4000 døde og sårede soldater, men uten noen framgang. Også i dag, torsdag, er det rapportert om svært store ukrainske tap og små eller ingen gevinster. Kiev har desperat hastverk, fordi Ukraina går tom for luftvern og artilleriammunisjon.

Rasmussens kommentarer bekrefter inntrykket av at Ukraina kan bryte sammen snart, hvis det ikke støttes av NATO-tropper .

Snart er en åpen Russland-NATO-krig en realitet.

Karsten Riise er siviløkonom (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • NATO har vore i krig mot Russland i årevis. Tusenvis av nato-soldatar tar på ukrainske uniformer betalt av Nato, både uniformer og lønn. Og mange døyr, spesielt polske. Krigen vil truleg nå det amerikanske fastlandet.

  Svar
  • sandr sams
   11 juni 2023 16:10

   Ja, man må håpe at denne krigen også når amerika, så de der borte også kan få litt føling med hva deres politikere holder på med.

   Svar
 • margrete birkeland nyvoll
  11 juni 2023 22:58

  jeg ønsker dialog og fredsforhandlinger.
  Men Nato med Jensemann i hovedsete, godt applaudert av enkelte EU land
  er nikkedokker for USA. De VIL ha krig!!

  Svar
 • Russland har sluppet unna krig med unntak av 2 kriger mot Tethsjenia og mot Dagestan og Georgia som de ikke selv er angriper men Russland slipper ikke unna 14 tidligere okkuperte europeiske land og deres folk folks naturlige og varige fiendskap. Er det mulig å lage en tyngre tiltale mot utenrikspolitikken til et hvilket som helst annet land.

  Svar
 • Arne Dvergsdal
  25 juni 2023 22:01

  Ufattelig for meg at en gammel NKP-kommunist kan ha sympati med Putin-regimet som styrer et kapitalistisk og nasjonalistisk Russland med den ortodokse kirken på slep mot avgrunnen. Den katastrofale krigen mot Ukraina har avdekket en svak militærmakt, som USA i årevis har hausset opp i den grad at vi alle trodde det var tale om en gigantisk militærmakt. (Atomvåpen er antakelig ubrukelige i krig). Og angående Wagner-gruppens marsj mot Moskva. Hva skal man si om en stat som ikke vil eller kan stanse en forræder i ferd med å innta hovedstaden? Dagens Russland er, tross enorme naturressurser, en svak og annenrangs stat som enhver på venstresiden bør ta avstand fra, og aller minst nære nostalgiske følelser for – idet enhver likhet med Sovjetunionen forsvant med Gorbatsjov.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   26 juni 2023 19:09

   Når me ser kor uansvarleg Nato breier seg i verda, er det lett å få sympati for alle land som set seg opp mot vestleg hegemoni.

   Den russiske føderasjonen er eitt av få land som har mot til slkt. Det ynkelege Noreg let seg okkupera av USA utan so mykje som ein verbal protest. Me lovprisar okkupanten og veiftar med flagg når ei framand makt siglar inn Oslo-fjorden med hangarskip.

   «Hva skal man si om en stat som ikke vil eller kan stanse en forræder i ferd med å innta hovedstaden?», spør Dvergsdal. Ei presis oppsummering av tilhøvet mellom Noreg og USA!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter «covid-vaksineringen»:

1884 idrettsutøvere fikk hjertestans eller alvorlige problemer, hele 1310 av dem døde!

Forrige innlegg

Elsa Widding om rasert energiforsyning

Seks milliarder mennesker
vil ikke
la sine levevilkår
bli styrt av Vestens ene milliard

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.