POSTED IN Libanon, Midt-Østen

Libanon:

Det mobiliseres til ny borgerkrig.

0
Print Friendly, PDF & Email

Blodet flyter

Jan Hårstad 

Midtøsten nå – i såkalt fredstid – er intet annet enn et stort slaktehus- av mennesker. Det drepes folk absolutt overalt og er man interessert i å sette seg inn i den kurdisk-tyrkiske krigen, i den israelsk-palestinske og borgerkrigene i ymse stater, kommer blodstanken nærmest opp i hjernen og for min del flykter jeg helst til fjells. Men i øyeblikket er alle veier dit også sperret.

Både Thierry Meyssan og Wayne Madsen har i årevis skrevet bøker om at IS og Qaida har samarbeidsavtaler med vestlig militær etterretning. Avtalene mellom Qaida-sjef-nå død- Zawahari, og USA fant sted i den amerikanske ambassaden i Baku, hevdes det fra det hold. Jihadistene som ble såret i den lange Syriakrigen ble reparert på israelske militære sykehus. Og det finnes en video av Netanyahu som avlegger sykehusvisitt hos dem.

Torsdag 10. august ble 23 syriske soldater drept i et bakhold fra IS. Mandag 7. august ble 10 syriske soldater drept. Til sammen er vi da oppe i et antall av 196 syriske soldater drept av IS i år. Que Bono?  Hvem tjener på dette? Verken USA-Nato eller Israel har gitt opp ideen om å knuse Assad-regimet.

Så var det den libanesiske forsvarsministeren Maurice Slim som ble forsøkt skutt i sin bil, men overlevde med skader.

I dag begraves erfaren kriger Fadi Beijjani fra kristen milits og i anledningen kommer Kataeb-sjefen Sami Gemayel med en uttalelse som er intet annet enn en mobilisering for ny borgerkrig:

Sami Gemayel. Kataeb er mest kjent som Falangistpartiet.

«Vi er ikke lenger klar for å co-eksistere med disse våpnene og denne væpnete militsen i Libanon.»(11 august)

Så har den libanesiske statsminister truet med å okkupere Ain al-Hilweh som om dette skulle være en overkommelig sak. Hvert hjem der er jo væpnet.

UNWRA, FNs Palestinahjelp, forsøker å hjelpe traumatiserte barn i leiren men sier nå at bare halve Hilweh er tilgjengelig for dem. Den andre delen er fremdeles «hot area» og sånn som spenningen stiger i hele Libanon er det slett ikke sikkert at noe blir fredelig der.

Maher Al-Ahras, som er talsmann for Jenin-opprøret, sier at Abbas styrker har slått en militær sirkel rundt både byen og dens flyktningeleir. Den berømte «Løvens Hule» er faktisk beleiret av palestinske PA. Virkeligheten overgår som vanlig all fantasi.

Forsidebilde: Charbel Karam

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvordan USA tok ut Nord Stream-rørledningen

USA utførte en skjult sjøoperasjon som ble holdt hemmelig – inntil nå

Forrige innlegg

Åpent brev til det norske folk og til politikere:

Overdødeligheten økte etter «vaksinasjonen» startet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.