POSTED IN Helse, USA

Big Pharma vil ha bukta og begge ender

Legemiddelindustrien ønsker å sette en stopper for vitaminer og kosttilskudd

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Dr. Joseph Mercola
Oversatt av Northern Light

Et av de siste forsøkene på å hindre folks muligheter til å få tilgang til kosttilskudd kommer i form av lovforslag som vil kreve forhåndsgodkjenning for kosttilskudd. Kort sagt, det ville kreve at kosttilskudd – som er mat – må gjennomgå samme godkjenningsprosess som legemidler.

Tidligere har legemiddelindustrien (Big Pharma) og USA’s Food and Drug Administration (FDA) forsøkt å forby visse kosttilskudd, inkludert vitamin B6 og N-acetylcystein (NAC), ved å omklassifisere dem som nye legemidler.

I videoen nedenfor intervjuer Alexis Baden-Mayer, politisk direktør for Organic Consumers Association (OCA), Gretchen DuBeau, advokat og administrerende og juridisk direktør for Alliance for Natural Health, som forteller om Big Pharmas innsats for å eliminere en av sine største konkurrenter, nemlig kosttilskudd.


En annen strategi legemiddelindustrien har brukt for å få monopol på kosttilskuddsindustrien, er ganske enkelt å kjøpe opp kosttilskuddsmerker. Bare 14 megaselskaper, mange av dem legemiddel-firmaer, eier nå mer enn 100 av de mest populære kosttilskuddselskaper på markedet. Nestlé Health Science har for eksempel kjøpt opp Garden of Life, Vital Proteins, Nuun, Pure Encapsulations, Wobenzym, Douglas Laboratories, Persona Nutrition, Genestra, Orthica, Minami, AOV, Klean Athlete og Bountiful.

Dette monopolet over kosttilskuddsindustrien gir legemiddelfirmaer enorm regulatorisk innflytelse, og det gir dem en mulighet til at de kan eliminere uavhengige kosttilskuddsprodusenter som ikke har råd til å få produktene sine gjennom prosessen med legemiddelgodkjenninger. Det ser faktisk ut til at det er hva Durbin-Brauns forhåndsgodkjennings-forslaget prøver å oppnå.

Bountiful eier på sin side merker som Solgar, Osteo Bi-Flex, Puritan’s Pride, Ester-C og Sundown, som alle nå er under Nestlés kontroll. Bountiful-merkene alene hadde en omsetning på 1,87 milliarder dollar i løpet av de 12 månedene frem til 31 mars 2021, så avtalen på 5,75 milliarder dollar om å kjøpe en majoritetsandel, signert i august 2021, var ikke nødvendigvis en stor utgift for Nestlé. Ifølge J.P. Morgan-analytiker Celine Pannuti, sitert av Natural Products Insider:

«Gjennom oppkjøpet av The Bountiful Co. kan Nestlé bygge en ledende posisjon i markedet for vitaminer, mineraler og kosttilskudd, som har levert den høyeste og mest konsekvente veksten i forbrukerhelsetjenester de siste 10 årene».

Viktigere, å eie brorparten av kosttilskuddsselskapene setter legemiddelindustrien i en unik posisjon til å bli kvitt dem når de måtte ønske det. De kan med vilje la selskapet gå konkurs ganske enkelt ved å kutte reklame, for eksempel. Redusere kvaliteten kan ha en lignende effekt, samtidig som de jukser kunder som er avhengige av kosttilskudd for optimal ernæring og helse.


Fra Global Research, publisert 20 Juli 2022
Oversatt og forkortet. Linker, videoer og oversikter i orginalartikkelen;
Big Pharma Wants to Put an End to Vitamins and Supplements

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • John Enebak
  23 juli 2022 9:25

  Viktig tema!

  I Norge skriver legene ut resept på D-vitamin som kan kjøpes på REMA til halve prisen. Det er ren svindel i regi av Legemiddelverket.

  Ved å selge reseptbelagt D-vitamin, prøver legene å skape inntrykk av at D-vitamin er medisin som leger må ha kontroll på.

  D-vitamin som selges på resept er nøyaktig samme stoff som kroppen produserer selv i huden når vi soler oss. D-vitamin er ikke verken medisin eller kosttilskudd.

  D-vitamintilskudd er solerstatning.

  D-vitamintilskudd brukes i kroppen som råvare for hormonet kalsitriol, som blant annet styrer produksjon av immunceller.

  Derfor er det viktig for legemiddelindustrien å kontrollere bruken av D-vitamintilskudd og sikre at flest mulig har D-vitaminmangel og svekket immunforsvar. Det er slikt det blir sykdom, lidelse og penger av.

  ANBEFALING:

  Helsedirektoratet anbefaler at spedbarn får 2,5 mikrogram (100 IE) vitamin D pr. kilo kroppsvekt pr. dag som tilskudd av D-vitamin. Det rådet bør du også følge hvis du vil ha et immunforsvar som virker.

  Altså: 2,5 mikrogram (100 enheter) vitamin D pr. kilo kroppsvekt pr. dag hele året.

  Det vil f.eks. si at en person på 100 kilo bør ta 250 mikrogram (10.000 IE) vitamin D pr. dag.

  Om det ikke er farlig å ta så mye D-vitamin? Nei. Absolutt ikke. Ikke engang Helsedirektoratet påstår det.

  For å bli forgiftet av D-vitamin, må vi spise mer enn 50.000 IE pr. dag i månedsvis. D-vitamin er det minst farlige vitaminet å ta som tilskudd. Det er mulig å dø av en overdose A-vitamin. Akutt dødelig dose for D-vitamin er derimot ukjent.

  Svar
  • ‘Enligt Joanna Moncrieff, professor i psykiatri vid UCL, visar en stor mängd forskning från decennier tillbaka att det inte finns några övertygande bevis som underbygger tesen att depression beror på avvikelser i serotoninnivån. ‘
   vaken.se/depression-orsakas-inte-av-kemisk-obalans-enligt-banbrytande-granskning/

   Kanskje er D-vitamin(-mangel) svaret også her?
   ‘ D-vitaminmangel gir sju ganger høyere risiko for svangerskapsdepresjon’
   https://www.enebak.no/svangerskapsdepresjon-og-vitamin-d-mangel/

   Svar
 • Om kosttilskuddet blir kontrollert av BigPharma og Bill Gates (WEF), er det vel garantert at all sunn næringsverdi blir fjernet fra produktene og antakelig tilsatt giftige stoffer… Vi vet jo hva deres overordnede agenda er!
  Tidligere har det vært slik at konserner ikke har anledning til å kontrollere og patentere naturlig stoffer, kun syntetiske – men tidene endres…

  Svar
 • Tucker Carlson (fox) avslörer big pharma.Antidepressiva årsaker födselsdefekter,seksuell dysfunksjon og selvmord.Vg fölger opp med en lignende sak idag.
  Dette er noe jeg tok opp for lenge siden,men ingen brydde seg.Det trengs pilletrillere for å gi disse drogene til «pasientene.Hvem er de ?.
  Om big pharma skal avslöres for det det er,da kan ikke pilletrillerne slippe ansvar,de må også avslöres for at de har gått i tjeneste for dette djevelske selskapssystemet.Grådighet er det som driver de.Noen kaster sten på kolleger i andre deler av bransjen,men har ikke forstått at de selv er en del av problemet,de har langet piller og medisin de ikke vet hva inneholder(håper jeg),for om de har visst,ja da er det verre,men uansett,det er deres plikt å vite hva de foreskriver sine klienter.
  Det holder ikke å si at,»jeg gjorde som jeg fikk beskjed om.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Landets president verdens første klimaflyktning?

Opprøret på Sri Lanka utløst av klimapolitikk.

Forrige innlegg

Støtten til sanksjonspolitikken synker i Storbritannia.

Men den politiske krisen i landet er at alle partier vil fortsette med den.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.