POSTED IN Miljøpolitikk, Olje-Energi

Kullkraftverk bygges i rekordtempo:

Parisavtalen er død!

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen som vi hentet fra oljekrisa.no har vi publisert tidligere. I tråd med klimatoppmøter,  møter som det ikke  kommer noe ut av, legger vi frem denne artikkelen. Den forteller litt om hvorfor det går dårlig og ikke kan komme resultat.

Årsaken er enkel. Ingen U-land kan løfte sine innbyggere ut av fattigdommen uten energi. Den billigste og mest tilgjengelige er hydrokarbonene, olje, gass og ikke minst kull. Kina har nettopp satt i  drift et kullkraftverk som angivelig slipper ut like mye CO2 som hele Norge. Det er en av grunnene til at raseringen av norsk natur med dyre og stygge vindmøller er meningsløs.

Bare gjennom dette ene kraftverket har Kina nullstilt effekten av alle norske CO2-utslipp til milliarder kroner og alle fremtidige planlagte norske reduksjoner. Enten er CO2s klimaoppvarmende effekt en bløff eller så går verden til helvete med eller uten norske tiltak. Jeg tror det er en bløff for å sluse deler av det norske oljefondet ut fra felleseie og til privatgevinst for noen få mennesker.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

1600 nye kullkraftverk planlegges i verden fordelt på 62 land

Av Jan Herdal

Den tyske energieksperten Fritz Vahrenholt erklærer at Paris-avtalen er død. For det første fordi dogmet om CO2 som klimadriver er avslørt. For det andre fordi den ikke leverer hva den lover. Ifølge foreliggende planer kommer kullkraft til å øke med 43 prosent de kommende år.

Det er snart bare Europa og Canada som mimer en slags forpliktelse til Paris-avtalen. Kina, India og alle utviklingsland har lov til å bygge så mange nye kullkraftverk som de orker, og det akter de å gjøre.

Moderne kullkraftverk, som dette i Karlsruhe, er praktisk talt forurensingsfrie. Til og med kjøletårnene som slapp ut vanndamp er borte. Dampen utnyttes til energi.

Kina har 280 000 MW på tegnebrettet, India 174 000. 1600 nye kullkraftverk planlegges i verden, fordelt på 62 land. Også svært mange av de utenfor Kina vil bli bygget av kinesiske eksperter og med lån fra Kina. 15 300 MW i Pakistan, 16 000 i Bangladesh og 5100 MW i Myanmar. Totalt vil global kullkraftkapasitet øke med 43 prosent.

Hele den tyske brunkullflåten har en kapasitet på 22 700 MW. Med andre ord – Angela Merkel og hennes grønne disipler tror verden vil bli reddet av at Tyskland legger ned 1/20 av hva Kina og India akter å legge til.

Det eneste som skjer, er at Tyskland planlegger sin egen død som industrinasjon. Energi, produksjon, rikdom og makt flyttes til andre deler av kloden. Å lytte til kritikere av alternativ energi, som er i ferd med å bli den største trussel mot naturen siden 2. verdenskrig, kommer ikke på tale.

Trump var smart nok til å forlate Paris-absurditetene i tide, sier han.

BPs årlige Energy Outlook, som ble lagt fram onsdag, bekrefter Vahrenholts oppfatninger. Reuters skriver at for første gang siden 2013 økte kullforbruket igjen i fjor, i hovedsak på grunn av nye kullkraftverk i Kina og India.

Kinesisk bruk og planlagte bruk av kull i energiproduksjonen sml. med USA.

Hykleriet til de såkalt grønne bekreftes også: To år etter at et par hundre nasjoner utarbeidet en ny FN-avtale for å beskytte klimaet, satte utslippene av gasser som får skylda for global oppvarming ny rekord. I USA, som har trukket seg fra Paris-avtalen, sank utslippene for tredje år på rad, skriver Bloomberg.

CO2-utslippene økte med 13 prosent i Tyrkia, 4,4 i India og 1,6 prosent i Kina. De økte også i land som Brasil, Qatar, Canada og Russland. I EU, som har innført verdens største klimakvotemarked, var økningen på 1,5 prosent.

Innlegget er hentet fra oljekrisa.no

Artikkelen er hentet fra derimot.no sitt rikholdige arkiv

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Ola Henriksen
  19 juni 2018 23:03

  Så lenge kullgruver ikke er som gamle dagers kullgruver der gruvearbeiderne krabbet og pustet inn støv og hele gruvesammfunnet levde med kullstøv hele livet, burde kullgruveindustrien friskmeldes. Når uttak foregår i åpne dagbrudd, og forbrenningen skjer så godt som uten utslipp, er klimaforbud mot kullindustrien kun en hyklerisk parti-politisk sak.
  Men solen skinner, vinden blåser, og havet bølger alltid et sted på kloden. Så får vi håpe at den fornybare energiens utbygging, med el og hydrogen fortsetter.

  Svar
  • Ola Henriksen
   19 juni 2018 23:20

   Og selv om kull ikke forurenser lengre er det ikke fornybart.
   Sammen med de fornybare kildene kan hydrogen og hydrogen-el hjelpe oss til videre velferd.
   https://www.hydrogen.no/ressurser/hva-er-hydrogen/

   Svar
   • Hydrogen danner vanndamp som restprodukt når det benyttes f.eks. til transport. Da er det merkelig at FNs klimapanel (IPCC) påpeker at CO2 i seg selv ikke øker temperaturen i atmosfæren, men at det blir en forsterkningseffekt ved at det dannes mer vanndamp ved økt CO2-konsentrasjon. Kan man da si at hydrogendrift er nullutslipp ?

   • If there had been no increase in the amounts of non-condensable greenhouse gases, the amount of water vapor in the atmosphere would not have changed with all other variables remaining the same.
    Hva er sant? https://www.acs.org/content/acs/en/climatescience/climatesciencenarratives/its-water-vapor-not-the-co2.html

   • Knut søraas
    26 august 2019 20:34

    Hvor finner du hydrogenet? det er slettes ikke forurensningsfritt å produsere, koster mer energi å produsere enn du får igjen når det forbrennes.

   • Ola Henriksen
    26 august 2019 21:14

    All energi som koster mindre ( i arbeidskrefter/resurser) å produsere , og ikke gir forurensning ( spesielt lokalt ) er positivt. Vi trenger energi for å bli kvitt noe av det fysiske slitet.
    Hydrogen ( hydrogen-elektrisk – ikke til forbrenning) er en fin måte å samle fornybar energi på. Også annen fornybar energi på kloden, fra sol, vind og vann-bevegelse. Enten det brukes direkte eller samles ved hjep av batteri eller hydrogen.
    Olje er bra, og CO2 trenger våre planter. Men forbrenning, med lokale utslipp, er negativt. I tillegg til at verdens oljeresurser en gang tar slutt.

   • Ola Henriksen
    26 august 2019 21:16

    Redigering:

    All energi som koster mindre ( i arbeidskrefter/resurser) å produsere, ENN DET GIR…

   • Løsningen ligger i fusjonskraftverk.
    Sjekk ut http://www.iter.org

   • Kjell Wærholm
    9 april 2021 18:46

    NEI – få deg litt kunnskap. Hvor mye energi kreves det for å lage hydrogen?

 • Wasan Totland
  15 desember 2018 10:26

  2400 kullkraftverk er planlagt ifølge Lars Bern. Jeg tror det var her han sa det.
  https://www.youtube.com/watch?v=ldAwhOh3eyA&feature=youtu.be

  Svar
 • Gudmund Sevåg
  6 desember 2019 6:07

  Alger vil fjerne overskytende CO2. Bare sørg for at de har rene nok forhold. Metaller som kobber er en kraftig plantegift, andre miljøgifter er heller ikke bra. Jobb mot forurensning generelt og med klassisk naturvern.

  Svar
 • Her sjongleres det med måle-enheter: Megawatt og antall nye kraftverk om hverandre. Veldig lite etterrettelig, og fremstår som lite seriøst. Det er åpenbart riktig at det planlegges nye kullkraftverk. Men denne sammenblandingen av måleenheter og fakta og påstander er et dårlig bidrag til debatten om verdens energiforsyning.

  Svar
 • Mission impossible: Demokrati
  19 februar 2020 10:15

  Påstanden om at fossilt brennstoff ikke er fornybart er sagt så mange ganger at alle tror det er slik. Realiteten er imidlertid at karbondioksid inngår i et kretsløp som næring til biosfæren og følgelig bidrar økt tilgang på karbondioksid til økt vekst.

  Fossilt brensel er altså fornybart på den måten at karbondioksid omformes til grønne vekster, for eksempel trær.

  Svar
 • Krisene er enten ren bløff eller iscenesatt.

  Svar
 • Geotermisk energi gjennom konvertering av oljebrønner etter hvert som produksjonen har avtatt er fornybar og brønnene er allerede boret.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Plutselig kom apekopper-utbruddet

Nok en orkestrert helsekrise på gang?

Forrige innlegg

Ukraina taper krigen.

Da vil også vennene forsyne seg av landet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.