POSTED IN Ideologi

Klassekampen føres ute blant folk, ikke primært i parlamentene.

Uten mobilisering av folkemassene skjer det lite politisk.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den parlamentariske likkista.

Av Jan Hårstad   

Som jeg har vært inne på flere ganger: årsaken til at den sosialdemokratiske ledelsen av tyske SPD hatet Rosa Luxemburg var at hun ville føre klassekamp utenfor parlamentet. Toppene i partiet satt godt på rævva der med gode lønninger, frynsegoder og fine leiligheter. Herfra går det en slags linje til Helge Krogs foredrag i Oslo Studentersamfunn på 1950-tallet hvor han sa at AP var blitt en organisasjon hvor man kunne gjøre solide borgerlige karrierer på ymse sektorer. Parlamentarismen er en sentral.

Jeg har også påpekt det at SV-akademikerne Hans Ebbing og Linne Eriksen overhodet ikke er istand til å strekke seg utenfor det parlamentariske sirkus og teater.

Da har vi dagens melding fra Rødt ved Martinussen som i dag 15 november 2021 har en lengre artikkel hvor hun ganske så riktig påpeker at for «vanlige folk» er allerede Støreregjeringen en økonomisk katastrofe og for de mer tenksomme: det vil naturligvis bli mye, mye verre. Globalister strør ut penger for globalisering, minimalt opptatt av uføre og syke. De nederste av alle kategorier.

white windmill during daytime
Er disse viktigere enn hvordan folk har det i hverdagen?

Nå var det jo det at Rødterne utga en bok om Rosa Luxemburg som nærmest er en modell på historieforfalskning.Hun ble ombygget til «demokratisk sosialist»,dvs parlamentarisk sosialdemokrat som tilhørte samme rase som Reiulf Steen- pro EU og NATO. Og andre størrelser for vestlig imperialisme.

Men hvordan har så den autorative talsperson for Rødt tenkt at hyperinflasjon og klassekamp mot de nederste skal føres?

«Det går heldigvis godt i norsk økonomi, og med POLITISKE GREP og OMFORDELENDE SKATTEPOLITIKK KAN VI SØRGE FOR AT DET GÅR BEDRE FOR DE SOM TRENGER DET MEST.»

Hvem er dette «VI» hun snakker om? Er det Rødt som skal snakke fram dette på Tinget?

Er det globalistpartiene som skal redusere de velståendes makt og formuer?

Hvem skal stå for disse «politiske grep»?

3 women in black coat standing on gray concrete floor
Kan parlamentarisk virksomhet ende opp slik?

Som ventet løper Martinussen fra alle problemstillinger der de begynner og havner faktisk i akkurat den samme Parlamentariske likkista som avdøde Rosa ville ha vekk i SPD.

Det er bare en vei de nederste har i Europa i dag: det er å føre klassekamp utenfor parlamentene. Hvis de ikke gjør det vil de på sikt både mangle mat og elektrisitet.

Rødts tenkning smaker av borgerlig veldedighet som hersket i Norge i epoken 1980-1920. Vi må ta noen grep for de fattige. Ikke oppmuntre dem til selv å komme på den politiske scenen. Det skal «VI» ta oss av. Vi som sitter godt på rævva i den parlamentariske likkista.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Globalt føydalsamfunn. Kunnskap og viten tilbakeholdes, sensureres og forbys, sånn som det var forbudt for negerslavene å lære å lese og skrive. De perverse makthaverne skrur av strømmen uten forvarsel, på vinterhalvåret. I Østerrike. Varer ombord i mange skip på Amerikas vestkyst kommer ikke folket til gode. Det skal sultes ut og fryses ut og tvinges i kne, og bli for dyrt eller ikke engang der før å kjøpe.
  Nanopartiklene av grafen-oksyd i sprøytene er som en radiosender.
  Transhumanisme. Implantat i hjernen. For de som overlever.
  Snart har nesten hele folket immunsvikt, nesten hele folket har AIDS.
  Skaden er skjedd. Irreversibel. Nå skal barna til pers.
  Jeg vet ikke lengre hva som kan sjokkere meg.
  Blir rett og slett nummen.

  Svar
 • Eierne sikra seg makta over proletariatet ved å forgjelde det. I dag er det ingen eiendomsløse igjen som ikke har noe å tape. Folkemassene har blitt «eiere» ved hjelp av velvillig kreditt som kapitalistene vil ta tilbake hvis massene ikke sitter i ro i båten.

  Svar
  • Ja, Ludvik, gjeld er en sikker måte å lamme nasjoner på, innbyggere og administrasjon, for de som styrer verdensvalutaen og rentene.
   Derfor er det en langsiktig strategi å forgjeldet land og folk.
   SÅ kan renta settes opp (eller ned) og forvirre og gjeldsfengsle alle som ikke oppfører seg som bakmennene vil.
   Ihvertfall så lenge nasjonen tror på barne-«lærdommen» /indoktrinering at penger/gull har en egenverdi og står over nasjonens virkelige gull, arbeidskrefter/arbeidslyst.
   Om vi kaster alt av penger/gull i havet vil vi fortsatt ha arbeidskreftene og skapte verdier igjen på land. Og vi kan fortsatt bygge og skape videre på den velstanden vi ønsker. Med nasjonstyrte penger som kun bør fungere som byttemidler/tall i innbyggernes arbeidsbytte.

   Svar
 • ALDRI sette seg i gjeld, aldri. Da har de deg, kan kjøpe deg ut av ditt hus

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rapport fra Australia:

Motstanden mot koronadiktaturet vokser.

Forrige innlegg

Vi passerer 10000 daglig åpnete innlegg og har doblet oppslutningen på tre måneder.

Nettavisen Derimot.no gratulerer seg selv med formidabel fremgang.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.