POSTED IN Klima, Miljøpolitikk, Olje-Energi

Kjernekraftverket er stengt. Det blåser ikke.

Resultat: forferdelig miljø-og klimapolitikk.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi henter denne meldingen fra den svenske Fria Tider.

De har følgende overskrift

Oljekraftverket i Karlshamn i full gång – «bränner 70.000 liter olja i timmen»

Og i artikkelen fremgår det at det er mangelen på vind som forårsaker driften av oljekraftverket:

«Oljekraftverket i Karlshamn har varit igång sedan en vecka tillbaka, på grund av vindstilla väder. Då fungerar nämligen inte vindsnurrorna som ersatt det nedlagda kärnkraftverket Barsebäck.«

Men andre forhold spiller også en rolle, f.eks at kjernekraftverk i nærheten er nedstengt. Ifølge Fria Tider brenner oljekraftverket 70 000 liter olje i timen. Hvor oljen kommer fra vet ingen selv om den er raffinert i Sverige. Kanskje det er russisk olje.

Karlshamn – Wikipedia
Karlshamn er en by som ligger i Blekinge län i Blekinge i Sverige. Det er administrasjonssenteret i Karlshamn kommune. I 2010 hadde tettstedet 19 075 innbyggere. (Wikipedia)

Sverige har jo stengt ned flere av sin kjernekraftverk av miljøhensyn, men tvinges altså å brenne store mengder olje for å sikre landets el-kraft-forsyning. Og dette har akkurat nå betydning for strømprisene:

Elpriserna i elområde SE4 har närmat sig 6 kronor per kilowattimme i veckan, vilket bland annat beror på att oljekraftverket är dyrare per kilowattimme i drift än exempelvis kärnkraft.

Det må være både dårlig miljø- og klimapolitikk å erstatte kjernekraft med oljebrenning. Ved siden av at det er langt dyrere og dermed slår ut i høyere strømpriser. Men slik blir det når en ikke tenker konsekvenser men tror at ustabile energikilder som sol og vind kan erstatte kull, olje og kjernkraft. Resultatet blir en politikk som faktisk på mange måter blir det motsatte av hva en ønsket.

Og noen må betale for dette.

Redaksjonen

Forsidebilde: Dylan Taylor

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  17 august 2022 9:50

  Det må være feil. 280 fat olje pr time tilsier at de bruker 6620 fat på 250 l i døgnet. Hva slags brennere klarer det?

  Svar
 • Hvor oljen fra er ikke godt å si,svenskene vet kanskje ikke det ?Det viktigste er jo at den ikke er russisk og det å definere hva som er russisk,det kan gjöres på fantasifult vis.Når f.eks ett tankskip lastes med russisk olje og seiler i vei på de sju hav,kan jo f.eks lasten av olje skifte eiere,fra russisk,til saudisk til indisk til britisk eller lasten kan iblandes en däsj nordsjöolje,da blir olja en bastard,men definert som norsk og da,da brenner den mye bedre,dessuten ,pga av eierskiftene har den blitt mye dyrere og det er bra for ökonomien,det sier de som blir feite av å si og gjöre slikt.
  Og Wasan,jo mere vi brenner,jo feitere vi blir,ja ikke du og jeg,men de som eier og bestemmer.

  Svar
  • Martin Stensö (youtube)ringte idag til en Magnusson ved uniper karshamnverket.Ganske underholdende.Karlshamn verket har to kammere som på full maskin kan brenne 70 000 olje hver,totalt 140 000 liter.Igår brant de 47 000 liter..
   Det som er underholdende med intervjuet er Stensö,s spörsmål rundt el kontra energi og lagring og magnussons kreative svar.
   Bedre blir det når Magnusson ringer tilbake til Stensö og er bekymret for om Stensö har gjort opptak av samtalen,han hadde fått kjeft av presseansvarlig og jomen ringte ikke Magnusson en tredje gang.
   Han var tydelig bekymret for kanskje å ha sagt noe han ikke skulle sagt,langt utenfor sitt myndighetsområde.
   Så om noen er interessert er det bare å gå inn på youtube/martin stenso.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er ikke tillatt med spørsmål om den offisielle Ukraina-fortellingen.

Løgner dominerer i mediene.

Forrige innlegg

Storbritannia – bivirkninger

Rapport viser at Covid19-vaksinene er dødelige og dreper mennesker i tusenvis

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.