POSTED IN Endring av politikken, Russland

John Pilger:

Vestens ledere og store medier: «hyklere på rekke og rad».

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Hyklere på rekke og rad»: John Pilger beskylder verdens ledere for å ha ignorert Donbas-bombingen i årevis.

Pilger bor i Storbritannia. Han tok til twitter for å komme med sitt syn på Vestens fordømmelse av Russlands spesielle militære operasjoner som har som mål å forsvare befolkningen i Donbas, og også  «demilitarisering og avnazifiering» av Ukraina.

John Pilger – Wikipedia
John Richard Pilger er en australsk journalist og dokumentarfilmskaper fra Sydney. Han bor hovedsakelig i London i England. Pilgers journalistiske karriere startet i 1958, og han har bygget sitt omdømme både gjennom sin journalistikk og de forskjellige bøkene og dokumentarfilmene han har skrevet og produsert. Wikipedia

De europeiske og amerikanske lederne er blitt kalt «hyklere» av journalisten og filmmakeren John Pilger.

Hyklerne står fram på rekke og rad. Du ser den på CNN, i BBC,. Du ser dem overalt.. 

Tenk deg om briter, eller franskmenn, eller tyskere, eller amerikanere, hadde levd under beleiring og blitt bombardert og terrorisert – i åtte år.

«Ville dette blitt tolerert av verdens herskere?»

Pilger, er kjent for sitt kritiske blikk på Storbritannias, USAs og Australias utenrikspolitikk. Han referer til situasjonen i Øst-Ukraina der folkerepublikkene Donetsk DPR) og Luhansk (LPR) har kjempet for selvstyre de siste åtte årene.

De har lidd under en brutal konflikt med Kiev-regimet.

Republikkene Luhansk og Donetsk i Donbas erklærte uavhengighet etter det USA-støttede kuppet i Kiev i 2014, da den demokratisk valgte presidenten Viktor Janukovytsj ble styrtet.

Den nye regjeringen vedtok etterpå anti-russiske lover – blant annet mot russisk språk. Det gikk ut over den store russisk-talende befolkningen i de to Donbas-republikkene.

Donbas har siden kjempet mot Ukrainas regjering. De har forsvart sin rett til å la sin stemme. høre.

Majoriteten av befolkningen i regionen stemte på Janukovytsj i det valget som var godkjent av OSSE (Organisation for Security and Cooperation in Europe).

Kiev kalte regionene for separatister, og gikk til borgerkrig mot sitt eget folk. Det har nå vart i åtte år.

«Skulle dette bli tolerert av de som styrer i verden»?

USA støttet tungt kuppet i Ukraina i 2014, noe som førte til år med interne uenigheter i de østeuropeiske landene.

USAs nåværende situasjon når det gjelder Russlands spesielle operasjoner i Ukraina kan vi lese i uttalelser fra USAs utenriksminister Antony Blinken. Han har avlyst et møte med sin russiske motpart Sergej Lavrov, et møte de skulle hatt på torsdag.

«Det er ingen vits i å avholde det møtet akkurat nå», sa Blinken.

En liknende kritisk vurdering av Russlands forsvar av Donetsk og Luhansk-regionene kommer fra Storbritannias statsminister Boris Johnson. Han beskylder Vladimir Putin for å velge «blodbad og ødeleggelser når han uprovosert angriper Ukraina».

«Vårt oppdrag er klart – diplomatisk, politisk, økonomisk – og eventuelt militært – denne skrekkelige og barbariske forfølgelsen av Vladimir Putin vil mislykkes».

Ifølge den prisbelønte journalisten Pilger er det «absurd» at Johnson og Biden «skal belære oss om etikk i verdens problemer».

USA har stjålet rundt 70 milliarder kroner fra Afghanistans statskasse. Samtidig skal de belære andre om moral.

«Biden driver nå og stjeler Afghanistans statskasse, og dømmer derfor millioner til sult. 

Vesten kunne ha bragt fred til Ukraina, men det har de valgt ikke å gjøre».

Det er åtte år siden konflikten begynte. Så mange som 14 000 mennesker har blitt drept i kampene.

Den russiske presidenten Vladimir Putin har anerkjent uavhengighet for DPR og LPR, fordi volden i regionen har fortsatt å øke.

På torsdag annonserte han begynnelsen på spesielle operasjoner i Ukraina, der målet er å demilitarisere og avnazifisere landet, som jo er nabo til Russland.

Avgjørelsen førte  øyeblikkelig  til forverring av situasjonen langs frontlinjen mellom Kiev-styrkene og Donbas-republikkene.Den ukrainske hæren intensiverte granatskytingen mot byer og posisjonene til DPR og LPR sist uke.

OSSE meldte om mer enn 2000 brudd på våpenhvilen. LPR sier at organisasjonen meldte at Kiev bryter menneskerettighetene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://sputniknews.com/20220224/hypocrites-on-parade-john-pilger-calls-out-world-leaders-for-ignoring-donbass-shelling-for-years-1093342503.html1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 3 193 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Krigsforbundet NATO har ein krigsforbrytar til sjef. Stoltenberg er ein mislykka politikar. Statoil, pensjon, sjukehusdrift, NATO. Ulykker for folk. No ser han korrupt og gal ut.

  Å drepe i krig i utlandet er eit privilegium for kvinner og menn frå Noreg, Europa og USA. Vi tel ikkje dei døde.
  Ein snikinvasjon i Russland av NATO er det forbode å forsvare seg mot. Forsvarsminister Shoigu er ein klok mann.

  Svar
  • De vestlige land er ikke demokratier mer. Men logokratier, dvs. styre gjennom ord (logo=ord /krati/kratos= styre). Jens har forstått det. Det er ved tomme, riktige ord og fravær av ryggrad han er kommet dit han er. Den vestlige kulturen er et gigantisk univers av løgner og bedrag som holdes på plass av penger, akademika og media. «Tøffe» Jens er kontorsjef og sendes på gangen når militære fagpersonene møtes. Som Jonas Gahr Støre er han uskikket i sin rolle, men tilhører en sekt med eierskap i det norske politiske systemet. En slik bakgrunn vil nulle ut alle mangler.

   Svar
 • Ja, det er noen som VIL krig.
  Man kan også se dette av de unisone, koordinerte (?) krigsreportasjene i de aller fleste av vår «frie» media.
  Det hadde ikke nyttet hva enn Russland hadde godtatt av Nato. Alt ville bare vært en utsettelse og lidelse for Ukraina og Donetsk, Luhansk .
  Det er pussig (?) og trist at (bakmennene i ) USA alltid må presse til kriger på andre kontinenter enn det nord-Amerikanske. Men det er vel en historisk tradisjon. Det er vel slikt Nato/Stoltenberg kaller «internasjonale forpliktelser» . ( Som f.eks. i Irak, Libya og Afghanistan. )

  Svar
 • Putin som ny ytre fiende... (i stedet for klima og corona)
  27 februar 2022 7:42

  Mulig hele påenget med Putins angrep på Ukraina var rett å slett skape en samlende ytre fiende som verden kan samles om?….Vi bør ikke glemme at Putin er del i milliardær klubben WEF og også Davos gjengen som møtes regelmessig får å planlegge hele verdens skjebne… Corona og klima hysteriet var ment å fungere samlende mot en felles ytre «fiende» men hadde motsatt effekt og fungerte splittende og førte tvert imot til mer motstand mot milliarderene og deres planer om nytt øknomisk system hvor «du vil eie ingenting og være lykkelig»… Nå fungerer Putins krig i Ukraina samlende igjen og hele «vesten» med både nøytrale Sverige og Finland vurderer NATO medlemskap etter press fra folket. . . ..

  Svar
 • «Han referer til situasjonen i Øst-Ukraina der folkerepublikkene Donetsk (DPR) og Luhansk (LPR) har kjempet for selvstyre de siste åtte årene. De har lidd under en brutal konflikt med Kiev-regimet.»

  2001 Ukrainian National Census, the ethnic groups within the Donetsk Oblast:
  Ukrainians – 2,744,100 (56.9%)
  Russians – 1,844,400 (38.2%)

  Luhansk Oblast:
  Ukrainians – 58.0%
  Russians – 39.1%

  …russisk sjølstyre i Ukraina? Hva med muslimsk sjølstyre i Oslo?

  Ja, NATO har ekspandert og bedrevet farlig krigshissing mot Russland (som er en av grunnene til at jeg i flere år har propagert at Norge trekker seg ut av NATO og satser på et nøytralt NORDEFCO-samarbeid). Men venstreradikale kan ta seg en fastelavensbolle når det gjelder den Sovjet-sentimentale unnskyldinga av den russiske invasjonen. Her blir det høye døds- og skadetall og millioner av traumatiserte barn (og voksne).

  Jeg har lenge vært fan av Putin; han har vært rasjonell og tålmodig i mangt. Men en full-skala invasjon? Og et mål om sette inn et nytt regime i en nasjon hvor kun 10-15% stemte på prorussiske partier under valget? Jeg er sjokkert. Jeg ser ikke hvordan dette var en god beslutning av Putin, «all things considered». Han har sittet for lenge med makta?

  Svar
  • Putin er nok en del av skygge kabalen...
   28 februar 2022 9:51

   Putin er nok desverre del av den korrupte kabalen som styrer verden fra skyggene… Han er god venn a WEF og Klaus Schab og Davos gjengen og er en av de hyperrike og mektige i verden som missbruker sin makt for egen vinning. Klaus Schwab har til og med kalt han for en av sine «young global leader» selv om han vistnok ikke har igjennomgått dette indoktrinerings progreammet til WEF.

   Svar
 • Igor Kawarig
  28 februar 2022 9:46

  Ukraina blir nå ofret på storpolitikkens alter, bare de maktsyke og korrupte som tjener på denne krigen ønsker denne krigen…

  Svar
 • Voltaire_psykopaten
  7 februar 2023 10:18

  Løgnene og illusjonene forpester verden. Vi kjenner den franske filosofen Voltaire (1694-1778) en forskrudd psykopat som er tillagt den kjente frasen: «jeg deler ikke din mening, men jeg er villig til å gå i døden for din rett til å hevde den». Dette er en bløff. Dette utsagnet var noe hans beundrerinne Evelyn Beatrice Hall fant på 128 år etter hans død (1906) under pseudonymet S.G Tallentyre («The friends of Voltaire»). Sånn kan sak for sak deciffereres som løgner fra frimurere og illuminati.

  Svar
 • FRIMURERE – ILLUMINATI DERES «NOVUS ORDO SECLORUM – Den nye verdensordenen». Man ser utviklingstrekk i dag som passer perfekt i frimurernes og illuminati ideologi på 1800-tallet.

  1. Undertrykke all religion, inkludert alle samfunn eller lære som ikke kan underordnes illuminismen som dets redskap.

  2. Undertrykke alle nasjonale ytringer og -på lengre sikt – utslette alle nasjoner og innfører en illumanistisk verdensstat.

  3. Suksessivt overføre all privat og nasjonal eiendom i illuminatenes hender. Metoden for dette var nye skattelover illuministiske embedsmenn skulle innføre. I Joseph Weishaupts opprinnelige planer inngikk såvel progressiv inntektsskatt (ikke akkurat et nytt påfunn!) og konfiskatorisk arveskatt. Også Karl Marx forlangte i sitt kommunistiske manifest innføring av høy progressiv inntektsskatt i den hensikt å svekke samfunnet.

  4. Et altomfattende spion -og angiversystem med «de smygende brødrene» som forbilde. Symbolet for dette var de altseende øye (jfr. dollarseddelens pyramide) som er illuminaternes maktsymbol.

  5. Opprette et verdensomfattende «moralregime», en total ensretting av alle menneskers innerste vilje, ønsker og arbeid under den «eneste vilje» – illumatenes vilje.

  Illuministene vil ganske enkelt avskaffe alt eksisterende styresystem, patriotisme, religion, familien og til slutt skape en verdensregjering. Rettskafne mennesker vil aldri arbeide for et slikt frastøtende program. Derfor ble de vanlige illuministene løyet huden full med det vi kalle «ideologi» med bla. fraser om nestekjærlighet etc. Høyere opp i illuminatigradene man kom, mer primitive ble medlemmene, for mer primitive individene er, lavere ligger de ideal som gir dem entusiasme.

  Derfor har illuministene utnyttet alle mulige ideologier (nihilismen, liberalismen, facismen etc.) eller skapt egne ideologiske redskap (marxisme, kommunisme, sosialisme) sånn at illuminatene er følelsesmessig uavhengig av alle ideologier. Ideologier er kun verktøy.

  Det pussige er at kommunismen kopierte kirkens organisering, ikke så rart når kommunismen, frimurere og illuminati har sitt utspring i vestverdens kultur, fra jødedommen, fra utopiske filosofier, fra kristendommen og de middelalderske sekter.

  Her er de kreftene som står bak ødeleggelsene på jorda, pandemier, sult, kriger, økonomisk dyrtid.

  Svar
 • Allereie For over tusen år sidan når khazarane møtte andre folkegrupper, drepte dei alltid dei mest intelligente. Del ville ha kontroll.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Etter at prinsesse falt i koma etter vaksinering:

Thailand annulerer avtale med Pfizer og vil ha erstatning.

Previous Post

Det rakner også på hjemmebane.

Økende motstand i USA mot penger og våpen til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.