POSTED IN Endring av politikken, Iran, USA

Iran vil beskytte skipene mot sjørøvere (USA).

Da sier sjørøverne:»Dere truer oss!»

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA har tidligere drevet med piratvirksomhet i internasjonalt farvann. De har beslaglagt et iransk skip til Venezuela med bensin og solgt lasten i etterkant. Det er regulært statlig sjørøveri.

Når så Iran lar et mindre militært skip følge som eskorte en ny forsendelse til Venezuela, altså som beskyttelse mot sjørøveri – da skriker USA opp om at Iran truer deres sikkerhet.

Jeg må si at dette begynner å bli grotesk. USA ligger i den Persiske Gulfen med hele hangskipsgrupper.  De stjeler helt åpent verdifull last fra Iran, og når Iran vil beskytte en ny forsendelse skriker de opp om at landet truer USA.

En kort video om skipet.

Dobbeltmoralen er tjukk som graut, men norske politikere åpner ikke kjeften og norske medier sier heller ingen ting. Når maktforholdene i verden endrer seg, det skje svært raskt nå, kan vi risikere at andre små land (Norge) også kan bli utsatt for tilsvarende press hvis vi ikke får på plass igjen en internasjonal rettsorden som beskytter de små mot de store.

Det er helt utrolig at Norge fortsatt velger å gjømme seg bak ryggen til USA og ikke hevder og sloss for det som er vår nasjonale interesse, dvs at:

Internasjonale lover skal gjelde for alle – også USA.

Knut Lindtner (red. derimot)

USA går løs på iranske skip i Atlanterhavet.

Tidligere har forsendelser fra Iran til Venezuela blitt stjålet av Washington, så Iran lar krigsskip beskytte lasten.

Av Dave DeCamp

Selv om USA konstant seiler langs Irans kyst, så har to iranske militærfartøy i Sør-Atlanteren fått fram overskriftene i vestlige medier. De blir sett på som en slags provokasjon.

I de siste dagene har myndighetene i USA påstått at de iranske skipene har med seg våpen som skal leveres til Venezuela.

Det kan hende at de har med våpen, det er ikke utenkelig. Men det er ikke forbudt. Vi ser småbåter på dekket her som kan være missil-destroyere.

Iranske myndigheter bekrefter at deres skip var i den sørlige delen av Atlanterhavet, og at planen var å krysse over. Men de opplyste ikke noe om hva slags last de har ombord eller hvor de skal.

Selv om det ikke er klart om Iran sender skip til Venezuela, så er de to landene naturlige handelspartnere siden de begge er under USAs knusende økonomiske sanksjoner. 

Den voksende handelen mellom de to får Washington til å rase, og USA har til og med stjålet iransk skipslast som skulle til Venezuela.

I fjor fortalte president Trump at USA hadde «overtatt» fire tankskip som hadde iransk bensin om bord og som var ment for Venezuela.

Skipene ble tvunget til å gå til havn i USA og losse lasten. USA overtok også skipene ved å true dem med å fjerne forsikringen deres eller ta skiupsregistreringen vekk fra eierne.

Å stjele iranske skipslaster er ikke enestående for Trump-administrasjonen.

Det er nylig avslørt at USA solgte 2 millioner fat med iransk olje, olje de hadde stjålet fra tankskip som lå ankret utenfor De arabiske Emiratene i februar.

Skip med iransk olje om bord blir også konstant overvåket av Israel i Midt-Østen.

Fil:Painting of a pirate ship (after 1852), after Ambroise Louis Garneray.jpg – Wikipedia
Israel har også drevet med en form for piratvirksomhet. De har senket iranske båter.

Ifølge en rapport fra Wall Street Journal har Israel angrepet minst et dusin skip som var ment for Syria siden 2019. De fleste skipene hadde iransk olje som last.

Når man betrakter de ekstreme tiltakene USA og deres allierte går til for å forstyrre iranske skipslaster og vi ser at Iran bruker krigsskip for å levere lasten sin, så har Teheran skjønt bildet.

Men det er fortsatt ikke klart om det er  det disse skipene holder på med. Om det kun er en oppvisning av Irans marine kapasitet er det iallfall et faktum at USAs myndigheter kaller det en provokasjon.

Men det er jo latterlig når man ser på USAs militære nærvær i Den Persiske Gulf.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  14 juni 2021 13:36

  USA kan ikke utøve «terrorisme», bare andre land kan det. Ifølge CIA er handlinger som USA gjør ekskludert fra definisjonen, mens forsvar mot angrep fra USA er inkludert i definisjonen. (CIA, 2005)

  Svar
 • «De har beslaglagt et iransk skip til Venezuela med bensin og solgt lasten i etterkant. Det er regulært statlig sjørøveri.
  ….har Israel angrepet minst et dusin skip som var ment for Syria siden 2019. De fleste skipene hadde iransk olje som last.
  …og USA har til og med stjålet iransk skipslast som skulle til Venezuela.»

  Og USA ( Og Frankrike og Norge?) har stjålet gullet som Gadaffi hentet hjem til Libya for å bygge et vanningsanlegg og bygge en grønn oase i Nord-Afrika.

  USA/Israel, og Norge/Nato er altså de nye allierte sjørøverene i verden!
  – Som også arbeider for globalisme og EN verden/ EN leder/En valuta.
  Så kan vi regne med hva slags (sjørøver) -verden det blir.
  Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.»

  For en dumhet, for en frekkhet, av drapsmannen Stoltenberg som bombet istykker Libya og drepte flere tusen sivile familier og ødela landets regjeringsbygninger, kun etter USA/Hillarys tyveri og erobrings-ordre:

  ‘ – Ikke bare som institusjon og organisasjon, men som idé, ideen om at Nord-Amerika og Europa står sammen for å hindre krig, for å trygge freden for å være det sikre i en usikker verden. Han (Biden) har en helt ufattelig evne til å formidle det og til å stå for det. ‘ 😉
  https://www.nrk.no/urix/nato-toppmotet_-kinesisk-vapenteknologi-gjor-jens-stoltenberg-bekymret-1.15534934

  Nå skal vel Stoltenberg/Nato beskytte sjørøverne nok en gang.
  Og Norges «frie» media holder antagelig kjeft.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mediene:

Med løgn, fortielser og repetisjoner former de opinionen.

Forrige innlegg

Oljefondsjefen må betale 335 millioner til britiske skattemyndigheter.

I Norge belønnes han med toppstilling.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.