POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

Iran svarer på kapringer.

Sjørøveriene til USA forsetter med gresk hjelp.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Greske myndigheter beslagla et Iransk skip, flyttet oljen over i et annet skip som nå er på vei til USA med lasten. De gjorde det ikke på eget initiativ, naturligvis, men etter «henstilling» fra USA.

Nå beslaglegger Iran oljen i to greske skip på vei ut av Persia-gulfen. Begge deler er internasjonal piratvirksomhet, men initiativtaker er USA som begynte med dette ved å beslaglegge iransk last son skulle til Venezuela og som presset svake greske myndigheter til å følge opp piratvirksomheten.

Igjen er det påfallende hvordan våre myndigheter og medier unnlater å fordømme en virksomhet som vil kunne føre til kaotiske tilstander i verdenshandelen, en handel oljenasjonen Norge er helt avhengig av. 

Vi må konstatere at vi har ingen egen utenrikspolitikk. Det hadde holdt med en rådgiver tilknyttet USAs regjering som formidlet til den norske hva den skulle mene og si. Hadde spart oss for mange møter og diskusjoner – og ansettelser.

Knut Lindtner
Redaktør

Iran beslaglegger greske tankskip etter at USA grep skip med iransk flagg, ved hjelp fra Athen.

Soldater fra Teheran har bordet to greske oljetankere etter at Athen hjalp USA med å belaglegge et skip med iransk flagg.

Iranske soldater grep fredag to oljetankere med gresk flagg som seilte i  Persiagulfen.

white skull on brown metal fence

Teheran protesterer på denne måten at et av deres egne skip ble konfiskert i gresk farvann tidligere denne uken. De kaller det «piratvirksomhet» fra USAs side.

Washington har rapportert planer om å selge skipslasten som de har konfiskert. Det skal være en  følge av sanksjonene rettet mot Russland.

Den islamske revolusjonsgardens (IRGC) marinetropper brukte helikopter til å borde tankskipene Delta Poseidon og Prudent Warrior på fredag. Dette rapporterer Lloyds skipsregister .

Skipene ble «senere eskortert vekk fra internasjonale skipsleier til iransk farvann noen få mil utenfor kysten», ifølge kilden. 

Det greske Utenriksdepartementet bekrefter at to av deres skip er grepet, og forlanger at de slippes løs.

Iranske medier bekrefter også at skipene er kapret. De gjør det klart at det var hevn for det regjeringen i Athen hadde gjort.

«Den Islamske Republikk har bestemt seg for å straffe Hellas etter at de grep et iransk tankskip og lot regjeringen i USA konfiskere råoljen om bord», rapporterer Nour News, i en nyhetsmelding tilknyttet IRGC.

Det iranske utenriksministeriet har henvendt seg til den sveitsiske ambassadøren – det er han som representerer USAs interesser i Teheran. De protesterer mot at tankeren Pegas, under iransk flagg, på onsdag ble beslaglagt i gresk farvann.

«Den islamske republikken er dypt bekymret over at USAs regjering fortsetter å bryte internasjonale lover og internasjonale maritime konvensjoner», ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Irans Ports and Maritime Organization sier at tankskipet hadde søkt ly ved den greske kysten i dårlig vær etter at de hadde fått tekniske problemer.

De kaller beslagleggelse av lasten som «et klart eksempel på sjørøveri».

USAs regjering har ikke kommet med noen offisiell kommentar. 

Men Reuters rapporterte på torsdag at Washington har planer om å ta oljen inn til USA på et annet skip. De siterer ikke mindre enn tre kilder som kjenner til saken.

USA har sanksjonert Irans olje-eksport, De har tidligere tatt iranske tankskip som skulle til Venezuela – og skylder på sine sanksjoner mot Caracas.

Men beslagleggelsen av Pegas ser ut til å ha med sanksjonene mot Moskva å gjøre. 

Pegas var tidligere eid av det russiske selskapet Transmorflot, og ble sanksjonert av USA den 22. februar, to dager før fiendtlighetene i Ukraina tok til.

Transmorflot selv ble sanksjonert den 8. mai. Men Pegas, som fikk nytt navn Lana den 1. mars, var allerede da i iransk eierskap. 

Siden 1. mai har de seilt under Teherans flagg.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/556212-iran-greek-tankers-sanctions/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 749 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Å dele ut eller selge kaperbrev var noe den gamle kolonimakt og nå den nye(globalistene har bedrevet i uminnelige tider.
  Når vikingene bygde skip for å reise ut og röve ble det sogt ut eierandeler for å finansiere byggingen og mannskapet ble utlovet en bit av röveriet de skulle bli med på.
  Dagens leiesoldater er en avart av dette systemet,de har kun sine egeninteresser de skal behage,de er blottet for moral.
  Grekenland,s regjering ville gjerne väre med på å blokkere oljefrakt med tankskip,men da fikk de vite hvem som bestemte der i landet.De greske skipsrederne ga klar beskjed,vi skal frakte olje,om ikke,da finner vi nye ledere.Og sånn ble det.
  USA under blågul kommando ga beskjed om at iransk olje skulle beslaglegges,men Iran svarte ganske så raskt.Det er nå snart bare Venezuela som ikke blir plaget av globalistene,men det kommer.Sympatien for Venezuela har bygget seg opp på venstresiden gjennom flere år og den må bygges ned för de kan begynne å bölle med Venezuelerne,vi vet jo at for tiden driver Bidenadministrasjonen med flirting på höyt nivå for å få kjöpe olje av Venezuela.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Kanskje Bill Gates ikke får solgt vaksiner som han nå innrømmer er ineffektive.

Når matmangelen kommer vil han tjene enda mer.

Previous Post

Skal stå mot Russland som bruker mindre enn 10% av USA.

Krigsbudsjettet i USA mot nye høyder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.