POSTED IN Virkelighetsforståelse

Ingen tegn til forsoning i partiet Rødt.

Steigan.no fordømmes, mens borgerpressen slipper unna.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Panikk hos Moxnes-fraksjonen 

Av Jan Hårstad

Rødts håndtering av bloggen Steigan.no har ikke bare vært løgnaktig og demagogisk men også direkte hatefull. Klassekampen kalte Rødts behandling for «Steigan-prosessen»

Og dette minner i ordvalg om Moskvaprosessene i 1936-38.

Bildet: Lev Borisovitsj Kamenev, til venstre, Lenin til høyre, Kamenev var en av de mest fremstående som ble dømt og henrettet etter Moskvaprosessene.

Hvilken forbrytelse er det da Steigan-bloggen har gjort? Den har forsøkt å lansere en historieforståelse av Ukrainakonflikten og en klasseanalyse av hva slags «demokrati» det høyst udemokratisk oligarske Ukraina er. Med en supernazist som nasjonalhelt.

Under Natos mediakrig var dette illegal tenkning og Moxnes-fraksjonen la seg på den påbudte tankelinja fra vestmedia. For også 72% av Rødtvelgerne var blitt Nato-frelste.

Men som vi har spådd lenge. De hatske uttalelsene mot Steiganbloggen retter seg også mot opposisjonen i Rødt som overhodet ikke deler denne hatkampanjen og som finner viktige poenger der. Og dette er slett ikke den ferskeste og mest uskolerte delen av Rødt, det viser protestskriv i Klassekampen.

Hva gjør så Moxnes-ledelsen som har det med å beskylde steiganfolket for innslag av stalinisme?

Jo. de setter opp en «folkevalderklæring» hvor representanter fra Rødt på tinget skal skriftlig forplikte seg til å følge Arbeidsutvalget hvor Moxnes-fraksjonen har full kontroll. Her er det da anti-stalinistene som opptrer som stalinister og Haakon Lie apparatet i AP som overvåket dissentere i eget og andre partier.

Peder Lorentz Furubotn var en norsk kommunistisk politiker og leder for NKPs motstandskamp mot den tyske okkupasjonsmakten under andre verdenskrig. Wikipedia Furubotn ble ekskludert fra NKP i 1949 etter en stor konflikt innad i partiet.

En splittelse av Rødt er uunngåelig. Tankene går til den berømte splittlsen i NKP i 1948 som førte til totalødeleggelse av partiet. Furubotn-fløyen ble ekskludert en masse. Og senere splittelsen mellom SF og SUF. 

I alle disse situasjonene ble det brukt sjofle og hatske midler som igjen

satte psykiske sår hos de impliserte i årevis etterpå, kanskje aldri leget for manges vedkommende.

Hvor skal så Moxnes-fraksjonen?  De følger åpenbart i sporene til den danske Enhedslisten som nå har satt seg for å gå inn i EU og Nato for å demokratisere og pasifisere verdensimperialismen til en snill forsvarsallianse.

Helt åpenbart er det at den generasjonen som er oppvokst med «Kommunismns død» kan innbilles de mest vanvittige saker om verdensutviklingen, om muligheten for å stoppe økologiske katastrofer under barbarisk kapitalisme og «evig fred» mellom imperialister. 

Allerede i 1917 påpekte Lenin at verden allerede var delt opp. Nå skal de redde seg ved å dele den opp på ny. Helt normalt.

Alt det som heter strategiske mineraler er det i dagens verden mangel på. Det gjelder gull,sølv,kobolt, bly, magnesium, kvikksølv, molybden, nikkel, tinn, tungsten, zink,etc etc

Å ofre Repparfjorden og Førdefjorden har ikke makten noen betenkeligheter med. Får ikke verdenskapitalismen de nødvendige råstoffene på fredelig vis, tar den til krig. Nå er det også Afrika som skal nyoppdeles. Tyskland okkuperer Mali og Sahel for der finnes viktige råstoffer.

Splittelsen i Rødt går mellom ny-kautskyanere samlet rundt kapitalistisk fred, i praksis nato-sosialdemokrater og opposisjonen som skjønner at Nato er det amerikanske Imperiet i permanent krig. Også i Norge for okkupasjonen av Russland.

Disse to oppfatningene er fullstendig på total kollisjonskurs, kan overhodet ikke leve sammen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    25 mai 2022 18:58

    Steigan.no er nyttigare enn NRK og den store massen av norske Nato-aviser.

    Spørsmålet er kor lenge Steigan.no får høve til å opplysa folket. Eg tippar sterke krefter i samfunnet kan tenkja seg å kverka avisa. Raudt-medlemer bør vera dei siste til å hjelpa til med det.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kullkraftverk bygges i rekordtempo:

Parisavtalen er død!

Forrige innlegg

Når du er mellom barken og veden

De minst dårlige løsningene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.