POSTED IN Krig-fred, Russland

Ifølge uavhengig nettsted:

Britisk etterretning hadde et hovedansvar for bombingen av Krim-broen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvis det som fremkommer i meldingen under er korrekt er dette i praksis en krigserklæring fra Storbritannia mot Russland. Men vi får nok ikke noen offisiell innrømmelse av det fra britisk side.

Det er naturligvis en rekke mennesker involvert både i planlegging, logistikk og utførelse fra en rekke land.

Det politiske viktige her et at det bekrefter det vi har hevdet lenge. Dette er ikke en krig mellom Ukraina og Russland. Det er en krig mellom Nato (først og fremst USA) og Nato i Ukraina. Det er Nato-land som holde Ukraina flytende militært og økonomisk. Landet er teknisk konkurs. I praksis er det først og fremst penger fra USA som driver landet administrativt. Og etter folketallet bidrar også Norge med store beløp.

Det bekrefter at det som skjer ikke handler om Ukraina, slik det aldri har gjort, men om å knekke Russland. Krigen drives i praksis av Nato-offiserer og Nato-materiell, logistikk og etterretning, men med ukrainske soldater som frontsoldater.

For å holde støtten til dette krigseventyret må det en massiv propaganda til, noe vi bli dusjet av via mediene hver dag. Men det er andre land i Europa som ikke har noe oljefond og der merker befolkningen hvilken pris de må betale for Nato-krigen mot Russland. Når prisen for å støtte korrupte Ukraina er sult og kulde, da spørs det hvor lenge befolkningen i EU-landene og USA vil finne seg i dette.

For det er noen som må betale for å fortsette krigen. Krig er det dyreste og mest destruktive som finnes. Krigen vil ikke bare avgjøres på slagmarken, men hjemme i stuene hos alle oss.

Det sitter langt inne å innse at dette er det vi som har lagt opp gjennom brutte avtaler med Russland og fremskyvning av Nato og Nato-våpen helt til Russlands grenser. Når vil vår egen befolkning måtte betale prisen for politisk dumskap. Men har virkelig våre valgte politikere trodd på eventyret om det svake Russland som vil falle sammen rundt neste sving?

Knut Lindtner
Rdaktør

Britisk etterretning planla bro-bombing – melder Grayzone.

I flere måneder har  britiske operatører studert på hvordan de kunne sprenge den strategiske broen.

Ansatte i britisk etterretning kom i april med en studie der de undersøkte måter å sprenge den russiske Krim-broen. Dette rapporterer Grayzone.

Denne hemmelige  konspirasjonen ble skissert etter forslag fra Chris Donnelly, operatør i den britiske hærens etterretning. Dette rapporterte Grayzone på tirsdag, der de siterer indre dokumenter og korrespondanse som gravejournalister fikk tak i fra uidentifiserte kilder.

Det oppgitte målet var å ødelegge broen og på den måten ødelegge russernes forsyningsruter, å isolere militære styrker på Krim, og midlertidig blokkere maritim tilgang til Azov-havet.

Planen hadde tittelen: «Dristig støtte til Ukrainas maritime angreps-operasjoner». Den var produsert av en veteran i det britiske militæret, Hugh Ward, ifølge dokumentene som, Grayzone fikk tak i. Donnelly, som også er en NATO-veteran, mente planen var «virkelig svært imponerende».

Allerede i april 2022 ble planen skissert for senioroffiserer i britisk etterretning, en skisse over hvordan man kunne sprenge Kerch-broen til Krim sammen med ukrainske styrker. Kit Klarenberg har hele historien med bakgrunn i de lekkede dokumentene:

Hugh Ward kom med flere muligheter til å sprenge broen som hadde kostet 4 milliarder dollar. Det skulle også inkludere et rakettangrep på betongpilarene på hver side av sen sentrale buen der båter kan passere. Han undersøkte også om man kunne bruke dykkere eller undervanns-droner til å feste undervannsminer til pilarene på «det svakeste punktet» på broen.

Selv om angrepet forrige uke ble utført av en lastebilbombe og ikke slik det var foreslått i de britiske analysene, så er det klare indikasjoner på at britiske spioner hadde delt sine ideer med Ukrainas regjering «på høyeste nivå», sier Grayzone.

Den tidligere forsvarsministeren i Lithauen Audrius Butkevičius 

Det foreligger en e-post der Donnelly sendte planene til Litauens forsvarsminister Audrius Butkeviciius. Over telefon nektet ikke Hugh Ward for at han hadde forelagt angrepsplanene for Donnelly, sier Grayzone.

«Jeg skal snakke med Chris og få han til å bekrefte hva jeg kan avsløre», sier Ward i en uttalelse.

Selv om Krim-broen blir benyttet av tusener av sivile daglig, så har ikke de britiske studiene noen slags referanse for å unngå ikke-stridende ofre.

Det viste seg at lørdagens bombing drepte minst fire sivile. Den russiske presidenten Vladimir Putin kaller eksplosjonen et terrorist-angrep, og antyder at mandagens  luftangrep mot infrastruktur i Kiev og andre ukrainske byer ble gjennomført som svar på bro-sprengningen.

Ukrainske medier skriver at angrepet var gjennomført av Security Service of Ukraine (SBU). Senior-ansatte i Ukrainas regjering feiret bombingen og kom med vitser om hendelsen. SBU sendte ut et fotografi av den ødelagte broen sammen med en uttalelse: «Solen står opp, og broen brenner praktfullt».

President Zelenskys senior-rådgiver Mikhail Podoliak twitret en melding der han skryter: «Dette er bare begynnelsen».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Romeo Varga

https://www.rt.com/news/564495-uk-plotted-crimea-bridge-attack/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Uregelmessigheter i normal tankegang kalles ofte politikk !
  Fravær av normal tankegang fremprovoser ofte Krig !

  Vi glemmer ofte Russlands historie og jeg forstår på mange måter Russlands aggresjon mot et vesten som blir mer og mer nærgående og aggressivt. – De har all grunn til å frykte et Europa som sakte, men sikkert glir inn i diktaturet sammen med USA, og jeg spør meg selv – er vi ikke i diktaturets favntak allerede!
  Sutt å provosere Russland ! – det er en krig vesten aldri kan vinne. – Det vil kun bringe ulykke over oss alle !

  The Way Life’s Meant to Be – ELO (lyrics) HD
  https://www.youtube.com/watch?v=gyQYAvOA2jY

  God Helg !

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 oktober 2022 18:57

  Noreg er òg påmeldt i krigen mot Russland. Regjering og storting var raskt ute med å velja side.

  Offiserstalsmann Torbjørn Bongo seier no at me ikkje er heilt klare for denne krigen enno.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen startet allerede i 2014.

Krigen sett fra en russisk obervatør.

Forrige innlegg

EU-ledere holder resultatløst stormøte i Praha.

Men det er de som ikke deltok (Russland og USA) som setter dagsorden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.