POSTED IN Israel

I Norge rapporteres ikke dette.

Det pågår omfattende drap av palestinere på den okkuperte Vestbredden.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FN-rapport: Israel har drept 167 palestinere på den okkuperte Vestbredden siden årets begynnelse.

Fra Palestine Chronicle

Antallet palestinere som er drept på den okkuperte Vestbredden av israelske styrker siden begynnelsen av året har nådd 167. I 2022 var antallet 155.

Dette rapporterer FNs kontor for Coordination of Humanitarian Affairs (UNOCHA). Årets tall  overstiger altså det totale antall drepte palestinere i 2022.

De israelske okkupasjonsstyrkene drepte en ung palestiner i Tulkarm.

Jarad ankom først det nærliggende Thabet Public Hospital i en kritisk tilstand, før han ble erklært død.

I tillegg til den israelske hærens drap har ulovlige jødiske bosettere skutt og drept en palestinsk mann, og såret to andre under et bosetterangrep i landsbyen Burqa nær Ramallah. Det skjedde den 4. august. Dette øker antallet drepte palestinere av bosettere på Vestbredden fra begynnelsen av 2023 til 7. august til syv.

UNOCHA (FNs kontor for koordinering av humanitær innsats) bekrefter dette. Siden januar dette året har 683 palestinere blitt såret av ammunisjon fra de israelske styrkene på Vestbredden. Dette er mer enn dobbelt så mange som i samme periode i 2022. Da var tallet 307.

Mahmoud Jihad Jarad, 23.

Sikkerhetsstyrker fra det palestinske politiet angrep begravelsesfølget da man skulle begrave en ung mann fra Nablus som var drept av israelerne.

Khalifa, en innbygger i Ein Beit El Ma-leiren vest for Nablus ble ført til sykehus etter  et militær-raid i området Zawata nær byen Nablus på Vestbredden. Han ble senere erklært død. Ifølge et palestinsk nyhetsbyrå, WAFA, raidet israelske styrker Zawata etter konfrontasjoner med lokale innbyggere. Der ble Ameer Khalifa, 27 år, truffet i hodet av en kule

Representanter for palestinsk myndigheter (PA) åpnet ild mot de palestinske sørgende som deltok i begravelses-prosesjonen for Ameer Khalifa. I en video publisert av Quda News Network på sosiale medier, kan man se sikkerhetsstyrker fra de palestinske myndighetene angriper de sørgende som deltok i begravelsen til Khalifa.

I dette årets seks første måneder har FN registrert 591 bosetter-relaterte hendelser som har resultert i palestinske ofre og ødelagte eiendommer, eller begge deler.

UNOCHA legger til at de israelske okkupasjons-myndighetene har revet, konfiskert eller tvunget folk til å rive 56 hus i Øst-Jerusalem, og i Area C på Vestbredden. Det inkludere seks hjem som de israelske myndighetene sier mangler byggetillatelse – noe som er helt umulig å få. Som et resultat ble 23 palestinere, inkludert 12 barn – hjemløse. Og levekårene for ytterligere 3500 personer ble berørt.

https://www.palestinechronicle.com/un-report-israel-killed-167-palestinians-in-occupied-west-bank-since-start-of-year/

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • «Vår rase er the MASTER RACE», uttalte Menachem Begin, og videre: «Vi er DIVINE GODS på denne planeten. Vi er så forskjellige fra de mindreverdige raser som de er fra insekter.» Wow! Det er jo så drøyt at det går Adolfs ariere en høy gang.

    I våre dager har vi Yuwal Noah Harari av samme ulla som kaller medmennesker HACKABLE ANIMALS; i hans som i Begins øyne er alle andre som dyr å regne, som palestinerne, som faktisk ER etniske semitter.

    Svar
    • Israel opererer rasistisk diskriminerende ikke bare mot palestinere, men også i maktstrukturen internt i landet, med sentraleuropeiske ashkenazi på toppen, så de sefardiske, så de arabiske og nederst på rangsstigen de fra Etiopia.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Geir Hasnes:

Det grønne skiftet, klimarekorder og ekstremvær.

Forrige innlegg

Gud forby, men kan det også være vaksinen?

Dødeligheten blant covid fullvaksinerte leger øker år for år.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.