POSTED IN Midt-Østen

I motsetning til Nato-landene

Hezbollah får fast representasjon i Moskva.

0
Print Friendly, PDF & Email

Moskva inviterer Hizbollah til å åpne en representasjon i Russland

I mars var den russiske regjeringen i tre dager vert for lederen til Hizbollahs parlamentsgruppe i Libanon, Mohamed Raad. Han ble fulgt av Ammar al-Musawi, kommunikasjonsfunksjonær for Allahs Parti, og Ahmad Melli, spesialist om internasjonalt forhold.

Russia anser Hizbollah ikke lenger som en libanesisk motstandsorganisasjon, men som et transnasjonal politisk parti, med tilstedeværelse i Syria, Irak og Jemen. Denne oppfatningen er allerede delt av Vesten, men deres mål er derimot å delegitimere Hizbollah‘s militære grein.

Tvert om inviterer Kreml partiet til å åpne et permanent representativ kontor i Moskva. Ved å gjøre dette meddeler Russland sin intensjon om å opprettholde en dialog ikke bare med den politiske fraksjonen, men også og først og fremst med den militære delen. 

Moskva hadde tidligere aldri noen forbindelser med Hizbollah. De hadde opphevet alle kontakter med sjia-krigere etter kidnappingen av fire av sine diplomater under den libanesiske borgerkrigen, etterfulgt av forferdelige hevntiltak. Det russiske forsvarsministerium som oppdaget og etter hvert satt pris på den libanesiske motstanden under den syriske krigen, har allerede invitert deres representanter flere ganger til å snakke foran sine akademier.

Russland får gradvis fotfeste i Libanon hvor de kunne lene seg til det demokratiske partiet av Prins Talal Arsan og til Hizbollah. De kan forhandle med USA om tilbaketrekking av Hizbollah fra Syria i bytte med Tyrkias uttrekking. 

Oversatt av Christiane Møssner

https://www.voltairenet.org/article212727.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ansiktsmasker:

Er de mere til plage enn til gavn?

Forrige innlegg

Global temperatur april:

Lite som tyder på global oppvarming.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.