POSTED IN Endring av politikken, Konspirasjoner / Sammensvergelser, Kupp/Fargerevolusjoner

I et annet land ville det han gjorde blitt kalt landsforræderi.

Er ikke dette oppskriften på statskupp?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs forsvarssjef tok hemmelig initiativ bak president Trumps rygg

Av Pål Steigan -16. september 2021

General Mark Milledy flankert av Donald Trump og visepresident Michael Pence. DoD Photo by Navy Petty Officer 2nd Class Dominique A. Pineiro

General Mark Milley, formann i Joint Chiefs of Staff i USA, tok i all hemmelighet personlig initiativ bak ryggen til president Donald Trump for å hindre at han skulle gi ordre om en potensielt farlig militæraksjon.

Dette går fram av ei bok av den legendariske journalisten Bob Woodward og Washington Post-veteranen Robert Costa. Boka som har tittelen Peril kommer på markedet om kort tid, men det er sendt ut smakebiter fra den som avslører noe av det mest dramatiske spillet bak kulissene i USAs politikk.

CNN gjengir utdrag fra boka der det framgår at general Milley var rystet over Trumps opptreden etter valgnederlaget og fryktet at han skulle «bli vill», go rogue. «Du vet aldri hvor bristepunktet til en president er,» sa Milley til staben si, ifølge forfatterne.

Som svar tok Milley ekstraordinære tiltak, og innkalte til et hemmelig møte i Pentagon-kontoret sitt 8. januar for å gjennomgå prosessen for militære aksjoner, inkludert lansering av atomvåpen. I en tale til ledende militære tjenestemenn med ansvar for National Military Command Center, Pentagons krigsrom, instruerte Milley dem om ikke å ta ordre fra noen med mindre han var involvert.

«Uansett hva dere blir fortalt, gjennomfører dere prosedyren. Dere følger prosedyren. Og jeg er en del av den prosedyren,» sa Milley til staben sin, ifølge boka.

Deretter gikk han rundt i rommet, så hver offiser i øynene og ba dem verbalt bekrefte at de forsto.

«Har det?» spurte Milley, ifølge boka.

«Ja, sir.»

‘Milley anså det som en ed,’ skriver forfatterne.

Peril er bygd på mer enn 200 intervjuer der Woodward og Costa får fram førstehånds informasjon om de siste dagene i Trumps presidentskap. De har også sikret seg dokumenter, eposter, kalendre, dagboknotater, eposter og møtereferater.

Milley fikk en telefon fra speakeren i Representantenes hus, Nancy Pelosi, der hun sa: «Du vet at han er gal, og at han har vært gal lenge.»

Ifølge Woodward og Costa svarte general Milley: «Madam Speaker, I agree with you on everything.»

Sjefen for Joint Chiefs of Staff er den overordnede for alle USAs væpnede styrker. Alle toppgeneralene rapporterer til ham. Og i situasjonen rundt 6. januar fryktet general Milley at Trump skulle utløse en krig for å avlede oppmerksomheten fra valgnederlaget.

Etter smtalen med Pelosi ga han sjefene for NSA og CIA om å være på vakt mot alt og overvåke alt.

Woodward og Costa skriver:

‘Milley overvåket mobilisering av USAs nasjonale sikkerhetsstat uten at det amerikanske folket eller resten av verden ante noe om det.’

General Milley ringte også to ganger til forsvarssjefen i Kina for å orientere om situasjonen og om sin posisjon. Han ville sikre seg at det ikke kom til noen krig med Iran, Kina eller andre og ingen bruk av atomvåpen.

«General Li, jeg vil forsikre deg om at den amerikanske regjeringen er stabil og at alt kommer til å være i orden,» sier de Milley fortalte ham. «Vi kommer ikke til å angripe eller utføre noen kinetiske operasjoner mot dere.»

Donald Trump har kommentert referatene fra general Milleys uttalelser og sa at «jeg går ut fra at han vil bli stilt for retten for forræderi». «For protokollen: Jeg tenkte aldri på å angripe Kina og Kina visste det.» «De som har fabrikert denne historien er sjuke og demente, og de som trykker det er like ille.»

Kommentar: Djupstaten i aksjon

Det er all grunn til å tro at Woodward og Costa har gjort hjemmeleksene sine skikkelig når det gjelder kildene. Det later til at Peril vil gi et helt unikt bilde av den amerikanske djupstaten i aksjon i en av de mest kritiske situasjonene i nyere amerikansk historie. Det vi ser er jo konturene av et militærkupp mot den valgte presidenten.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Anna Sullivan

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • » Potensiell farlig militæroperasjon»

  Som f. eks bombingen av Libya, eller invasjonen i Irak og Afghanistan? 🙂
  Det blir tydeligere og tydeligere at Trump var en farlig mann.
  For bakmennene i USA /Israel, – og dermed media i Norge.

  Svar
 • Synes det lukter journalist stunt lang vei. Men med Nanci Pelosi på lag er det mere alvorlig. Allikevel føyer det seg inn i en endeløs rekke av angrep på Trump. Og hvor det skal se ut som de «fredselskende» «demokratene» tar ansvar og rydder opp.
  Men nei. De tok fullstendig feil, Trump hadde aldri tenkt å go rogue, slikt er det «demokratene» som gjør.
  Det var enda en oppvisning i manglende demokratisk kultur.

  Svar
  • Ja, det blir tydeligere og klarere at dette «valget» i USA var fikset.
   Bakmennene måtte ha inn noen som kunne styres. En omplasserings-hund.
   ( – Som de har noe på.)

   Svar
 • General Milledy er antagelig US Army mest woke soldat, så oppsatt på å gjøre karriere via politisk korrekthet at han er blitt fanget av sin egen jakt etter anerkjennelse. Det samme har også hendt med norske toppoffiserer og minst to tidligere forsvarssjefer, ingen nevnt og ingenting glemt. Milledy hadde ansvaret for den feilede Army Combat Fitness Testen, forsøkte å holde tilbake rapporten om militære feil gjort i Irak, holdt nasjonalgarden unna Capitol Hill 6. januar, la ansvaret for å ha ryddet Lafayette Square på president Trump, har rotet det fryktelig til med uttrekkingen fra Afghanistan og har endt opp med å promotere kritisk raseteori som viktigst av alt i stedet for US Armys kampberedskap. Likevel stiger mennesker som ham i gradene, simpelthen fordi han behager den nå dominerende politiske grupperingen i Washington DC.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

LOs sponsing av hoppsporten:

Kan ikke bruke kontingentpenger til å motarbeide arbeidstakerrettigheter

Forrige innlegg

De sa det var frivillig.

Nå mister du jobben hvis ikke bøyer deg for vaksinekravet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.