POSTED IN Økonomi

I dag er et av fire land i verden utsatt for sanksjoner.

Putin: Vesten ødelegger økonomien i verden.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Putin: Vesten ødelegger det globale økonomiske systemet.


Mange nasjoner ønsker å arbeide for hele menneskeheten, ikke for de få velstående, sa den russiske presidenten.

Vestlige land ødelegger det eksisterende rammeverket for globale økonomiske relasjoner som de var med på å bygge i utgangspunktet, sa Russlands president Vladimir Putin tirsdag, og la til at mange land er motstandere av dette.

Putin uttalte på plenumsmøtet til Eastern Economic Forum i Vladivostok, at landskapet i den internasjonale økonomien endrer seg fordi «noen land, først og fremst vestlige nasjoner, ødelegger det internasjonale økonomiske systemet med finansielle, handels- og økonomiske forbindelser».

Vladimir Vladimirovitsj Putin er en russisk politiker som er Russlands president siden 2012. Han var tidligere Russlands statsminister fra 1999 til 2000, Russlands president fra 2000 til 2008, og statsminister igjen fra 2008 til 2012. Wikipedia

Denne destruktive aktiviteten skjer imidlertid samtidig med utvidelsen av »et genuint handelssamarbeid», som involverer mange nasjoner rundt om i verden, som motstår ethvert eksternt press og prioriterer sine egne nasjonale interesser, sa Putin.

«De prioriterer ikke midlertidige politiske hendelser, men fremmer sine egne prosjekter som gir direkte og langsiktige fordeler for deres befolkninger», sa Putin og la til at dette gjør at vi får en ny internasjonal modell, som «ikke er formet etter vestlig diktat og standarder og gir bare fordeler til det utvalgte ‘gylne mindretallet’, men hele menneskeheten og den multipolare verden som utvikler seg.».

Putins kommentarer kommer etter at Russlands utenriksminister Sergey Lavrov tidligere denne måneden sa at den økonomiske gruppen BRICS – som nylig annonserte en enestående utvidelse – og Shanghai Cooperation Organization (SCO), får mer internasjonal innflytelse ettersom mange nasjoner forsøker å omgå vestlig dominans som ikke tar hensyn til dem.

I juni anslo han også at ett av fire land i verden til en viss grad er sanksjonert av amerikanske eller europeiske nasjoner. I følge Lavrov betyr dette at Vesten bruker de globale økonomiske systemet «som et instrument for tvang, utpressing og straff».

Vestlige land innførte spesielt harde sanksjoner mot Russland på grunn av Ukraina-konflikten, inkludert frysing av russiske gull- og valutareserver til rundt 600 milliarder dollar, et grep som Moskva fordømte som et rent «tyveri».

Fra RT, publisert 12. september 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light.
Orginalartikkel: West destroying global economic system – Putin.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valg – og «forfalskete» nyheter?

Av folk som ikke vet sitt beste? Men begynner å tenke selv?

Forrige innlegg

Er dette troverdig: Klarte ikke fly en Cessna 172.

Manøvrerte et stort passasjerfly rett inn i Pentagon et par meter over bakken.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.