POSTED IN Gaza, Israel

Hvorfor gjorde de ikke noe?

Israels forsvar (IDF) visste om angrepet før det kom.

0
Print Friendly, PDF & Email

The Jerusalem Post: IDF kjente til Hamas’ plan om å kidnappe 250 israelere før angrepet 7 oktober.

Av Jerusalem Post.

Et dokument som dukket opp nylig, har avslørt at de israelske forsvarsstyrkene (IDF), og etterretningssystemene hadde detaljert kunnskap om Hamas’ plan om å angripe Israel, og kidnappe 250 mennesker uker før massakren 7 oktober. Dokumentet, som ble skrevet i IDFs Gaza-divisjon, skisserte Hamas’ intensjoner og var kjent for toppene i etterretningstjenesten, ifølge en rapport fra Kan News.

Dokumentet, med tittelen «Detailed End-to-End Raid Training», ble distribuert 19 september 2023, og beskrev i detalj rekken med øvelser utført av Hamas sine eliteenheter. Disse øvelsene inkluderte angrep på militære stillinger og kibbutzim (kollektive samfunn i Israel), kidnapping av soldater og sivile, og forvaring av gislene når de var på Gazastripen.

Rapporten fra Kan News uttalte: «Sikkerhetskilder fortalte Kan News at dokumentet var kjent for etterretningsledelsen, i det minste i Gaza-divisjonen». Dokumentets avsløringer kom i kjølvannet av omfattende kritikk av manglende evne til å forutse og forhindre angrepet 7 oktober, som resulterte i betydelige skader og gisler.

Advarsler ble ikke fulgt opp.

IDF hadde presis informasjon om Hamas sine intensjoner, men på grunn av rådende oppfatninger innen sikkerhetsetablissementet og mulig uaktsomhet fra høytstående tjenestemenn, ble ikke advarslene fulgt opp.

Rapporten beskrev videre at israelske etterretningstjenestemenn overvåket øvelsene, og dokumenterte trinnene Hamas planla å ta etter å ha trengt inn i israelsk territorium, og overtatt militære stillinger. Det forventede antallet gisler, ifølge dokumentet, var mellom 200 og 250 personer.

Israelsk sikkerhetsgjerde (Foto: iStock)

«Israelske etterretningstjenestemenn som overvåket øvelsen, beskrev i dokumentet de neste trinnene etter å ha brutt inn i Israel og overtatt postene, og fastslått at instruksen var å overlevere de fangede soldatene til kompanisjefene. Det forventede antallet gisler, heter det, er mellom 200 og 250 personer», rapporterte Kan News.

Denne informasjonen, kombinert med en nytt og sofistikert sikkerhetsgjerde ferdigstilt to år før angrepet, ble antatt å ha gjort et slikt angrep usannsynlig. Imidlertid sviktet gjerdet under Hamas-angrepet, noe som fremhever en betydelig svikt innen etterretnings-og sikkerhet.

Generalstabens etterforskningsteam forventes å presentere de første funnene fra denne svikten til stabssjefen i løpet av de kommende ukene, da landet forsøker å forstå hvordan et slikt sikkerhetsbrudd kan oppstå, til tross for at de har detaljert forhåndskunnskap om fiendens planer.

Israel-Hamas-krigen begynte 7 oktober da Hamas satte i gang et angrep, med tusenvis av terrorister som brøt seg igjennom fra Gaza-grensen, og tok mer enn 240 gisler inn på Gazastripen.

Under massakren ble mer enn 1200 israelere og utenlandske statsborgere myrdet, inkludert over 350 i musikkfestivalen Re’im og hundrevis av israelske sivile over grensesamfunnene til Gaza. 120 gisler er fortsatt i Gaza-fangenskap.

Fra The Jerusalem Post, publisert 17 juni 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: IDF knew of Hamas’s plan to kidnap 250 before October 7 attack – report.

Om avisen:
The Jerusalem Post er en israelsk avis som blir gitt ut daglig på engelsk i fullformat. Avisen ble grunnlagt 1. desember 1932 av Gershon Agron som The Palestine Post. Wikipedia.

Forsidebilde: KI-generert

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Anklageskriftet mot Pfizer i Kansas:

Svindel og bedrag fra begynnelse til slutt.

Forrige innlegg

Uvanlig tidlig presidentdebatt:

Planlagt utskifting av Biden?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.