POSTED IN Virkelighetsforståelse

Her gjelder to typer moral:

En for oss og en for de andre.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi tar med denne videoen for å illustrere at det pågår og har pågått lengt verre kriger enn det vi ser i Ukraina nå. Videoen understreker at vi opererer med to typer moralske standarder: En for oss (en skikkelig slapp en hvor vi bortforklarer egne overgrep) og en for de andre (i dag russerne i Ukraina), dvs. en moral som er veldig streng.

I praksis har vi dermed svekket vår egen moralske posisjon avgjørende. For det vi sitter igjen med er to moraler, altså dobbelt moral, med andre ord det som på vanlig språk kalles hykleri.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: De’Andre Bush

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «…to typer moralske standarder: En for oss (en skikkelig slapp en hvor vi bortforklarer egne overgrep) og en for de andre (i dag russerne i Ukraina), dvs. en moral som er veldig streng.»

  Tomm kristiansen skriver ganske nøkternt:
  DOBBELTMORAL: I Libya deltok Norge i 2011 med 588 bombeslipp, men fra denne krigen har ikke norske medier publisert de sterkeste bildene. –Hadde vi sett dem, ville Stoltenberg og Gahr Støre måttet svare uhyrligheter de nå anklager Russland for, skriver Tomm Kristiansen.

  https://www.vl.no/meninger/verdidebatt/2022/04/06/i-media-er-krigen-uten-blod/?fbclid=IwAR2Vm8aB2JjJHo1CAZYib6qjQ2v3sYG1KinP_CVQvzyU8y039Nv0bnsyLuU

  Svar
 • Godt innlegg om tingenes tilstand, men det handler dessverre ikke kun om moral !
  Det er så mye vi ikke forstår i denne verden og sannheten .. den er komplisert!

  Takket være Times of Israels avsløring i 2014 av den hemmelige israelske rapporten om khazarene og dagens Israel, blir intrigene bak den amerikanske og europeiske unions destabilisering av Ukraina og den pågående krigen desto tydeligere !

  Når vi nå også har informasjon om at den ukrainske presidenten Zelensky avviste den tyske kansleren Olaf Scholz forslag om fred bare dager før lanseringen av den russiske militæroffensiven har man på følelsen at dette handler om noe mer enn Russisk aggresjon og krig !

  Fremveksten av Ihor Kolomoisks marionettpresident Zelensky var nok ikke en tilfeldighet !

  Sannheter er alltid komplisert men litt historie hjelper !
  https://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/

  Svar
  • «…. ukrainske presidenten Zelensky avviste den tyske kansleren Olaf Scholz forslag om fred bare dager før lanseringen av den russiske militæroffensiven har man på følelsen at dette handler om noe mer enn Russisk aggresjon og krig !»

   Har ikke disse bakmennene noen fantasi; – eller dreier det seg om å ikke skifte ut en strategi som har virket før?
   I 1939. :
   Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke fianskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 april 2022 20:02

  Onsdag 6.4. USA og Storbritannia skulkar FN-møte om «biologiske aktivitetar» i naboland til Russland og Kina, mellom andre Ukraina.

  Torsdag 7.4. USA og Storbritannia greier å få fleirtal for å kasta Russland ut av Menneskerettsrådet i FN på bakgrunn av det som skal ha skjedd i Bucha.

  FN/WEF har eit truverdeproblem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ferieplaner?

I disse landene kan du reise uvaksinert på ferie.

Forrige innlegg

Om USA

DN-redaktør: De tok feil: «I alt.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.