POSTED IN Terrorisme, Tyskland, USA

Fra skanse til skanse:

USA innrømmer at det visste om planer om North Stream sprengning.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det mest interessante ved denne siste meldingen er at den frikjenner Russland fullstendig. Det som har skjedd i denne saken er ikke bare noe som angår vår del av verden. Det store flertallet mennesker på kloden følger med her. Helt åpenbart går ikke historien om Russland som ansvarlig hjem i store deler av verden og ikke her i vesten heller. Det blir for dumt.

Seymour Hersh avsløringer har brakt USAs regjering og norske myndigheter i forlegenhet. Her hevdes det at de sto bak sabotasjen. For å komme seg laus fra denne kroken (mistanken) ble det først konstruert en lite sannsynlig historien om en seilbåt i Østersjøen med 6 personer som skulle ha gjort det.

Hvis Scholz visste det før det skjedde er det i praksis landsforræderi.

Nå kommer denne nye historien om at USA visste om det, men gjorde ingen ting for å stoppe det. Nærmere delaktighet kommer en nesten ikke. For å oppsummere:

President Biden sverget på en pressekonferanse med kansler Scholz at USA skulle sørge for at rørledningen aldri kom i drift. Da den var sprengt uttrykte både utenriksminister Blinken og ikke minst viseutenriksminister Victoria Nuland sin glede og tilfredshet over resultatet.

Nærmere en innrømmelse over direkte medansvar kommer en ikke. Denne siste meldingen bekrefter egentlig at USA stod bak. Norges rolle er underordnet, men vil sannsynligvis bli en nasjonal skam for vårt land i all fremtid.

Knut Lindtner
Redaktør

CIA sier de var klar over ukrainske planer om å sabotere Nord Stream helt siden juni 2022.

Fra Voltaire Network.

Ifølge et Discord Leaks-dokument som Washington Post har plukket opp fra en venn av Jack Texeira, så fikk CIA så tidlig som i juni 2022 nyss om at Ukraina planla å sabotere Nord Stream.

CIA skal angivelig ha delt denne informasjonen med Tysklands etterretningstjeneste før den 26. september 2022, da sabotasjen ble gjennomført. Dette har etterretningsoffiserer i Tyskland bekreftet. Samtidig fant en privat ekspedisjon hvor en journalist fra The Grayzone deltok, en drivende båt på åstedet. 

Denne båten er identisk med slike  som ukrainske kamp-svømmere bruker.  I desember 2022 erklærte flere fremtredende europeere og amerikanske tjenestemenn at det ikke fantes noen bevis på at Russland var skyldig i sabotasjen. Sabotørene skal angivelig har handlet etter direkte ordre fra general Valerij Zaluzhnyi, øverstkommanderende i den ukrainske hæren, og hans nestkommanderende Dmytro Yarosh.

Til tross for det som CIA legger ut, frikjenner det ikke USA som medskyldig, når man tar i betraktning at  Dmytro Yarosh er et historisk medlem av NATOs Secret Service. Han har siden 2000-tallet gjennomført flere hemmelige operasjoner mot Russland på vegne av Den Atlantiske Alliansen.

Nord Stream-rørledningen er eid av et internasjonalt russisk-tysk-fransk og nederlandsk konsortium.

Sabotasjen på denne infrastrukturen blir sett på som en krigserklæring mot Russland, Tyskland, Frankrike og Nederland.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article219440.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «Norges rolle er underordnet, men vil sannsynligvis bli en nasjonal skam for vårt land i all fremtid. »

  Da måtte vi hatt politikere og et media som bedrev selvransakelse, og ikke hadde dobbeltmoral som sin moral-kodeks.

  Dessuten; innenfor psykopati-kulturen ligger ikke evne til skam.

  Svar
 • Northern Light.
  10 juni 2023 18:05

  Michael Hudson: Av-dollariseringen er et virkemiddel mot amerikansk militarisme.

  Av Ekaterina Blinova.
  Et alternativ til dollaren er den eneste måten å redde verden fra den Washington-ledede militariseringen, sa professor Michael Hudson, økonom og tidligere Wall Street-analytiker, til Sputniks New Rules-podcast. Av-dollariseringen tar fart, og amerikanske forskere advarer om at det trolig ikke er noen vei tilbake.

  Washingtons beslutning om å fryse Russlands utenlandske dollarreserver på grunn av Moskvas intervensjon i Ukraina har blitt dråpen for landene i det globale sør, som i økende grad har begynt å se etter et alternativ til dollaren. «I det siste et og et halvt året har USA sagt, ‘hvis andre land gjør noe vi ikke liker, har vi ganske enkelt rett til å ta alle dollarene deres», sa Hudson.

  «For eksempel ønsket Venezuela å ha en sosialistisk regjering. Så USA sa til England: «Ta alt Venezuelas gull, og vi vil utpeke en ny president i Venezuela, og Venezuela mistet gullreservene. USA sa til Kina, Iran og andre land: «Hvis dere ikke deltar i sanksjonene mot Russland og Kina, hvis du ikke vil begå økonomisk selvmord ved å la USA kolonisere deg økonomisk, tar vi bare alle pengene dine. Alt er fair play, du har dollar. Vi tar dem».

  Så USA viste hele verden at dollaren ikke lenger er trygg, og at dollaren nå er en politisk valuta. Men det er ikke hele historien. Man kan spørre: hvordan pumpes disse dollarene inn i verdensøkonomien?

  Hudson avslørte at han hadde mange møter med utenriks- og forsvarsdepartementet etter at USA gikk fra gullstandarden. På den tiden sa de»: Ja, så lenge andre land har reservene sine i dollar og ikke i gull, så kan vi bruke alle pengene vi ønsker militært, og de vil ikke våge å kjempe mot oss», sa Hudson. Men etter at verdens land innså at USA bruker sitt dollar-hegemoni for å fremme militær ustabilitet over hele kloden, bestemte de seg for å slutte å redde dollaren og bytte til deres nasjonale valutaer.

  «Saudi-Arabia og Kina handler nå i sine egne valutaer, og BRICS-landene – Russland, Kina, Iran, andre land – de handler nå i sine egne valutaer seg imellom». Foreløpig er dette bare bilaterale avtaler fordi det egentlig ikke finnes en felles alternativ valuta. For å lage en alternativ valuta utover hverandres valuta, må du ha et alternativ til IMF. Og det var det Brasils president Lula snakket om da han dro til Asia».

  Hvordan kan BRICS-valuta erstatte dollaren?
  «Hvordan lager vi et felles alternativ banksystem?» spurte Hudson. «Problemet med et alternativt banksystem er at medlemmene må være enige om hvem som får kredittene. Ideen er å opprette noe som John Maynard Keynes foreslo i 1944, en bank som oppretter «papirgull», kunstige penger, og i hovedsak gir dem til de forskjellige landene. Denne typen spesielle penger er ikke den typen penger du bruker i dagligvarebutikken. Det er ikke penger som vil bli brukt innenlands. Det er penger som skal gjøre hva gull gjør.

  I januar 2023 tok Russlands utenriksminister Sergey Lavrov og Brasils president Lula opp spørsmålet om en felles BRICS-valuta. Ifølge den russiske finansministeren Anton Siluanov kan en felles BRICS-valuta brukes som en enhet for oppgjør uten dollar. BRICS-nasjoner har også foreslått at den nye felles valutaen kan sikres ikke bare av gull, men også for eksempel av sjeldne mineraler.

  Hva er bak myten om dollarens uunnværlighet?
  Washington har lenge vært klar over at nasjonene kan begynne å redusere sin avhengighet av dollar, ifølge Hudson. Derfor har de brukt mye på NGO-er og tenketanker i Europa, Russland, Kina og i Østen, alt for å prøve å forhindre og gjøre det umulig å ha et alternativ til dollaren, og for å forandre verden.

  «Se på hva som skjedde med oberst Gaddafi, lederen av Libya. Gaddafi sa at vi vil ha en gullbasert valuta for Afrika. Så i stedet for å holde dollar, kjøpte han gull. Så, NATO bombet landet til grus, fanget oberst Gaddafi, torturerte ham til døde og tok gullet fra sentralbanken, og ingen vet hvor det forsvant», sa Hudson.

  USAs ny-konservative tar til orde for å militært tvinge og ødelegge ethvert land som ønsker et alternativ til dollaren. De vil at verden skal holde seg til ‘IMF-tenkningen’ og økonomisk ortodoksi i vestlig stil. Hudson siterte økonomen prof. Paul Krugman, som i en artikkel i The New York Times insisterte på at «alle er så vant til å handle med dollar, at de ikke kan finne et alternativ».

  Fra Sputnik Internasjonal News, publisert 9 juni 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Michael Hudson: De-Dollarization is Remedy Against US Militarism.

  Svar
 • N.L. :

  » Denne typen spesielle penger er ikke den typen penger du bruker i dagligvarebutikken. Det er ikke penger som vil bli brukt innenlands. Det er penger som skal gjøre hva gull gjør.»

  Dette er altså et regnskap, involverte land imellom. – Som selvfølgelig alltid må baseres på tillit.
  ( Gull er kun et dyrt/arbeidskrevende alternativ til tillit.)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klima er ikke primært vitenskapelig konflikt, men en politisk.

Vil klima ble en ny konfliktsone mellom Russland og USA?

Forrige innlegg

Ingen avvikende meninger er lenger tillatt i Norge:

Konformistan, den nye diktaturstaten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.