POSTED IN Diverse

Forsvinner insektene?

Hva kan det skyldes?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg kan ikke bekrefte at det er en sammenheng mellom livet på jorden, søvnproblemer til mange mennesker og andre andre helseplager og heller ikke om insektsdød i forhold til økende stråling i vårt ytre miljø. Men det er vel verdt å tenke gjennom den han her skriver om. Vi gjør noe med vårt ytre miljø hele tiden uten å vite med sikkerhet hva konsekvensene er. Og at signaler (stråling) fra satellitter øker med antallet slike maskiner som svever over hodene våre.

Dette er en artikkel til ettertanke.

Knut Lindtner
Redaktør

HVOR ER ALLE INSEKTENE BLITT AV? 

Satellittene tar dem, alle sammen

Av Arthur Firstenberg, president for Cellphone Taskforce

Det mest oversette og største angrepet på livet på jorden regner ned på oss fra himmelen. Naturens ledninger som henger over oss fra horisont til horisont, bærer elektrisiteten som bidrar med kraft til kroppene våre, og informasjonen som preger veksten, helbredelsen og hverdagen vår, bærer nå skitten elektrisitet – millioner av frekvenser og pulseringer som forvirrer cellene og organene våre, og sløver nervesystemene våre, enten vi er mennesker, elefanter, fugler, insekter, fisk eller blomstrende planter.

Pulseringene forurenser jorden under føttene våre, omgir oss i luften vi flyr gjennom, renner gjennom havene vi svømmer i, flyter gjennom årene og meridianene våre, og trenger inn i oss gjennom bladene og røttene våre. Den planetariske transformator som før pleide å formilde solvinden, agiterer nå, setter i brann. 

Innsjøen Lough Neagh ligger i Nord-Irland og er Storbritannias største. Hver vår og sommer svermer det så tett med fluer rundt den at innbyggerne lukker vinduene mot den levende røyken. Klær som henger ute til tørk er dekket av dem. Det samme gjelder frontrutene på biler som reiser langs innsjøens halvannen mil lange kystlinje. Frem til 2023. 

I fjor, utrolig nok, var der ingen fluer å se. Ruter og hengende klær var tomme for dem. Ingen fløy inn gjennom åpne vinduer. Andre arter, som pleide å spise dem, var også borte – ender, frosker, fisk, ål og rovinsekter. Fluelarver var ikke der for å holde bunnen av innsjøen ren. Lite levde i innsjøen, bortsett fra en overvekst av alger. «Har økosystemet rundt Storbritannias største innsjø kollapset?» spurte The Guardian i en artikkel fra 19. februar 2024

Har hele jordens økosystem kollapset? spør vi, for det samme skjer overalt, ifølge rapporter jeg har mottatt i et år fra nesten overalt på alle kontinenter.

56 År med Global Vandalisme 

Den 13. juni 1968 fullførte USA sin lansering av verdens første konstellasjon av militære satellitter. Åtteogtyve av dem, mer enn dobbelt så mange satellitter som da kretset rundt Jorden, ble løftet til en høyde på 18 000 fot, rett i hjertet av det ytre Van Allen-strålingsbeltet. Influensaepidemien ‘Hong Kong’ (68-69) begynte to uker senere og varte i nesten to år.

I de neste tre tiårene ble himmelen langsomt fylt med hundrevis av satellitter, hovedsakelig til militære formål. Så, på slutten av 1990-tallet, ble mobiltelefoner populære.

Har satellitter noe med insektdød å gjøre?

Den 17. mai 1998 fullførte et selskap ved navn Iridium sin lansering av en flåte på 66 satellitter inn i ionosfæren, i en høyde på bare 485 miles (780 kilometer), og startet testing av dem. De skulle tilby mobiltelefontjeneste til allmennheten fra hvor som helst på jordkloden. Hver satellitt rettet 48 separate stråler mot jordens overflate, og delte dermed planeten inn i 3 168 celler. Rapporter om søvnløshet kom inn fra hele verden.

Iridiums satellitter startet kommersiell drift den 23. september, 1998. Effekten var ødeleggende. Jeg kontaktet 57 personer i mitt nettverk i 6 land, samt to sykepleiere, en lege og en støttegruppe for pasienter. 86% av de jeg intervjuet, og flertallet av pasienter og støttegruppemedlemmene, ble syke akkurat på onsdag den 23. september, med hodepine, svimmelhet, kvalme, søvnløshet, neseblødninger, hjertebank, astmaanfall, ringing i ørene, etc. Én person sa at det føltes som om en kniv gikk gjennom bakhodet tidlig onsdag morgen. En annen hadde stikkende smerter i brystet. Noen, inkludert meg, var så syke at vi ikke var sikre på om vi kom til å overleve. Vi var alle akutt syke i opptil tre uker. Jeg mistet plutselig luktesansen den 23. september, og fikk den ikke tilbake før seks år senere. Dødsstatistikk fra Det amerikanske senteret for sykdomskontroll (CDC) viste en 4% til 5% økning i dødsraten over hele landet som startet siste uken i september og varte i to uker. Noen mennesker rapporterte om en rødlig himmel natten til 23. september. 

I begynnelsen av desember 1998 fikk jeg igjen telefoner fra fjern og nær som spurte meg hva som hadde endret seg. Orbcomm, som leverer datatjenester til industrien, hadde gått kommersielt den 30. november med 28 satellitter som kretser i 800 kilometers høyde. 

Den 25. juli 1999 oppnådde et annet selskap, Globalstar, verdensomspennende dekning for mobiltelefoner med 32 satellitter, 1410 km opp, og begynte testingen. Jeg mottok igjen samtaler fra folk som var sikre på at jorden igjen føltes annerledes.

Den 28. februar 2000 fullførte Globalstar sin konstellasjon på 48 satellitter og ble kommersielle. Kvalme, hodepine, smerter i beina og pusteproblemer var utbredt, både blant de som kalte seg elektrosensitive og de som ikke gjorde det. Effektene ble følt fra fredag 25. februar, den forrige arbeidsdagen. 

Iridium, som hadde gått konkurs i august 1999, gjenopptok full kommersiell mobiltelefontjeneste over hele verden den 30. mars 2001 etter å ha signert en kontrakt med det amerikanske militæret. Natten til 30. mars ble ledsaget av en enda mer intens og omfattende rød himmel enn den som hadde ledsaget lanseringen av tjenesten to og et halvt år tidligere. Et rødt nordlys ble sett på den nordlige halvkule så langt sør som Mexico, samt på den sørlige halvkule. Det var et katastrofalt tap av føll for Kentucky-rasehester i slutten av april og begynnelsen av mai, og siden hopper aborterer flere uker til en måned etter en virusinfeksjon eller en annen utløsende hendelse, plasserte dette den utløsende hendelsen til rundt slutten av mars. Liknende fødeproblemer ble rapportert inn samtidig fra Ohio, Tennessee, Pennsylvania, Illinois, Maryland, Texas, nordlige Michigan og Peru. Oppdrettere rapporterte også om både nyfødte og eldre hester med uvanlige øyeproblemer, samt voksne hester med perikarditt. 

Den 5. juni 2001 la Iridium til data til sin tale-tjeneste, inkludert tilkobling til Internett. Heshet var en fremtredende klage blant mange som kontaktet meg i løpet av de neste få ukene.

I løpet av de neste to tiårene var Iridium og Globalstar de eneste leverandørene av satellittelefoner. SpaceX kom inn i bildet i 2019. 

I november 2019 begynte SpaceX regelmessig oppskytinger av 60 satellitter om gangen til en enda lavere bane, kun 524 til 563 km opp, og jeg begynte å motta rapporter fra mennesker over hele verden om hodepine, svimmelhet, søvnløshet, utmattelse, hudproblemer, følelser av nedtrykthet og hjerteproblemer. Nesten 200 personer i nettverket mitt rapporterte om hjerterytmeforstyrrelser, hjertearytmier eller hjerteinfarkter. 

I mars 2021 økte tettheten av signaler som forurenser ionosfæren betydelig. SpaceX, som allerede hadde skutt opp over 1000 Starlink-satellitter og testet dem på et begrenset antall kunder, skjøt opp 60 satellitter den 4. mars, 60 til den 11. mars, 60 til den 14. mars og 60 til den 24. mars. En konkurrent, OneWeb, skjøt også opp 36 satellitter natten til 24. mars. Flere satellitter ble skutt opp i rommet den måneden og den dagen enn noensinne tidligere. Og den 24. mars økte SpaceX dramatisk hastigheten på sine satellittinternettforbindelser til over 400 Mbps. 

Den 24. mars 2021 ble en terskel passert, og forverringen av livet på jorden akselererte enormt. Noen rapporterte at de ikke følte seg bra fra den 4. eller 11. mars, men 1000 personer i 50 land sendte meg e-post eller ringte meg den 24. mars eller senere for å bekrefte det jeg selv var klar over: at noe forferdelig var i ferd med å skje med planeten vår. Rapportene kom fra mennesker i New York City, Paris og London, og fra folk som bodde på avsidesliggende steder flere kilometer unna nærmeste mobiltelefontårn. De kom fra mennesker som ikke brukte noen trådløs teknologi i det hele tatt, og fra folk som hadde smartmålere i hjemmene sine og 5G-antenner utenfor som sendte meg e-post fra mobiltelefonene sine. De kom fra unge og gamle mennesker. Det spilte ingen rolle, de hadde alle lignende opplevelser. Alle, enten de var syke fra før eller ikke, ble plutselig mye sykere den 24. eller 25. mars, avhengig av tidssonen hvor de bodde, og de fleste sov lite eller ingenting natten til 24. mars.

Folk rapporterte at ikke bare de, men også ektefellen, barna, foreldrene, naboene, vennene, kollegaene, kundene, og alle andre de kjente var syke, utmattede og irriterte den 24. eller 25. mars, og hadde problemer med å sove. Noen rapporterte at kjæledyr eller husdyr var syke samtidig – katter, hunder, høner, geiter, kyr. 

Historiene var overensstemmende. De kunne ikke sove i en, to, tre eller flere netter, og det begynte den 24. eller 25. mars. Noen tok melatonin eller andre sovemidler, men fikk likevel ikke sove. De hadde smerter og kløe, enten over hele kroppen eller i spesifikke deler av kroppen, vanligvis føttene og beina. De hadde hodepine. De hadde muskelspasmer. De var svake og utmattede og kunne knapt stå eller gå, og noen snublet eller falt. De hadde hudutslett. De var svimle og kvalme, og hadde magesmerter og diaré. Ringingen i ørene deres var plutselig blitt mer intens. Øynene deres var røde, eller betente, eller synet deres ble plutselig verre. De hadde hjertebank, rask eller uregelmessig hjerterytme, eller plutselig høyt eller veldig lavt blodtrykk. Noen hadde neseblod, hostet opp blod, eller fikk sprukne blodkar i øynene. De var engstelige, deprimerte eller suicidale, og irritable. 

Siden da har SpaceX skutt opp raketter som bærer dusinvis av satellitter om gangen på ukentlig eller to-ukers basis, fyller himmelen med lysende objekter som forstyrrer astronomien, spyr ut kjemikalier som ødelegger jordens beskyttende ozonlag, fyller de øvre lagene av atmosfæren med vanndamp som ikke burde være der og som øker strømmen i den globale elektriske kretsen og voldsomheten i tordenstormer, og skaper rot i rommet med satellitter som ikke er annet enn solcellepaneler og datamaskiner som kontinuerlig feiler, slites ut og må byttes ut, og som blir deorbitert for å brenne opp i den nedre atmosfæren, fylle den med metaller og giftige kjemikalier for alle å puste inn – og endrer det elektromagnetiske miljøet på Jorda, som hadde vært uendret i tre milliarder år, og som livet under er avhengig av for sin livskraft og overlevelse.

Torsdag morgen, fra Boca Chica, Texas, lyktes SpaceX med å skyte opp sin Starship – den største rakett noensinne bygget, den de vil frakte menn og kvinner til Mars med – ut i rommet for første gang. Og på fredag skjøt de opp 23 nye Starlink-satellitter, som økte antallet som forurenser ionosfæren til over 6 000, nå ikke bare for internett-kommunikasjon med takantenne, men for direkte kommunikasjon med håndholdte mobiltelefoner. De 6 000 satellittene kommuniserer også direkte med hverandre, og de omslutter Jorden med pulserende laserstråler som frakter 42 millioner gigabyte (42 petabyte) data hver eneste dag. 

Alle jeg kjenner har hatt problemer med å sove og har lidd siden forrige onsdag, den natten Starship ble skutt opp. 

Er disse dyrene i ferd med å forsvinne?

Siden 24. mars 2021, har ikke bare menneskehelsen forverret seg, men også artsmangfoldet på kloden har stupt. Folk har ikke lagt så godt merke til tilbakegangen hos de større dyrene som ulver, bjørner, løver og tigre, som allerede var sjeldne, men de er sjokkert over den totale forsvinningen av de minste dyrene som bare nylig var så vanlige at du ikke kunne åpne vinduene uten at de fløy inn. De er sjokkert over forsvinningen av alle froskene som pleide å svømme i dammene deres, fuglene som pleide å bygge reder i trærne deres, ormene som pleide å åle seg på bakken, insektene som pleide å fly gjennom vinduene deres og dekke klærne som hang på klessnoren. Nyhetsbrevene mine fra 29. mars21. juni20. september, 17. oktober og 28. november 2023 bød på store historier om dette fra forskjellige deler av verden. Mine nyhetsbrev fra 5. desember og 26. desember 2023, samt 9. januar og 6. februar 2024, siterte enkeltpersoner fra hele verden som har sendt meg e-poster eller ringt meg, og jeg har en stor bunke med flere slike rapporter som du kan lese når jeg publiserer dem i fremtiden. 

Hvis vi vil ha en planet å bo på, ikke bare for våre barn, men for oss selv, må strålingen stoppes. Ikke bare må mobil-mastene, som er så stygge å se på, fjernes, men også mobiltelefonene som vi holder i hendene og har blitt så avhengige av, og satellittene som skviser ut alt liv som fortsatt er igjen under dem. Tiden begynner å renne ut.

Arthur Firstenberg  President, Cellular Phone Task Force
Forfatter av The Invisible Rainbow: A History of Electricity and LifeP.O. Box 6216Santa Fe, NM 87502
USAarthur@cellphonetaskforce.org
 

Oversatt av Monica Sortland/ChatGPT

Forsidebilde: Juan Pablo Mascanfroni

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • I min markise bygget vepser sitt bol. Jeg håpte de ville leve. Så fant jeg stadig døde. På bakken. En veps gikk rundt og rundt i ring og reagerte ikke da min hånd nærmet seg. Nå er de borte.

  Svar
 • Har skrevet anbefaling tidligere når det gjelder boken av Arthur Firstenberg: Den usynlige regnbuen (oversatt til norsk av Einar Flydal og Else Nordhagen), og boken av Einar Flydal og Else Nordhagen: 5G og vår trådløse virkelighet. Vel verdt å sette av tid til disse to bøkene.

  Og så har vi vindturbinene som popper opp som sopp i regntiden og dreper det meste av insekt og fugl som kommer i kontakt med svineriet.

  For få år siden tok tyske vindturbiner livet av 1.2 T (ettusentohundre kilo) insekter pr år. Et spansk firma, den gang, hadde spesialisert seg på vask av vindturbinvinger for at de skulle være rene og produsere maksimalt. I ettertid har det kommet til hundrevis av nye turbiner, noe som ikke gjør situasjonen noe bedre.

  Det er flere år siden jeg registrerte en stor nedgang, til tider totalt fravær, av både insekter og småfuglene våre. Ta dere en tur ut i naturen og lytt til den skremmende tausheten. Fuglesangen er borte …

  Vi er faktisk i ferd med å utrydde oss selv. Vi står allerede til halsen i møkk. Uten insektene, ikke minst pollinerende insekter, tar det relativt kort tid før vi er ferdige som art. Vi klarer oss simpelt hen ikke uten.

  Svar
 • «De kom fra unge og gamle mennesker. Det spilte ingen rolle, de hadde alle lignende opplevelser. Alle, enten de var syke fra før eller ikke, ble plutselig mye sykere »

  Tja. Enten det skyldes satelitter, stråling, solstormer, 5g, Covid-influensa , Covid – injeksjoner, hysteri, placebo, livstretthet, – eller tilværelsens uutholdelige letthet.
  ( Eller sosial nedstengning, økt uforutsigbarhet, økonomisk eller politisk.
  Eller medias krisemaksimering for alt. – For å ta det litt ned på jorda. )

  Det bør jo være legitimt, – og fornuftig , å spørre. Uten å bli kalt det ene eller andre.
  Og som jeg sa til studentene mine:

  ‘Hvis du spør blir du sett på som dum en time.
  Hvis du ikke spør, vil du kanskje forbli dum hele livet. ‘

  Men :

  ‘ Det er tydelig at mennesket har en iboende trang til å lese mening inn en verden som er uten iboende mening. Derfor har vi en hang til magisk tenkning der vi ser sammenhenger som ikke finnes.’
  forskersonen.no/helse-kronikk-meninger/er-manifestering-en-formel-for-suksess-eller-rent-kvakksalveri/2344720

  Frykt ikke.
  Glede i hjertet gir god helse.
  – Men følg med.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Professor og muslimsk teolog:

Muslimer vil bli flertall i svenske byer i løpet av bare en generasjon.

Forrige innlegg

Vaksinemotstand skal nedkjempes.

«Vaksine-skepsis», skal det bli en ny psykiatrisk diagnose?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.