POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Europa har hatt sin storhetstid.

La oss glede oss over den i det minste.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget fra Andrei Martyanov (russisk født militæranalytiker bosatt i California) forteller om en helt annen måte å oppfatte virkeligheten på enn det vi er vant til i Norge. For meg som har fulgt han lenge er ikke det han her skriver overraskende, men for andre vil det kunne oppleves som sjokkerende og virkelighetsfjernt.

Hvis en fortsatt tror at USA/Nato er en sterkere militærmakt enn Russland og at krigen som pågår er mellom Russland og Ukraina, vil det Martyanov her skriver virke som fantasier. Men hvis han har rett, vil det være svært skremmende for mange. Derfor vil vi helst ikke tro det.

Jeg har som sagt fulgt Martyanov i mange år og lest alle de tre bøkene hans. Og slik jeg oppfatter det ser det ut til at han får rett i det han lenge har hevdet. Nato er en oppblåst militærallianse og en papirtiger (med unntak av atomvåpnene). Men å erkjenne dette i vest er ennå nesten umulig for da faller verden sammen rundt oss. Virkeligheten er ikke slik vi var fortalt og som vi trodde på.

Martyanov er vanskelig å oversette slik ha skriver. Han bruker et tildels ganske sterkt språk. Jeg har omskrevet og pyntet på det enkelte steder uten å forandre meningsinnholdet, tror jeg.

Knut Lindtner
Redaktør

Det åpenbare

I en kultur med  umiddelbar tilfredsstillelse og videospillbasert virkelighet for store deler av moderne offentlighet, inkludert et stort lag med overvektige soyagutter over 30, er strategien til SMO (den russiske militæroperasjonen) helt uforståelig. De vil ha et show, de vil ha en russisk offensiv. Men Vladimir Putin er klar om den russisk strategien:

VLADIVOSTOK, Russland (Reuters) -Den russiske presidenten Vladimir Putin indikerte tirsdag at han forberedte seg på en lang krig i Ukraina, og sa at Kiev kunne bruke enhver våpenhvile for å gjenoppruste og at Washington vil fortsette å se Russland som en fiende uansett hvem som vant 2024 Valg i USA. Putin talte i flere timer på et økonomisk forum i Russlands havneby Vladivostok i Stillehavet, og sa at Ukrainas motoffensiv mot russiske styrker så langt har mislyktes og at den ukrainske hæren har lidd store tap på 71 000 mann i disse angrepene. Først når Ukraina var utslitt når det gjaldt menn, utstyr og ammunisjon ville de snakke om fred, sa han som svar på spørsmål fra en russisk TV-programleder som fungerte som moderator.

Kan ikke bli klarere enn dette. Og igjen, Russland kjemper ikke mot VSU (Ukrainas hær), uansett hva som er igjen av den eller vil bli igjen nå når Kiev-regimet setter i gang med, foranlediget av sine inkompetente militær-politiske rådgivere fra NATO, en fullstendig og total mobilisering. 

Russland kjemper mot NATO og NATO vet det og begynner nå å få kramper og panikk i møte med den strategiske virkeligheten. Etter det, når mobiliseringspotensialet til NATO og dets 404 (omskriving av Ukraina som en mislykket stat) funksjon som kanonmat (for Nato) er uttømt, vil Russland endelig bestemme hvilke forhold de vil diktere for det beseirede Vesten. Den russiske hæren vil gå til offensiven når den finner det riktig.

Som jeg antydet mange ganger i løpet av de siste 18+ månedene, er det helt tydelig at NATOs ledelse ER fullstendig uforberedt og IKKE er i stand til å utføre noen operasjoner mot kompetente og velutstyrte fiender. De vet rett og slett ikke hva det er og vil fortsette å sende kompanier eller styrker  i bataljonsstørrelse fra Ukrainas hær inn i kjøttkvernen. De lærer IKKE i NATO hvordan man utfører operasjoner i stor skala som involverer formasjoner på brigade-divisjonsnivå og oppover under betingelser og for muligheten for å kunne bli slått eller utmanøvrert. 

Dette er grunnen til bitterheten fra slike mennesker som oberst Wilkerson som antyder at russerne bare forsvarer seg. Vel, han som tidligere stabsoffiser burde vite at «strategisk forsvar» IKKE utelukker offensive operasjoner og russere har gjort nettopp det i Kupyansk området.

John Bolton

Men Putin går videre og snakker om det jeg har tatt opp helt siden det øyeblikket Mr. Trump utnevnte den folkemord-galne John Bolton til sin nasjonale sikkerhetsrådgiver i 2018.

Putin sa at påtalemyndighetene i USA sin sak mot tidligere president Donald Trump var politisk motivert og demonstrerte hvor råttent hele det amerikanske politiske systemet var. Men Kreml-sjefen sa at uansett hvem som vant neste års amerikanske valg, forventet han ingen endring i Washingtons politikk overfor Russland. – Det vil ikke være noen grunnleggende endringer i den russiske retningen i USAs utenrikspolitikk, uansett hvem som blir valgt til president, sa Putin. 

«Amerikanske myndigheter oppfatter Russland som en eksistensiell fiende.»

Det er flott at lederen av den russiske staten artikulerte tydelig at Russland  har INGEN planer med USA annet enn å se det krasjer og ødelegger seg selv for så å komme krypende til bordet for å undertegne kapitulasjon. Nå, med et riksrettsshow i gang, kan man sitte med en bøtte med popcorn og observere hvordan et nettverk av stort sett ubrukelige mennesker prøver å begrave det som er igjen av dagens USA.

I mellomtiden (og dette er faktisk latterlig)

Tyskland importerer tilsynelatende russisk olje via India. På grunn av krigen i Ukraina stoppet Tyskland sin direkte import av olje fra Russland. Men nå kommer stoffet tilsynelatende via en omvei. De som tjener på dette: Indiske milliardærer og russiske investorer.

Der ser dere, genier fra Der Spiegel. Og hvordan tror dere at dere vil kunne få noen form for kontantstrøm til å fortsette slik at dere kan betale lønn for at dere sørgelige tullinger ikke fryser helt og har noe til å mate deres koner og barn? Ja, Tyskland økte importen… 12 ganger, og Tyskland må heller holde seg til India som godtar og til og med takler hyklerske rævholl fra Berlin. Dette er hva Tyskland har blitt:

Den ukrainske utenriksministeren Dmitrij Kuleba har latterliggjort Tysklands påståtte bekymringer om å bevæpne landet sitt med langdistanseraketter, og fortalte Berlins øverste diplomat til rett i fjeset hennes at 

«Du vil gjøre det uansett. Det er bare et spørsmål om tid.» 

Annalena Baerbock

Kuleba snakket på en felles pressekonferanse med Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock i Kiev mandag, og ble spurt om møtet hans med Baerbock ga ham «noe håp» om at Berlin kunne donere Taurus KEPD 350 kryssermissiler til Ukraina i nær fremtid. 

«Nei. Jeg vil ikke si at Annalena gikk utover den offisielle posisjonen til den tyske regjeringen,» svarte han. Kuleba vendte seg mot Baerbock og sa «du vil gjøre det uansett. Det er bare et spørsmål om tid.» «Vi respekterer diskusjonene dine, vi respekterer prosedyrene dine, men … det er ikke et eneste objektivt argument mot å gjøre det. Jo før det skjer, desto mer vil det bli verdsatt.»

Men det er ikke bare Tyskland, det er Europa som helhet. Mr Peskov i dag indikerte tydelig (på russisk) at både Macron og Scholtz ikke har noen suverenitet, noe som er sant fordi begge er skjødehunder og vil gjøre som de blir kommandert til. Europa har hatt sin storhetstid. La oss glede oss over den i det minste.

Innlegget er hentet herfra: http://smoothiex12.blogspot.com/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 september 2023 11:17

  I USA vert Elon Musk no utsett for harme og krav om gransking for ikkje å vera med på angrep mot russiske styrkar. Det «demokratiske» partiet står bak:

  https://www.cnbc.com/2023/09/12/warren-calls-for-investigation-into-elon-musk-and-starlink-in-ukraine.html

  Pussig land. Ivrar du for angrep, får du vera i fred og er sikra attval. Kor lenge vil nordmenn sjå på USA som ein alliert?

  PS Paul Keating, som nyleg kalla Jens Stoltenberg «tosken over alle toskar», var partifelle av Stoltenberg i det australske Labour!

  Svar
 • Alle som tror at denne krigen er krig Ukraina vs Russland, eller NATO vs Russland…. tar feil. Dette er en krig mellom globalistene og oss. En krig mot våres frihet og økonomisk uavhengighet….

  Svar
  • Tja, Berd.

   Eller er dette en fortsettelse av 2. verdenskrig. Der bakmennene som har bygget opp til både 1. 2., og nå 3. trodde/håpet at 2 industrimakter som truet verdenshandelen og verdensvalutaen skulle tappe & ødelegge hverandre?
   ( Kina, som har bygget seg opp industrielt i mellomtiden , har nå kommet og ødelagt noe av dette spillet, men.. )

   ‘ Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
   …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.”
   – Samuel Untermeyer i en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
   Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

   OG:

   ‘Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning». Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
   vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

   Svar
 • Tja frikar ;)

  Ortodokse jødene fra USA finansierta Hitler. De har som aller største fiende de liberale jødene som er fare for jødiske troa. Du finner ikke en eneste bilde av dem som ofre av nazistene, men du finner dem blant SS offiserer.

  Derfor er mulig at en jøde som Zelenskyj blir statsminister in en, stor sett, nazistisk land.

  Vi må forstå at de jobber med haos. De lager
  den overalt. Kriger, plandemier… ødeleggelser av samfunnet. Men hvorfor? Hvorfor Rockefeller laga FHI i Norge og i absolutt alle land i verden? Hvorfor var egentlig mål med andre verdens krig o fjerne kongeriker og erstatte dem med » demokrati » .

  Vi bevist hører ikke hva de sier selv. Claus Shwab prater om » KONTROLLERT HAOS» hele tiden og vi setter ikke spørsmål om hvem kontrollerer dette? Hva er hoved mål?

  De skal ruinere verden ved hjelp av krig og sykdommer for å hente sin man som skal rede verden. Han blir president av UN. Han henter absolutt fred. Han blir den mest elskede politiker noensinne slik at slik at hele verden vil akseptere ham som verdens statsminister.

  I Bibelen ble han kalt Antikrist.

  Svar
 • Ja Knut , Martyanov er virkelig vanskelig å oversette . Stjerne i boka til deg for resultatet . Men han er et fyrverkeri å høre på .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Piggproteiner:

Er de helsefremmende eller det motsatte, sykdomskapende?

Forrige innlegg

Tyskland ruster opp nå.

EU-borgerskapet i Norge jubler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.