POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

En regel for dere.

En helt annen for meg.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Bakgrunnen for denne artikkelen er at det er ulike regler i de ulike delstatene i USA vedrørende korona-tiltak. Florida er en av statene som i liten grad har innført strenge tiltak uten at det har ført til spesielt høye dødstall sammenlignet med stater med langt strengere regler, f.eks. New York elle California.

Den republikanske guvernøren i Florida er hardt kritisert av en rekke andre politikere i USA for dette, ikke minst fra demokratiske politikere.Alexandria Ocasio-Cortez representerer demokratene fra New Yorks 14. distrikt og har vært en av dem som har gått inn for strenge maskekrav i New York.

Det blir ganske pussig at når hun reiser på ferie til Florida velger hun ikke å bruke maske fordi et slik krav ikke er innført i denne delstaten. Som om viruset tar ferie sammen med henne og at det ikke er nødvendig der. På den andre siden ville det vært rart å bruke det i en forsamling hvor ingen andre brukte det.

Dette forteller at maskekrav ikke har med helse å gjøre, men med sosial press og at dette ikke er en farlig sykdom. Ellers ville hun naturligvis ikke reist til «gjennom-infiserte Florida» uten å følge strenge helsetiltak for sin egen del. Samtidig er dette et glimrende eksempel på de meningsløsheter som følger av koronatiltakene i USA hvor det er innført ulike regler statene imellom.

Det forteller også om den håpløse situasjonen vi er inne i nå i Norge hvor en bruker «smitte» (vinterforkjølelse) til fortsatte tiltak som ødelegger hele næringer og forsurer livene til mange mennesker. Det er nå en stor økning i psykiske plager, kreft-diagnostisering og behandling utsettes osv. fordi koronatiltak prioriteres på sykehusene. Og for hva? Smitte? Er det er sterilt samfunn vi ønsker å oppnå?

Smitte er en del av livet. Vi er all smittet av noe men vet det ikke. Ikke fordi vi har vaksiner, men fordi vi har et immunforsvar.

Knut Lindtner
redaktør

DeSantis går ut mot AOC (Alexandra Ocasio-Cortez) for å trekke det virus-sunne Florida  ned i sølen, og så flykter hun dit.

Hun går uten ansiktsmaske selv om hun har gått inn for ansiktsmasker i New York og Florida.

Av Natasha Anderson.

Ron DeSantis pleide å bruke kjeft på de såkalte «lockdown-politikerne», som Alexandria Ocasio-Cortez, som ferierer i det restriksjons-frie Florida under pandemien. Dette til tross for at de går inn for ansiktsmasker og obligatoriske vaksiner i sine egne stater.

På ferie uten maske.

«Dersom jeg hadde en dollar for hver lockdown-politiker som har bestemt seg for å flykte til Florida de siste to årene, så hadde jeg vært en ganske rik mann», sier guvernør DeSantis i Florida under en pressekonferanse på mandag.

«Det er kongressmenn, borgermestre, guvernører – hvem som helst».

Guvernøren antyder at politikerne er hyklere når de sier: «Jeg tror en hel del innbyggere i Florida vil si: Vent et minutt. Dere angriper oss fordi vi ikke følger deres strenge politikk. Og likevel er det det første stedet dere gjerne vil flykte til – for å kunne nyte det frie livet».

Hans bemerkning kom etter at Ocasio-Cortez lenge har støttet bruken av ansiktsmasker, og gjentatte ganger har sitert Florida som et eksempel på hvordan man ikke bør gjøre tingene under korona-pandemien.

Alexandria Ocasio-Cortez, også kjent under initialene hennes AOC, er en amerikansk demokratisk politiker og aktivist som representerer delstaten New Yorks 14. distrikt i Representantenes hus. Wikipedia

 

Men hun er sett i et selskap i Miami på søndag – uten ansiktsmaske. Sammen med henne var skuespilleren Billy Porter.

DeSantis viser her hvor hyklerske folk kan være når de beveger seg utenfor sin egen stat. Han antyder at det er iallfall et halvt dusin guvernører som hjemme har restriksjoner på sine egne innbyggere, men så er blitt observert på forskjellige steder i Florida.

«Noen av dette har vært offentlig, noe av det har vært privat», legger han til. 

«Jeg er glad for at Florida er en stat der folk vet at de er velkomne, at her kan de leve som normale mennesker, og at de kan ta sine egne beslutninger».

Denne demokratiske sosialistiske representanten i kongressen ( Alexandria Ocasio-Cortez, red.) ble først beskyldt for «å ha boltret seg i det frie Florida» mens hennes egen hjemstat New York har påtvunget innbyggerne obligatoriske ansiktsmasker. 

Hun var i selskap med sin boyfriend.

Dette sier DeSantis om AOCs Florida-tur: «Om jeg hadde en dollar for hver lockdown-politiker som har bestemt seg for å flykte til Florida … dere angriper oss fordi vi ikke følger deres drakoniske politikk. Og likevel er dette det første stedet dere gjerne vil flykte til».

«AOC er fortsatt i Florida, uten ansiktsmaske og sammen med en hel del mennesker. Denne gangen på et Drag Queen-show i Miami. ‘Det er regler for dere- og regler for meg’», skriver høyreving-journalisten Brendon Leslie.

«For de av dere som ikke eier humor, så er hele poenget å påvise hykleriet. Vi bryr oss ikke om at hun er maskeløs. Det vi bryr oss om er om  hun frykter motstandere i Florida.  De er iallfall ikke blant hennes tilhengere på ferie he, legger han til.

«AOC ble observert  maskeløs i et selskap i den store fristaten Florida. Helt hyklersk», twitres det på Twitterkontoen Libs på Tik Tok.

Guvernør DeSantis: «Om jeg hadde en dollar….»

Ocasio-Cortez slo tilbake på 1. nyårsdag. Hun påstår at dette tilbakeslaget bare skyldtes at hennes kritikere «ønsket å date henne».

«Dersom republikanerne er sinte for at de ikke kan date meg, kan de ikke bare si det istedenfor å legge sine seksuelle frustrasjoner ved føttene til min boyfriend. Dere er noen skumle raringer», twitrer hun.

Hun fortsetter: « Det begynner å bli gammelt nytt nå for meg å overse disse åpenbart underlige og forvirrede seksuelle frustrasjonene som republikanerne påstår om meg. Og om kvinner og LGBT-folk generelt.

Disse menneskene trenger virkelig terapi. Men det vil de ikke. Og de bruker politikken som sitt utløp i steden. Det er virkelig snålt».

Men denne kongresskvinnen har også tidligere fått republikanere rasende da et fotografi fra hennes desember-lunch i Miami ble publisert.

Hennes motstandere har notert seg at denne iherdige tilhengeren av obligatoriske masker heller ikke den gang hadde en slik på seg.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilder m/kommentarer

Forsidebilde: Anna Gru

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • DeSantis har gjennom hele «pandemien» vist seg å være en prinsipptro politiker, som ikke er skuddredd ovenfor verken føderale styresmakter, Big Business eller Big Tech. Ikke rart at han er uhyre populær blant vanlige folk i Florida.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter jordskjelvet på Haiti

Clinton-familien på Haiti: Et etterskjelv

Forrige innlegg

Opptøyer i Kasakhstan.

Er det et kuppforsøk styrt fra utlandet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.