POSTED IN EU, Norge

Eksklusivt: Støre om strømprisene:

EU tar ikke telefonen, og da kan ikke jeg gjøre noe!

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I dag kan Politikus presentere et eget intervju* med statsministeren. Og som alle som har fått den ekstraordinære tillatelsen til å intervjue Jonas Gahr Støre, begynner vi med å forsikre han om at vi er han evig takknemlig og beundrende for alt han har gjort og vil fortsette med. Sånn ivaretar vi og presiserer vår kritiske fagetikk. Nederst mer om hvor og når intervjuet ble gjennomført. 

Innlegget er henta fra Politikus.no

7836459D-C3FA-4118-B882-4E036F628539_1_201_a

Handlekraftig mot EU — ringer og ringer
Statsministeren vår er ikke bare de prikkfrie eksamensbesvarelsenes mann, han er også en handlingens mann. I aller høyeste potens! Han forteller oss at han er så handlingskraftig at han ringer og ringer til EU-kommisjonen, i ett sett. Sjøl når de ikke svarer han. Men når EU-kommisjonen uforståelig nok ikke ringer opp igjen, er jo svaret klinkende klart fra hans side som alltid: Jeg kan ikke gjøre noe! I beundring kan vi ikke medgi annet enn «Selvfølgelig — åpenbart!». For som han sier:

— Alle statene i EU tenker bare på seg sjøl, og da tar det seg ikke ut at også vi i Norge gjør det. Norge som et verdensberømt ledende foregangsland må gå i spissen for å ikke tenke på oss sjøl. Når vi i Norge lar være å tenke på oss, og gir fra oss strømmen, slutter jo alle andre land straks opp om Norges linje. Det viser jo erfaringa mer enn de siste 50 åra. Som at straks er alle verdens 1,5 milliarder biler blitt elbiler etter vårt eksempel. Før det har jo Norge utvikla alle stater i Afrika til å bli velferdssamfunn som hos oss. Det er ikke for ingenting at vi er Peer Gynts land!

Støre understreker dette med å si at vi ligger an til å bli det første æresmedlemmet i EU. — Det er stort, det! Sier Støre forventningsfullt stolt. For det er jo åpenbart urimelig at vi som har så mye miljøvennlig produsert elektrisitet, skal prioritere denne bare på oss sjøl når vi kan hjelpe andre og gi den bort.

– Hva er det du vil snakke med EU om?

CCI16062019_3
Rolf Groven: «9. april 1972». Fra et postkort. Snart fullført.

– Som alt nevnt, jeg vil tilby enda mer strøm — gratis og permanent — til EU. Vi i Norge er så rike at vi ikke trenger strøm. Alle skal med, det betyr at de rikeste i EU og i verden også må få billig strøm. Det er urettferdig at vi skal ha det bare fordi vi er født i et land med de mulighetene. Ingen andre stater har tenkt så egoistisk på seg sjøl som vi har gjort før vi endelig fikk Acer og utenlandskablene. Da kom endelig alle med!

– Kanskje ringer EU, men mest kanskje ikke, sier Støre tydelig og klart. Vi går en vanskelig tid i møte, sier han like klart. Det er vanskelig, legger han til for å utdype hva han mener.

Støre åpner for at han kan dra ned til EU siden de ikke tar telefonen. Han veit at han har noe å bidra med. Han veit at mange i kommisjonen ofte får støv på lakkskoa sine, og med sin skirensererfaring sier Støre at han tror han har noe å bidra med i en fortløpende støvrensejobb på lakkskoa. Mellom fotoseansene for kommisjonen. Han mumler, nærmest hvisker, svakt og med triste øyne at de seansene får jo Norge ellers ikke være med på. Ikke foreløpig …… før øya lyser opp i en slags hemmelig forventning som et barn på julaften.

Med utgangspunkt i vanskelighetene vi har foran oss, medgir Støre at det kan bli vanskelig for han også. Men han har arvtakeren klar, opplagt er det Espen Barth Eide. Eides forsikringer om lavere strømpriser med Acer og utenlandskablene var så perfekt at det ikke finnes noen bedre kandidat som stemmesanker av statsmannsdimensjoner. Gode forbindelser i Davos-ledelsen har han også. Sjøl vil Støre da pensjonere seg, og ta pensjonistjobb som koffertbærer. Noe han var så god til før, smiler han beskjedent skjevt. Han kom også inn på den nødvendige partisammenslåinga med Høyre, men det hadde han ikke tid til å gå nøyere inn på nå.

— For nå må du gå — kanskje ringer Norsk Tipping… eh, jeg mener EU-kommisjonen.

*OBS! OBS! Red.s etterord:

*  Dette er bare et tenkt intervju. Det har aldri funnet sted,
og Støre har ikke sagt noe av det som han blir tillagt her,
og ville helt sikkert ikke sagt dette om han hadde blitt intervjua.
Enhver får sjøl vurdere hvor langt fra virkeligheten
disse tenkte uttalelsene han er tillagt er
når en ser på det Støre faktisk sier og gjør. 

Ove Bengt Berg,
red. Politikus



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 448 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

  • Reidar Kaarbø
    7 august 2022 10:49

    Vedlagt innlegg fra leder i Industri Energi Stein Lier-Hansen som ber om en handlingsregel for krafteksporten tirsdag 2. august Dagsnytt 18 kl. 18:21, et par viktige poeng er uthevet:

    «Vår evne til å regulere ligger i vannmagasinene våre, dvs. vår evne til å produsere kraft når vi trenger det ligger i vannmagasinene våre. Vi har de største magasinene i sørvest som ble etablert nettopp for å dekke behovet for kraft over flere år. Da må vi ha en handlingsregel som sikrer at vi ikke tapper de store magasinene ned på en måte som gjør at vi mister vår regulerbare evne, for da kommer vi i denne situasjonen vi nå er i gang på gang.

    Og dette er veldig alvorlig. Ekspertene sier vi har en prissmitte fra Europa, vi får en høyere pris gjennom høyere priser fra Europa. Men den smitten øker når vi har en lav vannfyllingsgrad, sier ekspertene. Det betyr at vannfyllingsgraden er avgjørende både for vår regulerbare evne, og for å redusere en høy prissmitte fra Europa.

    Nå har vi sett at dette ikke fungerer, vi selger skjorta av kroppen, vi tapper ned vannet vårt slik at vi ikke har den regulerbare evnen vi trenger. Og det blir jo mye verre til vinteren enn det vi har opplevd nå, det vi har opplevd i dag er jo bare småting mot det vi vil oppleve i vinter, det er ikke et regnvær i verden som kan endre denne situasjonen, det er snøsmeltingen og mengden snø om vinteren som avgjør om og hvor raskt vi kan fylle opp magasinene.

    Så vi må nå begynne med langtidsplanlegging og jeg er helt sikker på at statsråden og vannkrafts-produsentene klarer å bli enige om en handlingsregel som beskriver hvordan en skal kunne håndtere og husholde dette vannet på en måte som både tjener Norge som som sikrer at vi kan eksportere når det
    virkelig er behov for å hjelpe våre naboland.

    Britiske eksperter sier det er best for Europa og England OM NORGE BEGRENSER EKSPORTEN OG KLARER Å BYGGE OPP REGULERBAR KAPASITET på sørvestlandet som er det viktigste område i Norge når det gjelder vannkraftproduksjon.

    Det er to ting som er viktige å fastslå: Norge har ikke noen backup utover magasinenen våre, og vi har ikke kull- og oljekraftverk.

    Det er vannet som er ressursen. Vannmengden er vår ressurs og der har vi full sjølråderett. NORGE ER HELT SUVERENE PÅ Å BESTEMME HVORDAN MAN SKAL DISPONERE VANN I EGNE MAGASINER. Dette er en metode å gjøre det på SOM ER BEDRE ENN Å BEGYNNE Å REFORHANDLE AVTALER, noe som er mye mer utfordrende i forhold til EØS-avtalen.

    Industrien er avhengige av to ting: vi trenger grønne elektroner til en fornuftig pris og vi trenger fri adgang til EØS-markedet. Og da må vi velge den metoden som er best. Vi trenger også et kortsiktig tiltak som er med å redde de bedriftene som er i ferde med å gå over ende fordi de er i ferd med å tidoble betalingen av norsk kraft.»

    Svar
  • Et morsomt intervju. Absolutt ikke uten rot i virkeligheten.
    Men R. K. :
    «…og vi trenger fri adgang til EØS-markedet.»

    Gjør vi det? trenger ikke dette ‘markedet’, dvs innbyggerne , varer som Norge produserer?
    Hvis vi ikke er medlem av denne mafia-organisasjonen( som vil bestemme hvem som skal få kjøpe & selge, – mot en avgift), så er det ingen som trenger strømmen vår, oljen vår, fisken vår, teknologien vår?

    Ikke engang i Kina, Russland, eller Asia?
    Jeg håper da ikke (frie?) nasjoner kjøper det innbyggerne best kan produsere sjøl…?
    Eller selger det innbyggerne trenger sjøl…?
    Bare fordi en Eu-kommisjon tillater/sier det.
    For penger.
    Men hva vet jeg, – jeg er ikke politiker.

    Svar
    • Reidar Kaarbø
      7 august 2022 12:47

      Leder i Industri Energi Stein Lier-Hansen mener vi trenger fri adgang til EØS-markedet. Jeg mener nok noe annet enn han 🙂

      Det jeg likte med hans innlegg i Dagsnytt 18 er spesielt at Norge har suverenitet til å bestemme over vannet selv, det er ikke nødvendig å krype til EU og be pent, heller ikke reforhandle noen strømavtaler. Det er bare politisk beslutning vi venter på, og det har vi ventet på i ett år nå.

      Dette må Jonas Gahr Støre snart innse og ta konsekvensene av, vannet kan Norge styre selv.

      Svar
  • Northern Light.
    7 august 2022 17:12

    Det er merkelig at så mange har glemt hvordan det var før ACER. Det skulle gjøre det norske folk rasende på globalistiske politikere som blant andre Støre og Bart Eide. Før ACER fikk de fleste en kwh for rundt 30 øre, etter ACER må de betale europeiske markedspriser uten et øvre pristak, enda strømmen i stikkontaktene kommer fra samme norske kraftverk og strømnett. Et øvre pristak tillater ikke de frie markedskreftene.

    Ole Borten Moe, tidligere energiminister i Stoltenberg-regjeringen, sa at ingen norske politikere hadde skrevet under ACER-avtalen med dagens viten. Han sa at de skrev under med et beslutnings-grunnlag fra Sintef, som sa at strømmen bare ville bli et par øre dyrere. Noe som norsk hovedstrøm-presse og media med NRK gjentok i det uendelige, enda journalistene kjente til ACER-avtalens fulle konsekvenser, når strøm blir en vare utsatt for spekulasjon på det Nasdaq eide NorPool. Altenativpressen advarte, men 95% av det norske folk lar seg kun informere av NRK Dagsrevyen.

    Den norske vannkraften var et «lukket system for Norge», alle vannkraftverkene befinner seg innenfor Norges grenser, og produserer i et normalår ca 150 twh, og forbruket til Norsk industri, næringsliv og husholdninger er mellom 135-140 twh. Det var altså ingen kraftkrise i Norge, vi hadde et overskudd av kraft, fordi vannstanden i vannmagasinene ble alltid holdt på et forsvarlig nivå, slik at strømforsyningen ble sikret for norsk forbruk. Det er utenlandskablene og ACER som gjør at kraftselskapene kan tappe ned magasinene under forsvarlig nivå som er krisen.

    For vannkraften var et norsk felleseie og fellesgode, og skulle sikre Norge rimelig strøm, en forutsetning for at vi kan ha industri, landbruk og bosetting i et land så langt nord. Dette ble sikret av at politikerne som representerte folk og land var i flertall på Stortinget. Så tok globalisten Brundtland og hennes folk over AP i -81, med målsetting å få Norge inn i EU.

    De iverksatte energiliberaliseringsloven og gradvis ble vannkraften, det sentrale i arvesølvet, overlatt til markedskreftene. Barth Eide, den tidligere WEF-direktøren fikk AP til å stemme for ACER, og det er bare opphevelsen av hjemfallsretten som gjenstår for at ranet av vannkraften fra det norske folk er komplett. Skyhøy pris på strøm gjør de fleste på offentlige ordninger utfattige, arbeiderklassen til arbeidende fattige, også mange fra lavere middelklasse. Må folk ha strømstøtte for å klare seg må de regnes som fattige. Dette er påført det norske folk at politikere som representerer internasjonal storkapital, og ikke det norske folk og land. Vi er ikke blant de rikeste land i verden lenger, vi kan fort komme langt ned på den listen.

    For Norsk industri, næringsliv, landbruk og husholdninger kan ikke leve med europeiske markeds-priser på strøm. Landet ligger under polarsirkelen, og for eksempel titusener av leiligheter ble bygget på 60 og 70 tallet kun for strøm til oppvarming, og ildsted og pipeløp kan ikke ettermonteres. Kraft-krevende industri spesielt, industri generelt og landbruk kan ikke drives i Norge med europeiske priser på kraft, det vil for det meste bli nedlagt, og Norge fraflyttet for de som kan. Det spiller ingen rolle for den ikke-folkevalgte adelen i EU, for dem er Norge bare en region som leverer strøm, olje, gass og fisk. For dem holder det med at det bare bor nok folk til at disse råvarene kan bringes inn til markedene i EU.

    Norge må tas tilbake, og få full råderett og suverenitet over egne landressurser. Når det gjelder vannkraften, kan det bare skje ved at ACER-avtalen oppheves. Nedsalget i Equinor må stoppes, det norske folk er uten anelse om at vi nå eier bare 70% . Fiskekvotene må tilbake til sjarkfiskerne, de dyre sertifiseringene for sjarker må oppheves så sjarkfisket blir lønnsomt, sertifiseringene er for at de skal gi opp så fiskekvotene går til fabrikktrålere eiet av utenlands kapital.

    Det norske folk må komme ut av den politiske bevisstløsheten, og få den globale storkapitalens folk ut av Stortinget, og erstatte dem med politikere som representerer folk og land. De snart tomme vannmagasinene, tømt av hensynsløse kraftselskaper underlagt kapitalinteresser, er siste advarsel.

    Svar
    • Godt N.L:

      «Noe som norsk hovedstrøm-presse og media med NRK gjentok i det uendelige, enda journalistene kjente til ACER-avtalens fulle konsekvenser, når strøm blir en vare utsatt for spekulasjon på det Nasdaq eide NorPool. Altenativpressen advarte, men 95% av det norske folk lar seg kun informere av NRK Dagsrevyen.
      ….Det norske folk må komme ut av den politiske bevisstløsheten, og få den globale storkapitalens folk ut av Stortinget…»

      Så vet vi hvem som er trojanske hester i Norge.

      Svar
  • Et norsk strømmarked som er ute av kontroll og hvor det varsles mulighet for rasjonering hvert eneste år framover er veldig problematisk.
    -Norge kan ikke garantere stabile rammebetingelser for næringsliv som skal investere i Norge.
    -Rasjonering kan være en trussel mot norsk gasseksport i og med at sokkelen bruker 7-8 TWh med strøm fra land hvert år for å pumpe olje og gass til Europa. Man advarer nå om dette i England.
    https://www.europower-energi.no/nyheter/britisk-ekspert-bra-for-europa-om-norge-begrenser-stromeksporten/2-1-1268558
    -Norsk gasseksport er mye viktigere for Europa enn norsk strømeksport.
    -Høye norske strømpriser kan sette norsk produksjon og eksport av slikt aluminium og nikkel i fare (i dag kvier EU seg for å redusere importen av bla nikkel og titan fra Russland pga knapphet på disse metaller).

    Svar
  • Dette er del av WEF / milliardæren og WEF grunnleggeren Klaus Schwabs «the great reset» som er ment å på sikt føre til en verden hvor kun de rikeste og mektigste har makt og eier noe. Klaus Schwabs yndlings slagord «YOU will own NOTHING and be happy» illustrerer veldig godt hva som er hans planer for verden….

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

For å avlede oppmerksomheten fra andre saker:

Er Taiwan-konflikten geopolitisk teater?

Previous Post

CIA-analytiker Larry Johnson:

Det farlige er at vi ikke har noen plan og heller ikke forstår hva motparten tenker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.