POSTED IN Krig-fred, NATO, Norge

Dette er en konflikt mellom Russland og Nato.

Nato deltar nå i økende grad som krigsdeltager i Ukraina.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Storbritannia går åpent inn i krigen ?

Storbritannia skal nå sende tunge våpen til Ukraina ifølge NRK.no. «Storbritannia vil sende pansrede rakettkastere til Ukraina i løpet av få dager, skriver avisen The Sun. De 13 tonn tunge rakettkasterne Stormer er produsert av selskapet BAE Systems og benytter Starstreak-missiler, som kan brukes til skyte ned lavtflygende fly. Det trengs kun tre personer for å betjene kjøretøyet, ifølge NTB.»

___________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
___________________________________________________

Dermed har Storbritannia gått åpent ut som deltaker i krigen mot russerne i Ukraina. Foruten å stille med tunge våpensystemer vil Storbritannia helt sikkert også stille med «rådgivere» og «instruktører» i beste Gladio-stil slik at de kostbare kjøretøyene kan opereres profesjonelt.

Det vi ser nå er en markert eskalering av krigen mellom Russland og USA / NATO i Ukraina som definitivt gir grunn til bekymring. Nå skal kommunismens hærtog i Ukraina knuses, koste hva det koste vil.
Man skal være ganske tett for å tro at å utruste konflikten med mer våpen og soldater skal bidra til raskere fred.

Også Norge har nå markert seg som deltakende part i krigen i Ukraina1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 543 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Polen har flest fremmedkrigere i Ukraina. Er dette personlig hevn eller ett forsinket rettoppgjør for Katyn massakrene og 46 år okkupasjon. 63 land har fremmedkrigere i Ukraina. Storquislingen Kadyrov forråde landet sitt i krigen mot Russland. Nå sloss han for okkupasjonsmakten og har omringet ukarainere og fremmedkrigere i Mariupol. Det blir ikke noe rettsoppgjør med mindre Russland kollapser.

  Svar
 • Northern Light.
  24 april 2022 17:18

  TITUSENER AV UKRAINSKE SOLDATER BLE UTRUSTET OG TRENT AV NATO.

  En av hovedårsakene til at Russland gikk inn i Ukraina militært var for å hindre et ukrainsk NATO-medlemskap og konsekvensene dette ville medføre. Helt siden 2014 har imidlertid den ukrainske hæren jobbet tettere og tettere med NATO, og minst 80 000 ukrainske soldater har blitt trent av militæralliansen de siste åtte årene.

  Wall Street Journal (WSJ) rapporterer at når løytnant Andriy Kulish fra den ukrainske nasjonalgarden og hans soldater i bakhold angriper russiske tropper, takker han NATO og den kanadiske hæren. Kulish-brigaden har de siste årene blitt trent av Canada og andre NATO-land i felttaktikk og bykrig. Ifølge WSJ er dette bare ett av mange eksempler på hvordan NATO har investert betydelige ressurser i å trene den ukrainske hæren og at det ikke bare er vanlige soldater som har fått omfattende NATO-trening, men også forsvarsdepartementet og høytstående ukrainske tjenestemenn.

  Kilder i avisen opplyser at NATO-treningen har «transformert Ukrainas militære styrker» og vært helt uvurderlig for Ukrainas evne til å motstå de russiske angrepene så langt og at «minst» 10.000 ukrainske soldater har gjennomgått spesialtrening årlig de siste åtte årene. «Med dette hjalp NATO og dets medlemmer Ukraina med å gå fra rigide sovjetlignende kommandostrukturer til vestlige standarder der soldater lærer å tenke underveis», skriver avisen.

  Ifølge løytnant Kulish bruker den ukrainske hæren nå hele tiden treningen den har fått fra NATO, og han innrømmer at selv om NATOs militære engasjement i Ukraina aldri har vært helt hemmelig, har det heller ikke blitt utbasunert – fordi man ville unngå å irritere Russland. Da Russland gikk inn i Ukraina 24. februar, var NATOs tilstedeværelse i landet så omfattende at så mange som åtte NATO-land deltok i opplæringen av det ukrainske militæret, og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg bemerket også at den flerårige militærstøtten hadde «betydelig effekt».

  At NATOs operasjoner i Ukraina har vært mer vellykket enn i andre lignende forsøk i for eksempel Irak og Afghanistan, antas å skyldes at landet er «relativt sammenhengende» og har en sentral-regjering med fungerende byråkrati.

  Allerede i 2018 utviklet NATO en 17-siders handlingsplan for en «euro-atlantisk integrasjon» av Ukraina, der man utformet strategier for at landet skal «møte NATOs demokratiske standarder». Det var imidlertid først i 2014 at NATO-operasjonene virkelig tok av og vestlige offiserer ble fløyet inn, som begynte å trene ukrainske soldater i «moderne kampteknologi» for å bekjempe pro-russiske separatister.

  NATO bemerket også at hele den ukrainske militære ledelsen «må endres» og tidligere amerikanske generalmajor Timothy McGuire ble kalt inn for å etablere Yavoriy-senterets militære anlegg som en del av å intensivere NATO-treningen av det ukrainske militæret. Militæralliansens tilstedeværelse i landet økte ytterligere høsten 2021 og flere og flere ukrainske soldater ble blant annet trent til å bruke britiske panservernmissiler og andre tunge våpen. – Disse leverte vi bokstavelig talt hver tredje eller fjerde dag, bekrefter den britiske majoren Bill Ross. Høytstående amerikanske offiserer har også holdt «ukentlige koordineringsmøter» med Ukrainas militære ledelse og i fellesskap utarbeidet en «forsvarsplan» for å motstå et russisk angrep.

  Fra Nya Dagbladet se, publisert 21.04.2022.
  Skrevet av Isac Boman.
  Oversatt fra svensk, noe redigert, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Tiotusentals ukrainska soldater tränades av Nato.

  Svar
 • Det du skriver, Northern Light, er helt i tråd med det Daniele Ganser (anerkjent sveitsisk historiker og fredsforsker) skriver i boken «NATO’s Secret Armies».

  Fra coveret, fritt oversatt og noe forkortet:
  – Denne boka avslører for første gang omfanget, den makabre historien og de truende følgene av de hemmelige hærene som ble skapt av NATO.
  – Basert på fire års forskning bryter denne modige boken tausheten som lenge har dominert NATOs hemmelige hærer.
  – Med økningen av terror-trusselen i Europa, kan vi vente at den sjokkerende virkeligheten fra Ganser’s bok vil gjenta seg i vår tid
  – Ganser åpner opp et komplett sett med ubesvarte spørsmål både for NATO og den kalde krigen
  – en hittil uåpnet side av den kalde krigens hemmelige historie er nå avslørt
  – Gansers funn stiller fundamentale spørsmål om den kalde krigen og rollen til hemmelige tjenester i demokratiske samfunn

  Boken viser i detalj hvordan USA via CIA, NATO og MI6 bidro til å opprette avdelinger over hele Europa for å motvirke og direkte sabotere kommunistiske eller sosialistiske tendenser og direkte gripe inn mot lovlige valgte regjeringer eller motarbeide valg for å få valgresultater som var akseptable for USA. Operasjon Gladio ble samlebetegnelsen for denne virksomheten, og selv etter at skandalen ble avslørt på 90-tallet ser det ut som den hemmelige virksomheten fortsetter videre (min konklusjon).

  Boken er grundig, veldokumentert, og litt kjedelig, men samtidig skummelt spennende og avklarende. Dette er slikt som norske aviser ikke kommer til å skrive om, for å si det slik.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  25 april 2022 1:47

  Nysjerrig på hva forumet tenker her. Hva er deres standpunkt ovenfor russlands omfattende og systematiske bombing, drap og henrettelser av sivile under denne invasjonen av Ukraina? Mener dere at dette er det greit?

  Svar
  • Dette er ikke noe forum. Det er ikke organisert og folk skriver det de mener til de artiklene som legges ut. Slikt skjerper tankene. Det er helt sikkert ikke mange, kanskje ikke noen, som liker bombing, drap og ødeleggelser. Men i motsetning til våre medier ser vi at dette foregår også andre steder, over lengre tid – og av oss. Dette skjer uten at mediene og politikerne skriker og vil innføre sanksjoner. Vi er altså vitne til det som kalles hykleri og en del av de som skriver skjønner dette umiddelbart.

   Vi ser også at Nato har lagt opp til dette forut for krigen og ønsker at den skal vare så lenge som mulig. Å gjøre dette til et spørsmål om holdningen til drap, lemlestelser og ødeleggelser og at den ene parten har all skyld er derfor ikke bare lettvint, men åpenbart feilaktig etter min mening. Spørsmålet ditt er retorisk og ikke ment å bringe frem ny forståelse, men å sette noen i forlegenhet.

   Svar
  • Konflikten i Ukraina ble faktisk ikke startet av Russland 24. februar, men av Ukraina en uke før !
   Dette er og forblir Vestens krig mot Russland og til slutt må vi alle lide på ett eller annet vis !

   Svar
   • I virkeligheten angrep Kievs tropper sin egen befolkning i Donbass om ettermiddagen 17. februar !

    Her er OSCE-rapporten fra Donbass-grensen :
    «Det hadde ikke vært kamper på flere måneder, men det ble observerte 1400 eksplosjoner per dag fra og med ettermiddagen den 17. februar »

    Når da Zelenskis talte til de politiske og militære lederne i Nato som var samlet i München og kunngjorde at «landet hans» skulle skaffe seg atomvåpen for å beskytte seg mot Russland så måtte vel dette bare gå helt galt ! 😉

    Noen ønsket definitivt denne krigen – Det er det vel ingen tvil om !

    Svar
 • Ukraina = en ny amerikansk delstat.

  Den geniale «fredspris» – vinneren King Barrack Hussein Obama la til rette for dette i 2014 med sin aktive støtte til kuppet i Ukraina. King Hussein Obama som er godt kjent for å legge blant annet Libya i ruiner med sine «gode og rettferdige bomber» (i samarbeid med «gode og rettferdige» norske bomber og bombefly), la til rette for at Ukraina skulle være USA sin representant ved Svartehavet. Dette til tross for at Russland i mange år advarte mot en slik utvikling.

  Så får vi se hvordan det går da.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

En myte er en forestilling som ofte ikke stemmer.

Det finnes mange helsemyter.

Previous Post

Opererer russiske styrker i Vest Ukraina i hemmelighet?

Hva skjer med Salomon-øyene i Stillehavet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.