POSTED IN Diverse, USA

Det måtte komme:

Skal gamle presidentkandidater i USA mentalvurderes?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Når en velger en president som åpenbart er mentalt svekket dukker slike forslag opp. Hele problemstillingen hadde vært unngått hadde DNC valgt en annen presidentkandidat i 2020. Men Joe Biden ble valgt, kjørt frem av det demokratiske partiapparatet for å unngå nominasjonen til Bernie Sanders.

For meg er det åpenbart, når en ser noen av klippene av Biden som ikke er redigert, at han aldri skulle vært valgt. Men kynismen i ledelsen i det demokratiske partiet presset valget frem.

At Donald Trump ikke er mentalt svekket er også åpenbart enten en liker det han står for eller ikke. Mediene viser stort sett de verste sidene ved han etter hver opptreden. Han er den samme som for 8 år siden.

At yngre kandidater bruker alder som argument har demokratene seg sjøl å takke for. Det er imidlertid skremmende at en mentalt svekket Biden sitter med fingeren på atomknappen. Det er det som er problemet. Han skulle aldri vært valgt. At Bidene hustru forsvarer han er helt rimelig.

Knut Lindtner
Redaktør

Ideen om mental-kompetanse tester «latterlig» – Jill Biden

Den amerikanske førstedamen svarte på oppfordringer om undersøkelse fra republikanere

Jill Biden

USAs førstedame Jill Biden har avvist bekymringer om ektemannens mentale klarhet etter at den republikanske presidenthåpet Nikki Haley ba om obligatoriske mentale kapasitetstester for politiske kandidater over 75 år.

«Latterlig,» sa hun til CNN i et intervju som skal sendes på mandag. Hun siterte Joe Bidens strenge reiseplan som bevis på hans overskudd, og nevnte hans nylige overraskelsesbesøk i Kiev.

«Hvor mange 30-åringer kan reise til Polen og deretter sette seg på toget?» spurte hun retorisk. «Reis ni timer til, dra til Ukraina, møt president Zelensky? Så se på mannen», la hun til om ektemannen sin som er 80 år gammel. «Se hva han gjør. Se hva han fortsetter å gjøre hver dag.»

På spørsmål om hun trodde at mannen hennes noen gang ville ta en slik mental kapasitetstest, svarte Jill Biden: «Vi ville aldri engang diskutere noe sånt.»

Førstedamens kommentarer kommer etter at Haley, 51, tidligere denne måneden sa at USA måtte «gå forbi fortidens utdaterte ideer og gamle navn» før presidentvalget i 2024. Hennes holdning ble ikke bare sett på som et angrep mot Biden-administrasjonen, men også Donald Trump, som ville være 78 år ved neste valg.

Skulle løpet igjen stå mellom Biden og Trump, vil vinneren være den eldste kandidaten som noensinne har blitt valgt inn i Det hvite hus.

Nikki Haley

Vermont-senator Bernie Sanders, som er 81, reagerte også på Haleys forslag, og fortalte CBS News forrige måned at slike forslag er «alderistiske».

– Vi kjemper mot rasisme. Vi kjemper mot sexisme. Vi kjemper mot homofobi. Jeg tror vi også bør bekjempe alderisme, sa Sanders. «Stol på meg, se på folk og si,» Du vet, denne personen er kompetent. Denne personen er inkompetent.’ Det er mange 40-åringer som ikke er spesielt kompetente.»

Biden har ennå ikke bekreftet om han har til hensikt å søke gjenvalg i 2024. Hvis han skulle vinne en ny periode i Washington, ville han vært 82 år gammel på innsettelsesdagen.

Forsidebilde: Bruno Martins

https://www.rt.com/news/572503-us-biden-mental-test/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Det er imidlertid skremmende at en mentalt svekket Biden sitter med fingeren på atomknappen. Det er det som er problemet. »

  Det er problemet for verden.
  For bakmennene som styrer er tydeligvis løsningen.
  Da sitter de med kontroll.

  Problemet i Norge er at vi har et media som demoniserte en ikke-politiker som Trump.
  (- Som gikk i mot Fed; forunderlig nok uten å bli tatt av dage, som JFK. )
  Og som utførte:

  ‘Avgangen ble kunngjort like etter at Trump sa han ville begynne å trekke amerikanske styrker ut av Syria, og omtrent samtidig som amerikanske tjenestemenn sa til flere medier at Trump også ville trekke «store styrker» ut av Afghanistan. ‘
  nettavisen.no/nyheter/utenriks/mattis%27-avgang-vekker-stor-uro—dette-er-skremmende/3423571986.html

  ‘Donald Trump fikk knallhard kritikk for beslutningen om å trekke amerikanske soldater ut av Syria. Men mange mener han i prinsippet har rett. ‘
  aftenposten.no/verden/i/0E6PjE/Trump-far-stotte-for-sin-plan-om-a-fire-det-amerikanske-flagget-her-og-forlate-Syria

  ‘Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. Det er dette president Trump erkjente om Irak, at det var den største utenrikspolitiske katastrofen de siste tiårene, og han har rett. Generalene har ennå ikke forstått feilgrepet.’
  .aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

  Og som ellers sa/gjorde:

  Når media demoniserer en leder slik det gjør overfor Kim/Nord-Korea, skal du ha baller for å si:

  ‘ – Han har en stor personlighet. Han er en morsom fyr. Han er veldig smart. Han er en stor forhandler. Han elsker sitt folk, ikke at det overrasker meg, sa Trump om mannen FN har utpekt som den som styrer det i særklasse verste og mest utspekulerte tyranniet i verden. «Han elsker sitt folk». ‘
  dagbladet.no/kultur/trumps-hjelp-til-kim/70636136

  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  ‘Powells endrede signaler har kommet samtidig som han har vært under massivt press fra president Donald Trump. Trump har gjentatte ganger sagt han er «skuffet» over Powells renteøkninger. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-den-amerikanske-sentralbank-fed/fed-sjefens-forvandlinger-fra-hauk-til-due-andre-gangen-han-snur-180-grader/24542461

  ‘Trump ødelegger demokratiet, han vil ikke ha vaksinepåbud og vil ikke gå til krig. ‘
  nettavisen.no/nyheter/dette-er-mareritt-scenariet-om-trump-skulle-bli-president-igjen-i-2025/s/12-95-3424185143

  I motsetning til Stoltenberg ( på kokain, – eller ren idioti – eller demens?) :
  I sin dumhet . i sin frekkhet frekkhet; – etter å ha bombet istykker Libya og drepte flere tusen sivile familier og ødela landets regjeringsbygninger, kun etter USA/Hillarys erobrings-ordre:

  ‘ – Ikke bare som institusjon og organisasjon, men som idé, ideen om at Nord-Amerika og Europa står sammen for å hindre krig, for å trygge freden for å være det sikre i en usikker verden. Han (Biden) har en helt ufattelig evne til å formidle det og til å stå for det.’
  nrk.no/urix/nato-toppmotet_-kinesisk-vapenteknologi-gjor-jens-stoltenberg-bekymret-1.15534934

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bakgrunnen for energikrisen i Europa:

«Det grønne skiftet.»

Forrige innlegg

«Vekkelsen» — ikke på retur

Woke er diktatur
— ensretting og utstøting

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.