POSTED IN Norge

Det er et politisk verktøy:

Nok en løgn fra en USA-leder.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Biden løy om Jemen

Av Caitlin Johnstone -30. april 2021

I februar 2021 sa Joe Biden at USA ville trekke tilbake all støtte til offensive operasjoner i krigen i Jemen. Vi advarte da om at men måtte ta dette med en klype salt, og så viser det seg da også at president Biden løy, som så mange andre amerikanske presidenter før ham.
___________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
___________________________________________________________________________________

Skribenten Caitlin Johnstone kommenterer dette.

Biden-administrasjonen har endelig innrømt at USA faktisk gir materiell støtte til Saudi-Arabias folkemordsangrep på Jemen, og noe som strider direkte mot Bidens påstand i februar om at de ikke lenger ville gi støtte til den krigen. Vi blir løyet til om enda en amerikansk krig av nok en amerikansk president.

«USA fortsetter å gi vedlikeholdsstøtte til Saudi-Arabias flyvåpen gitt den kritiske rollen de spiller i det saudiske flyvåpenet og vårt mangeårige sikkerhetspartnerskap,» har Pentagon-talsmann Jessica McNulty sagt til Vox-reporter Alex Ward.

“Flere amerikanske forsvarsmyndigheter og eksperter erkjente at den saudiske regjeringa gjennom en amerikansk regjeringsprosess betaler kommersielle entreprenører for å vedlikeholde og betjene flyene sine, og disse entreprenørene holder saudiske krigsfly i lufta. Hva saudiene gjør med disse jagerflyene, er imidlertid opp til dem,” rapporterer Ward. «USA kan når som helst kansellere disse kontraktene og dermed effektivt sette de saudiarabiske flyene på bakken, men å gjøre det vil USA risikere å miste Riyadh som en viktig regional partner.»

assorted handheld tools in tool rack
Dette er ordinære verktøy. Verktøyet løgn er i en skjult «verktøykasse»

«Den nylige innrømmelsen fra Forsvarsdepartementet om at amerikanske selskaper fortsatt har autorisasjon til å vedlikeholde saudiske krigsfly … betyr at vår regjering fremdeles muliggjør saudiske operasjoner, inkludert bombinger og håndheving av en blokade mot Jemens havner,» sa Hassan El-Tayyab, juridisk leder for Midtøsten-politikk i lobbygruppa Friends Committee on National Legislation.

Caitlin Johnstone kommenterer:

Vel, nå vet vi det. USA opprettholder og betjener krigsflyene som bomber Jemen og håndhever en blokade som har drept hundretusener mens FN advarer om at den kan drepe 400 000 flere bare i år hvis forholdene ikke endrer seg, noe som viser at Joe Biden er en løgner, og bekrefter uttalelsene fra eksperter og aktivister som advarte mot blindt å tro på kunngjøringa hans.

Når folk hører ordet «hungersnød», tenker de vanligvis på massesult som er forårsaket av tørke eller andre naturlige fenomener, men i virkeligheten skyldes sultedøden vi ser i Jemen (en stor andel av dem barn under fem år) noe som ikke er mer naturlig enn sultedøden du ville se i en middelaldersk beleiring. Den er et resultat av Saudi-koalisjonens bruk av blokkeringer og dens bevisste målrettede bombing av bondegårder, fiskebåter, markedsplasser, matlagre og kolerabehandlingssentre gjennom luftangrep som tar sikte på å gjøre de Houthi-kontrollerte delene av Jemen så svake og elendige at de bryter sammen.

USA lyver om alle sine kriger ved hjelp av massemediene, men fram til i år har løgnene om Jemen i stor grad bestått av løgner ved utelatelse: man har rett og slett ikke snakket om Jemen (som når MSNBC gikk et helt år uten å nevne det et én gang i løpet av hele Russiagate-hysteriet), man rapporterte om hungersnøden som om den var et resultat av en tragisk naturkatastrofe, eller utelot USAs rolle i slaktingen. Denne gangen var det bare en direkte løgn: Biden sa at USA avsluttet den militære støtten, og det skjer ikke.

Forsidebilde: Toa Heftiba

Knut Lindtner har lagt til bilde m/kommentarer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det var Big Tech, Big Pharma, Big Oil og den «Demokratiske» elite som sørget for at Biden «vant» valget mot D. Trump som folket ville ha som fortsatt president. Nå skal regningen betales med krigsinnsats og undertrykking av de «fleste» land i verden. Krig har stort inntjeningspotensiale for våpenprodusenter, for Big Oil ved «overtagelse» av oljekilder, og for Big Tech ved «annektering» av områder med natur-ressurser. Noen som tror at disse «menneskene» vil slutte å «tjene» disse pengene frivillig?

  Svar
 • Per:
  » Biden «vant» valget mot D. Trump som folket ville ha som fortsatt president. Nå skal regningen betales med krigsinnsats…»

  ‘Krigsindustrien, den nye olja.’

  ‘Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri «styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  https://www.dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  ‘ Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. Det er dette president Trump erkjente om Irak, at det var den største utenrikspolitiske katastrofen de siste tiårene, og han har rett. Generalene har ennå ikke forstått feilgrepet, heter det i meldingen fra Paul. Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var blant dem som sammen med Storbritannia og Frankrike advarte om risikoen ved å trekke seg ut av Syria og at kampen mot IS ikke er over. ‘
  https://www.aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Video om krisen i Ukraina:

VGs desinformasjon.

Forrige innlegg

I Ukraina har mange fått nok av fascistiske markeringer.

Anti-fascistisk protestaksjon i det ukrainske parlamentet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.