POSTED IN Krig-fred, Russland

Den russiske atomøvelsen er viktigere enn mange tror.

Den betyr: «Vi mener alvor!»

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I vest har en prøvd å bagatellisere den kommende militærøvelsen med kjernefysiske våpen i Russland. Slik russiske ledere oppfatter dette er det en meget alvorlig advarsel til vesten om ikke å eskalere krigen i Ukraina lenger. De sier selv at det er et signal til vesten om at Russland er villig til å bruke alle våpen de disponerer hvis de presses hardt nok.

Russland er i dag verdens mest avanserte kjernefysiske militærmakt. Det er det landet med flest kjernefysiske våpen. Krigen i Ukraina er tapt for Nato og for Ukraina. Til tross for dette fortsetter vesten sende våpen og penger til Ukraina i stedet for å finne en politisk løsning. Sett utenfra ser dette ut som opplegget til en krig vesten må tape.

Det hadde faktisk vært en fordel om en nå i vest hadde satt seg ned og formulerte tankene om en mulig løsning til fred. Men ordet Fred er bannlyst i vest. For fred betyr økonomisk tap for våpenindustrien som sponser de fleste politikerne. En er fanget i en nedadgående spiral mot krig og våpen. Russlands våpenøvelse forteller oss hvor bunnen av dette dragsuget er.

Knut Lindtner
Redaktør

Russlands atomøvelse er svar på Vestens «skamløse» politikk – sier Moskva.

USA og deres allierte vil ikke være i stand til «å spille et spill med ensidig avansement» advarer ambassadør Anatoly Antonov.

Anatoly Antonov

Russlands beslutning om å gjennomføre øvelse med taktiske atomvåpen er et tvungent svar på «den skamløse og aggressive» politikken til det samlede Vesten. Det skaper sikkerhetstrusler for Russland og deres innbyggere slo Moskvas ambassadør til USA, Anatoly Antonov, fast på tirsdag.

PÅ mandag beordret den russiske presidenten Vladimir Putin å gjennomføre en øvelse med bruk av taktiske atomvåpen i det sørlige militære distriktet, som grenser til Ukraina. Øvelsen er ment som en advarsel til USA og deres allierte om ikke å øke Ukraina-konflikten mer.

Det sa både utenriksministeren og forsvarsministeren i Moskva i en offentlig kunngjøring. Ifølge Antonov driver USA og deres allierte en konstant forsterkning av utstyr med stadig økende dødelige våpen til Ukraina. Våpen som er ment å «drepe det russiske folket» og angripe områder der i landet.

«Skritt for skritt har de forlatt sin tidligere erklærte ‘selvbeherskelse’ i hybrid-krigen de har sluppet løs på oss», sa han. «Grovt sagt prøver de å få landet vårt til å ‘koke’».

Det Hvite Huys sin talsmann, John Kirby,  for nasjonal sikkerhet, ble bedt om en kommentar til dette. Han beskylder Russland for «uforsvarlig og uansvarlig» «sabelrasling» med atomvåpen.

Antonov svarer at Russland ikke truer noen. Men de «ubalanserte strategene» i Washington og i EU må forstå at når de eskalerer situasjonen rundt Ukrania-konflikten som de ansporer. «Vil Russland bruke alle midler til å beskytte sin suverenitet og territorielle integritet.» sier diplomaten. «Vesten vil ikke være i stand til å spille et spill med ensidig oppbygging».

Den taktiske atomøvelsen vil finne sted «i sammenheng med de nylige fiendtlige uttalelsene fra det offisielle Vesten, og de skarpe destabilisering-operasjonene som noen av NATO-medlemmene har gjennomført» i forbindelse med Ukraina-konflikten, sa den russiske utenriksministeren på mandag.

Den USA-ledede blokkens politikk for å få til «et strategisk nederlag» for Russland kan føre  til en «ytterligere opptrapping i Ukraina-krisen» mot åpent militære sammenstøt mellom NATO og Moskva, legger ministeren til. 

Den russiske forsvarsministeren hentydet til «provoserende uttalelser og trusler mot Russland fra visse vestlige tjenestemenn» som årsaken til øvelsen. Dette inkludere polske uttalelser og mulige utstasjoneringer av USA-atomvåpen i Polen. Og også nylige bemerkninger fra president Emmanuel Macron om muligheten for å sende franske og andre NATO-soldater til Ukraina.

https://www.rt.com/russia/597127-russia-tactical-nuclear-weapons-drills-antonov

Forsidebilde: Breana Panaguiton

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

12 US-senatorer truer den internasjonale straffedomstolen:

Ingen arrestordre mot Netanyahu!

Forrige innlegg

For å støtte dollaren?

Prisstigning i Norge av svekket krone.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.