POSTED IN Covid-19, Helse

De må ha visst det: Det finnes virksomme medikamenter mot covid.

Er dette en kriminell unnlatelse?

14 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Lege Peter Dvergsdal om feilbehandling av Covid-19: – En planlagt, kriminell handling

Av Julia Schreiner Benito 28. oktober 2021 

Legen kaller seg en varsler: –Systematisk feilbehandling av covidpasienter. Forskerne visste at eksisterende medikamenter har effekt, likevel hevdet de at de er uvirksomme. Pasienter gikk glipp av livreddende behandling. Hvor mange har dødd som en følge av det?

_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hemali
_____________________________________________________________________________

Bakteppet: Forsker Jon Arne Røttingen ledet studien som skulle avdekke hvorvidt eksisterende, velprøvde medisiner kan behandle Covid-19. 100 millioner skattekroner gikk til Solidarity-studien. Røttingen og medforskerne konkluderte oktober 2020 at eldre medikamenter, som Remdisivir, ikke har effekt. Bare ved å bevise at eksisterende medisiner ikke virker, har en lov til å hasteinnføre eksperimentelle vaksiner. Vaksinene vil tidligst i 2023 kunne godkjennes etter vanlige, vitenskapelige kriterier. Inntil da er vaksinene mot Covid-19 kun betinget godkjent.

En innrømmelse

Nylig innrømmet Røttingen at en av de eldre medisinene, Molnupiravir, likevel har effekt. Lege Peter Dvergsdal mener at han visste det hele tiden. «Kan ha funnet medisin mot korona», lød overskriften hos NRK 1. oktober 2021. I den forbindelse uttalte Røttingen:
– Remdesivir ble også testet som en antiviral medisin. Den viste seg å ha bare en beskjeden virkning.
– NRK burde kritisk ha påpekt overfor Røttingen at han må ha visst at Remdesivir har effekt. For den informasjonen er lett tilgjengelig i Solidarity-studien, sier Dvergsdal. 
– Ettersom denne informasjonen ligger åpen, altså at eksisterende medikamenter har effekt mot Covid-19, hvorfor er ikke dette kjent?
– Fordi den versjonen ikke stemmer med den offisielle. Alle gikk for myndighetenes, Røttingens, historie, uten å sjekke etter sannheten.

Røttingen har bløffet, han har misbrukt 100 millioner offentlige kroner, og pasienter har dødd fordi de ikke har fått behandling.

– Dette ser vi igjen og igjen: Om det kommer en offisiell versjon, så betyr det ikke noe at den er feil. Røttingen har bløffet, han har misbrukt 100 millioner offentlige kroner, og pasienter har dødd fordi de ikke har fått behandling. Det er straffbart. Jeg håper at dette nå blir så kjent at myndighetene er nødt til å se på saken. Jeg har tipset flere riksaviser, NRK, og TV2 om dette. Men jeg har ikke fått svar.

Portrett Peter Dvergsdal

Dvergsdal anklager Røttingen og medforskerne på flere punkter:

 • Forskerne må ha visst at eldre medikamenter må brukes tidlig i sykdomsforløpet av Covid-19 for å ha effekt. Om pasienten er så syk at hun har havnet på sykehus, har medikamentene minimal effekt fordi det med tiden har blitt for mye virus i kroppen.
 • Til tross for at medisinene likevel ble gitt for sent under Solidarity-studien, viser denne at Remdesivir har effekt. Røttingen ledet og koordinerte den globale studien, dette må han ha visst. Han bagatelliserte dette, og sa at det antakelig ikke betyr noe. Men Solidarity-studien viser dødelighet på 6,7 prosent av de innlagte i gruppen som fikk Remdesivir. Mot 12 prosent i placebo-gruppen.

– Røttingen snakket usant da han sa at Remdesivir ikke har effekt, sier Dvergsdal.
Røttingen sa i oktober 2020:
– Nå vet vi at Remdesivir ikke hjelper på overlevelse, så da kan vi begynne å undersøke andre medisiner.
– Men Røttingen hadde også kunnskap om forskningen på Remdesivir mot ebola fra 2014, sier Dvergsdal.
– Denne viste effekt på mus når behandlingen ble gitt tidlig i sykdomsforløpet. Han må ha visst at tidlig behandling er avgjørende. Likevel startet behandlingen for sent under Solidarity-studien. Og Røttingen fremholdt inntil nylig at eksisterende medisiner ikke virker. Han uttalte også at Remdesivir ikke hadde effekt på ebola, til tross for at studien i 2014 viste noe annet.
–Hvorfor skulle han gjøre det?
–Fordi han ønsket å bli den globale «vaksinepresidenten». Og det ble han.

Han prøvde å informere og advare

hemali har sett korrespondansen der Dvergsdal i forkant av Solidarity-studien advarte om at behandlingen må starte tidlig for å ha effekt. Ikke på dag 15 i sykdomsforløpet, slik en gjorde under Solidarity-studien.
– Våren 2020 advarte jeg om at de 100 millioner kronene vil være bortkastet dersom en startet behandlingen for sent. Og at liv ville gå tapt. Derfor kaller jeg dette en planlagt, kriminell handling, sier Dvergsdal.

– Jeg kan behandle Covid-19 med Avigan

Dvergsdal har god erfaring med et annet velprøvd medikament kalt Avigan. hemali bekjent er han den eneste i Norge som har behandlet koronapasienter med Avigan.
– Jeg har behandlet over 50 Covid-pasienter, med meget god effekt. Avigan virker på samme måte som Molnupiravir, som Røttingen nå innrømmer at har effekt. Molnupiravir og Remdesivir virker på samme måte, begge er purin, byggestoff for virus, forklarer Dvergsdal.
Dvergsdal fulgte testingen av Avigan i to år før den ble godkjent i Japan. I 2016 fikk han tillatelse fra Statens legemiddelverk til å bruke det i behandling. Tillatelse ble fornyet årlig, men under koronaen i 2020 sa Statens legemiddelverk nei.

Japan Is Racing to Test Favipiravir, a Drug to Treat Covid-19 | WIRED
Avigan

E-post til Camilla Stoltenberg: Kan du medvirke?

Da korona rammet, gjorde Dvergsdal iherdige forsøk på å informere om eksisterende, effektiv, velprøvd behandling med få bivirkninger. I e-post til FHIs Camilla Stoltenberg 25.mars 2020 skriver han:
«Jeg har snakket med deg en gang. Jeg tror at du tenker selv. Jeg har tre års erfaring med Avigan i praksis på Fornebu Legesenter. Avigan svekker intensiteten av Corona. Ingen dør, men utvikler resistens. Jeg har prøvd å si at jeg kan skaffe Avigan til alle som er syke i Norge. Da trenger ingen å komme på sykehus. Kunne du tenke deg å medvirke til det?»

Verken Dvergsdal eller hemali får svar

Han fikk aldri svar. Heller ikke hemali får svar fra Camilla Stoltenberg om saken nå, og medievakten i FHI svarer: «Vi har prioritert henvendelser fra helsepersonell som ber om råd […] og redaksjonelle medier som arbeider under vær varsomplakaten.» Medievakten svarer ikke på hvor hun har det fra at hemali ikke jobber under værvarsomplakaten. (Journalisters etiske «kjøreregler».)

Etter min erfaring blir alle bedre, og trenger ikke sykehusbehandling hvis de blir behandlet når de blir syke, og før dag 6.

I en e-post til professor Morten Lindback ved UiO skrev Dvergsdal i april 2020, utdrag: «Tatt før dag 6 er det tydelig bedring av pasienten andre behandlingsdag. Dette gjelder også korona. Jeg har kontakter, så jeg kan skaffe mer Avigan nå når mange land står i kø for å få. Tidligere har jeg blitt lovet nok Avigan til å behandle alle som er så syke at det er nødvendig å behandle. Etter min erfaring blir alle bedre, og trenger ikke sykehusbehandling hvis de blir behandlet når de blir syke, og før dag 6. Avigan hører til i førstelinje. Når pasientene har blitt så dårlige at de er innlagt, er det ikke lenger selve viruset som er problemet.»

«Jeg håper dette kan være av interesse»

Videre i e-posten: «I og med at Avigan er et registrert preparat i flere land, og det er rapportert god effekt ved Corona, og det har vært i bruk i Norge i mer enn tre år, skulle det være mulig bare å følge opp med enkel registrering av effekten. Et fullt forskningsopplegg vil antakelig ta for mye tid. Jeg tror epidemien kommer inn i en ny bølge i Norge nå. Jeg håper dette kan være av interesse for instituttet. Jeg er en gammel mann, og synes jeg har gjort nok. Jeg kan være med litt i bakgrunnen siden jeg av en eller annen grunn er den eneste i Europa med erfaring i bruk av Avigan.»

–Våren 2020 snakket jeg også med professor Morten Lindback om dette, men jeg hørte ikke noe mer fra ham, sier Dvergsdal.  

Jeg har ingen illusjoner om forandring

Dvergsdal klaget Røttingen inn for etisk råd i Legeforeningen i forbindelse med Solidarity-studien. Klagen ble avvist med begrunnelse i at Røttingen hadde rolle som forsker, ikke som lege. Altså mente foreningen at saken ikke er deres fordi den ikke er «medisinsk».
– Jeg ga opp, orket ikke å forfølge det, sier Dvergsdal.
Han klaget også til Kringkastingsrådet for NRKs program om Solidarity-studien. Fordi denne gir feilaktig fremstilling av fakta, ifølge Dvergsdal.
– De fjernet programmet, så én konsekvens fikk klagen min. Men ellers har jeg ingen illusjoner om forandring, sier Peter Dvergsdal.

Carl I. Hagen ønsket at Røttingen skulle granskes av forsknings- og utdanningsminister Asheim i denne forbindelse.

John Arne Røttingen ønsker ikke å kommentere denne artikkelen.

Kort om Avigan

 • Legemidlet har blitt testet på flere tusen pasienter og er mye brukt som behandling mot korona i Japan og Kina.
 • Avigan er godkjent legemiddel i flere land.
 • Dvergsdal fattet interesse for Avigan i 2012 (den gang het det Favipiravir) fordi det er bredspektret. Avigan hadde da vært under utvikling siden slutten av 1990-tallet.
 • I 2016 fikk han godkjenningsfritak fra Statens legemiddelverk.
 • Avigan brukes også mot influensa og hjernehinnebetennelse, og har blitt brukt mot ebola.
 • Avigan virker mot nesten alle RNA virus, 97% av alle virus som gir sykdom i luftveier og mage-tarm. Det er et bredspektret, antiviralt middel, et falskt nukleotid som forstyrrer viral RNA syntetase. Nesten alle RNA virus bruker RNA syntetase. Det er knapt registrert bivirkninger av Avigan.
 • –Jeg bedriver ikke eksperimentell behandling, jeg gjør off label (eldre medikamenter som kan vise seg å ha effekt mot annet enn det det ble utviklet for) behandling. Det er en veldig viktig forskjell, sier Dvergsdal.
 • Fra 2016 ble Dvergsdals tillatelse/godkjenningsfritak for Avigan fornyet årlig, men under koronaen i 2020 sa Statens legemiddelverk nei til mer import.
 • Avigan, Molnupiravir og Remdesivir virker på samme måte: de er puriner, «falske byggesteiner» som hindrer bygging av RNA virus i kroppen. I cellekulturer har de nesten like virkningskurver.

Referanser

Remdesivir for the Treatment of Covid-19 — Final Report | NEJM
WHO-studie om Remdesivir: Medisinen Trump har fått gir liten effekt mot covid-19 – NRK Viten – Nyheter innen vitenskap og forskning
Statens Legemiddelverk: – WHO fraråder bruk av Remdesivir.
Enda en studie som viser at Remdesivir har effekt på Covid-19.

Forsidebilde: Siora Photography

Knut Lindtner har lagt til bilde m/tekst

Tidligere publiser på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

14 kommentarer. Leave new

 • Det er mange legemidler ssom virker helt utmerket mot covid-19, som Ivermectin og Hydroksyklorokin. I tillegg til disse nevner også Zerohedge fluvoxamine.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/inexpensive-antidepressant-slashes-covid-19-hospitalizations-over-30-new-study-finds

  Men fra vaksineprodusentenes synsvinkel har alle disse legemidlene den ulempen at de virker utmerket mot covid-19, de er billige og de er lett tilgjengelige. De må derfor forbys.

  Svar
 • «Fra 2016 ble Dvergsdals tillatelse/godkjenningsfritak for Avigan fornyet årlig, men under koronaen i 2020 sa Statens legemiddelverk nei til mer import.»

  Kan vel bare si at tanken jeg nå sitter med er at FHI og Helsedepartementet her blir avslørt som spillere på den andre siden av banen (Big Pharma siden).
  FHI har vi visst om lenge (alltid) opprettet av Rockefeller, for å tjene penger for?
  Man må alltid huske på at FHI kun er en NGO som skal tjene sine eieres interesser.
  Nå er også (hele?) toppen i helsedirektoratet og legemiddelverket avslørt, og en ting skal de vite, VI skal aldri glemme.
  Massemorderne vil bli innhentet av sin karma like sikkert som at solen går ned i kveld.

  Svar
 • Jeg skjønner ikke helt, hvorfor er det ikke noen som prøver å få disse midlene, feks. Avigan, i fritt nettsalg?
  Man kan jo få mange (andre) legemidler, både «naturlegemidler» og Viagra på nett, importert utenom lege og apotek. Der det er penger å tjene pleier det å være mange som kaster seg på.
  Og hva menes med «før dag seks», – etter hvilke symptomer?
  Og siden dette (legemiddel-utforskede! ) preparatet også virker mot vanlig influensa- virus ( som er dobbelt så dødelig som Covid – viruset, hvis vi ser på dødstallene i Norge og verden ), burde markedet, og inntjeningene, være enorme.
  Og influensa har vi jo hvert år.

  Bortsett fra i 2020 – 21. 🙂

  Svar
 • Northern Light.
  29 oktober 2021 16:36

  FOLKEHELSEINSTITUTTET LEVER IKKE OPP TIL NAVNET SITT NÅR DET AVVISER BILLIGE OG VIRKSOMME MEDISINER, OG HELLER GIR BEFOLKNINGEN EN EKSPERIMENTELL INJEKSJON.

  Når en norsk lege har solid dokumentasjon på at en medisin som er billig, tilgjengelig og virksom mot Covid og andre coronavirus, skal ikke ikke det norske folkehelseinstituttet kunne avvise dette, og vise til WHO, som er finansiert for en stor del fra Gates Foundation, som har store eierinteresser i selskapene som fremstiller mRNA-injeksjonene kalt vaksiner. Hvis FHI representerer folk og lands interesser, og ikke legemiddelindustrien.

  De eksperimentelle mRNA-injeksjonene kalt vaksiner er ikke testet på mennesker, de er testet på dyr som døde av injeksjonene. Injeksjonene som nå over 4 millioner av Norges befolkning har blitt lurt og presset til å ta, beskytter ikke mot viruset de kaller Covid, de «vaksinerte» blir smittet av viruset de er vaksinert mot, selv om de har fått to doser.

  Dr. Christian Perrenna, tidligere VP i WHO for den rådgivende ekspertgruppen for immunisering, uttalte at det er de vaksinerte som er farlige når det gjelder smittespredning av Covid og farlige mutasjoner, ikke de uvaksinerte.

  Dette er ikke en vaksine, som også nobelprisvinner og virolog Luc Montagnier har advart kraftig mot, sammen med Dr. Mike Yeadon, tidligere forskningssjef og VP hos Pfizer, og Sucharit Bhakdi, fremtredende mikrobiolog, blant flere andre som storkapitalens MSM ikke slipper til.

  Det er usannsynlig at ikke fagmiljøet i FHI og helsedirektoratet med de medisinske rådgiverne ved Helseministerens kontor ikke har fått med seg dette. Et FHI som er oppriktig bekymret for folkehelsen i landet, ville selvfølgelig ha gjort velprøvde, ufarlige, billige og virksomme medikamenter som Avigan, Ivermectin og Hydroksyklorokin,  fluvoxamine, Molnupiravir og Remdesivir tilgjengelig under coronavirus-pandemier. 

  I stedet for en eksperimentell mRNA-injeksjon som selskapene som fremstiller dem fraskriver seg ethvert ansvar for bivirkninger, være seg kort og langtidsbivirkninger og ukjente bivirkninger, og får lov til det siden myndighetene i alle land har underskrevet avtaler for bruken av dem, som også garanterer at selskapene ikke blir saksøkt av landenes borgere som får bivirkninger.

  Og bivirkninger av mRNA-injeksjonene er det solid dokumentasjon for. For både USA og EU, også Norge, har innrapporteringssystemer for registrering av død og skader etter mRNA-injeksjonene kalt vaksiner. EU’s offisielle tall er over 23 000 døde og over 2,2 millioner skadede, herav over 50% med alvorlige skader.

  Dette for et virus med en overlevelsesprosent på 99,85%, omtrent som et sesonginfluensavirus, som de aller fleste hadde hatt flokkimmunitet mot hadde det kunne spredd seg fritt som influensa og forkjølelsesvirus.

  Ifølge Dr. Yeadon som er britisk, har ikke et eneste frisk barn i Storbritannia med 67 millioner innbyggere, dødd av Covid, bare ni med alvorlige sykdommer, som under en sesong-influensa. Enda har Pfizer fått hastegodkjenning for å gi mRNA-injeksjonen til barn i 12-15 års alderen. Dette dreier seg ikke om folkehelse, men om enorm profitt for legemiddelindustrien.

  Svar
  • Northern Light.
   29 oktober 2021 16:36

   Del 2. Hvis ikke disse tallene har vært kjent før underskriving av avtalene med selskapene, må FHI i hvert fall kjenne til dem nå, og skulle umiddelbart ha stoppet masse-injiseringen av befolkningen, som under tidligere pandemier i verden hvor vaksinene viste seg å gi alvorlige bivirkninger. FHI og legemiddelverket opptrer som de representerer legemiddelindustriens interesser, og ikke folkehelsen i landet.

   Det er kriminelt når FHI anbefaler eksperimentelle injeksjoner i stedet for billige velprøvde medisiner som beviselig virker, og som Norge kunne ha produsert selv hvis vi hadde en farmasøytisk industri og et medisinaldepot med disse, for patentet er utgått for flere av dem. Medisinaldepot har vi ikke lenger, og globalistiske politikere har lagt det meste av vår egen legemiddelindustri ned, «fordi det kan produseres billigere i utlandet».

   Det er et fjell av bevis for at pandemien var planlagt av den globale storkapitalen for å fremtvinge en verdensomspennende økonomisk krise, som storkapitalen kan bruke for en sosial og økonomisk restrukturering av verden til sin egen fordel, og for å styre og kontrollere befolkningene for et verdensherredømme, New World order.

   FHI og andre lands tilsvarende institutters avvisning av billige og virksomme medisiner for å heller bruke eksperimentelle injeksjoner for et virus som ikke er farligere enn et sesonginfluensavirus, antyder at våre vestlige regimer er underlagt en global agenda, de gjennomfører den pliktoppfyllende for den globale storkapitalen de tjener.

   Vi må blant annet ha en egen legemiddelindustri som fremstiller viktige medisiner, og et medisinaldepot for å forsyne befolkningen på kort varsel. Det krever et folk som forstår at dagens politikere på Stortinget ikke representerer folk og land. Det er bare et folk som stiller seg bak en sterk nasjonalstat med selvråderett og suverenitet over landets egne ressurser som kan stoppe at Norge blir slukt av globalismen.

   Svar
 • Bra skrevet, Northern Light!!
  Bare et lite punkt, kun for at det er viktig: Remdesivir er ikke å anbefale, kan gi alvorlige leverskader. Hvis du eller noen vil, kan jeg gi link om dette. Eller søk selv ..

  Svar
 • Ja, folk er lurt til å være redde, og pushes på en sprøyte med noe som ikke er godt utprøvd. – Og som vi får stadig bekreftelse på at de sprøytebefengte også blir smittet og dør. (Av viruset eller sprøyten med del-virus.)

  Men jeg blir gjerne med på å redde de hjernedøde/redde, hvis jeg kan bli rik & fri.
  Jeg er ikke altruist, enda.

  Er det noen her som er interessert i å bli med på import og salg av Avigan, og eventuelt «D-vitamin-hammer» for å redusere frykt, redde liv og øke folkehelsen?
  Fullt annonsetrykk over hele landet.

  Hvis helsemyndighetene prøver å stoppe dette, må de henvise til dokumentasjon på at disse er helseskadelige. Mens vi selvfølgelig kan vise til dokumentasjon på at de ikke er. (?)
  Uansett vil dette forsøket på stans fra myndighetenes side gi en fantastisk markedsføring. 🙂
  Lindtner har min epostadresse.
  Vi gjør som legemiddelindustrien, redder liv, og tjener penger.
  Få ut fingeren, noen.

  Svar
 • Wasan Totland
  29 oktober 2021 19:22

  «– Jeg synes det er helt håpløst! Jeg er meget skuffet, sier Carl I. Hagen til Forskerforum. – Asheim har fått kjennskap til en meget alvorlig klage mot Røttingen, og i stedet for å sette seg grundig inn i saken, så viser han kun til det formelle i en ordinær situasjon, men dette er ikke en vanlig, rutinemessig sak.»

  Kan aasheim bare slippe unna med dette eller kommer det en episode til? Man kunne observere Aasheims lemfeldige om gang med å sette seg inn i saker i et tv program på den tiden jeg så på nrk. Slike burde ikke vært på stortinget.

  Svar
 • Verden er gal
  29 oktober 2021 22:23

  Ifølge den amerikanske legen Dr.Bryan Ardis, så er det legemiddelet Remdesivir som er årsaken til de høye dødstallene i USA. Remdesivir ble trukket fra en Ebola studie (‘A Randomized, Controlled Trial of Ebola Virus Disease Therapeutic») etter 6 mnd, fordi 50% av pasientene døde. Lever-skader, nyreskader, vann i lungene.
  Remdesivir var ikke tidligere FDA godkjent. Likevel anbefalte Dr.Fauci Remdesivir til covid pasientene, han skal visstnok ha finansielle tilknytninger til selskapet Gilead Sciences som produserer Remdesivir.

  Anbefaler å søke opp info om det.

  Svar
 • Jeg har selv hydroksiklorokin, ivermektin og fabiflu (favipravir) innkjøpt og liggende klart. Alle sammen brukt med stor suksess som tidligbehandling mot corona.
  Dessverre var ivermektin (Scatol) ekstremt dyrt her i Norge. Hvorfor det? Den er jo egentlig veldig billig. Jeg fikk den pga en (reell) resept mot skabb fra tidligere. Det er eneste godkjente grunnlag for leger til å ordinere ivermektin, meg bekjent.

  En kamerat av meg tok ivermektin mot en sterk forkjølelse (1 dag inn i forløpet) i september. Han ble helt frisk ila to dager. Jeg var selv ekstremt forkjølet i minst halvannen uke.
  Selvsagt er dette ikke noe bevis, men jeg måtte nevne det.

  Svar
  • De kommer til å smitte oss. Vi renblods. Noen få med ren genetikk, 10%?, du vet ikke selv hva du vil. Guds gave var fritt valg. Gjør hva du vil. Gi deg selv bort som slave. Men barna. Gi deg selv bort hvis du vil, men barnet ditt???
   Jean Pierre Rousseau

   Å, jeg drepte mange, så mange

   Svar
 • På markedet er det som skader og ikke tjener

  Svar
 • Remdivisir dreper. De vet det og selger det så allikevel

  Svar
 • Jeg gjorde det, giljotinerte mange, mange, og der og da syntes jeg det var rett. Hoder måtte
  rulle. Frankrike. For folket. Jeg føler det samme nå. La nå jesus vende annet kinn till. Ikke regn med meg. Rett skal være rett.Tilgi? En grense finnes for det

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Under de store ordene og flagrende gevantene:

Det er ingenting av substans.

Forrige innlegg

«Uvitenhet er styrke, krig er fred osv.»

Agder Argument har kåret norges beste språkvrenger i 2021.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.