POSTED IN Covid-19, Endring av politikken

De fleste av mine kolleger er enige.

En offiser i Sydney-politiet slutter i protest mot voldsomme Covid-19-tiltak.

0
Print Friendly, PDF & Email

En australsk politi slutter etter overraskende intervju. Hun påstår at de fleste kollegene «lider» og ikke vil gjennomføre de tøffe Covid-19-tiltakene.

En kvinnelig politioffiser ved Victoria-politiet med 16 års tjeneste bak seg har sagt opp i protest mot at politiet blir brukt til å håndheve Covid-19-tiltakene.

Hun sier i et intervju at «en stor majoritet» avhendes henne kolleger var enige med hennes følelser.

Senioransatte Krystle Mitchell sto fram i et intervju på The Discernible Interviews Channel på You Tube på fredag. Hun hadde på seg sin mørkeblå uniform, og avslørte hvordan hun hadde hatt «problemer» med hvordan politi-ressurser hadde blitt brukt av de statlige myndighetene under pandemien.

Vicoria-politiet har hatt som oppgave å sikre at befolkningen i en av Austraiias mest folkerike stater har blitt utsatt for Lockdown-restriksjoner, og til slå ned på ulovlige protester mot helsebestemmelser og påbudte vaksinasjoner.

Politibrutalitet mot folk som ikke vil bruke ansiktsmasker uten helse-effekt.

Protestene har ofte vært voldsomme og har ført til talløse arrestasjoner og påstander om politi-brutalitet.

Melbourne, Victorias delstatshovedstad, har rekorden for de lengste lockdowns.

Mitchell, som har arbeidet med likestilling mellom kjønnene og inkludering sier at «alle mine venner som jobber i politiet og som arbeider i frontlinjene lider hver dag når de må tvinge gjennom CHOs  (Chief Health Officer) retningslinjer. Det store flertallet tror ikke på dem, og ønsker ikke å tvinge dem gjennom».

De som er satt til å gjennomføre dette «skremmer folk i samfunnet». Og selv føler hun seg urolig når hun møter andre politioffiserer på gaten, selv om hun er kledt i sivil, innrømmer hun.

Noe av denne uroen skyldes voldsom oppførsel fra politiets side under pandemien og kan komme av innstillingen til delstatens statsminister Daniel Andrews, mener Mitchell.

«Jeg tror årsaken, eller selve saken, er at politiet kanskje føler seg oppmuntret til å handle tøffere enn de egentlig vil på grunn av budskapet som kommer fra Dan Andrews, som forteller oss hvordan politifolk bør handle», forteller hun. 

«Konsekvensen for meg i dag er at jeg sier opp fra Victoria-politiet, etter at dette intervjuet er over. Konsekvensen når jeg går ut offentlig er at jeg vil bli avskjediget», sier Mitchell.

«Jeg kan ikke sette de rette ordene på det lenger, den måten min organisasjon, som jeg elsker å arbeide for, blir brukt. Og den skaden det gjør for omtalen av Victoria-politiet – og hele samfunnet».

Victoria-politiet bekrefter at Mitchell var en av deres offiserer. Men de understreker at hennes kommentarer på ingen måte går igjen i hele politi-styrken.

«Victoria-politiet kan ikke plukke ut og velge hva loven krever», heter det i en kunngjøring lørdag. De legger til at politiet «ser fram til å lette på restriksjonene og eventuelt gå tilbake til livet før Covid»,  slik vanlige beboere ønsker.

Når det gjelder Mitchell, vil hun bli etterforsket etter profesjonell standard etter hennes uttalelser.

Flere ganger har politi-brutlaliteten i staten Victoria blitt viden kjent etter september da protestene var på høyden mot Covid-19-restriksjonene i Melbourne.

Ett av video-klippene som har ført til raseri viser politiet som med vold kaster en eldre kvinne ned på bakken og pepper-sprayer henne.

I en annen hendelse blir en politi-offiser filmet når han hiver en demonstrant ned på fortauet og etterlater han bevisstløs.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/537063-victoria-police-quits-coronavirus/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvor går grensene mellom vennetjenester og korrupsjon?

Er dette korrupsjon på norsk?

Forrige innlegg

Die Linke:

Et oppgjør med Wagenknecht, mindre økonomi og klasser og mer klima og identiteter

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.